Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

O Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων». Οι προτάσεις, παρατηρήσεις, ενστάσεις και τα εποικοδομητικά σχόλια που έχουν υποβληθεί αποτελούν ήδη αντικείμενο επεξεργασίας και θα ληφθούν υπόψη κατά την τελική διαμόρφωσή του.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την απορρόφηση σε αυτό του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Για το εν λόγω εγχείρημα, στις 15-11-2017 συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Επιτροπή, στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων. Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Υπουργείο ομόφωνο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 09:00΄.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κωνσταντίνος Γαβρόγλου