Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

O Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Νόμος περί Γενικών Αρχείων του Κράτους». Οι προτάσεις, παρατηρήσεις, ενστάσεις και τα εποικοδομητικά σχόλια που έχουν υποβληθεί αποτελούν ήδη αντικείμενο επεξεργασίας και θα ληφθούν υπόψη κατά την τελική διαμόρφωσή του.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Νόμος περί Γενικών Αρχείων του Κράτους».
Με το νομοσχέδιο επικαιροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Η επικαιροποίηση κρίνεται αναγκαία λόγω του μακρού χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από την ψήφιση του ν. 1946/1991 (Α΄ 69) που διέπει τη λειτουργία των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου αποτέλεσαν τα πορίσματα που προέκυψαν ύστερα από διαβούλευση του Υπουργείου με την Εφορεία των Γενικών Αρχείων του Κράτους και το Σωματείο Εργαζομένων των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00΄.

 

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας
και Θρησκευμάτων

Κωνσταντίνος Γαβρόγλου