Άρθρο 10 Ρήτρα παραβατικότητας – Προσθήκη άρθρου 1Β στον ν. 4326/2015

Άρθρο 10
Ρήτρα παραβατικότητας – Προσθήκη άρθρου 1Β στον ν. 4326/2015
Στον ν. 4326/2015 (Α’ 49) μετά από το άρθρο 1Α, προστίθεται άρθρο 1Β ως εξής:
«Άρθρο 1Β
Ρήτρα παραβατικότητας
1. Καθιερώνεται «ρήτρα παραβατικότητας» για τις Αθλητικές Ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε.), Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και ερασιτεχνικά σωματεία, που είναι αποδέκτες της προβλεπόμενης στο άρθρο 60 του ν. 2961/2001 (Α’ 256) χρηματοδότησης από τη φορολογία των κερδών των παικτών στοιχήματος, η οποία συνεπάγεται την απομείωση της χρηματοδότησης σε περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών των ιδίων ή των φιλάθλων τους.
2. Το ποσοστό της απομείωσης είναι ανάλογο της βαρύτητας και της τυχόν κατ’ επανάληψη τέλεσης των παραβάσεων. Για την εφαρμογή της ρήτρας της παρ. 1 λαμβάνονται υπόψη παραβάσεις αθλητικής βίας ή τέλεσης επεισοδίων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος αθλητικής συνάντησης, για τις οποίες έχουν επιβληθεί διοικητικά μέτρα των άρθρων 1 και 1Α.
3. Τα παρακρατούμενα χρηματικά ποσά διατίθενται αποκλειστικά για την κατασκευή, τη συντήρηση, τη βελτίωση και τη λειτουργία αθλητικών υποδομών στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, που τελούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
4. Με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται τα κριτήρια και τα αντίστοιχα ποσοστά απομείωσης της χρηματοδότησης και όλα τα ειδικότερα τεχνικά ή λεπτομερειακά ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία εφαρμογής της «ρήτρας παραβατικότητας.».