5. Ποια είναι η άποψή σας για την ενοποίηση των διοικητικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;

  • 15 Απριλίου 2011, 21:26 | Παντελής Πρέζας

    Απολύτως σωστή.
    Δύσκολη για πολλούς λόγους, αλλά χωρίς καμιά αμφιβολία σωστή και επωφελής για τους μαθητές.
    Σχολείο με ευχαριστημένους μαθητές είναι σχολείο με ευχάριστη ατμόσφαιρα και τελικά ευχαριστημένους και αποδοτικούς εκπαιδευτικούς.
    Δηλαδή μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις γι΄αυτή την προοπτική, αλλά αν σκεφτούμε πως θα η σχολική κοινότητα θα ζει και θα εργάζεται και θα αποδίδει σε ένα καλύτερο περιβάλλον, τότε θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή αυτή η μεγάλη αλλαγή.

  • Μόνο στην Ελλάδα νομίζω πως μπορεί να συμβαίνει να έχουμε 9 χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και αυτή να είναι χωρισμένη σε δημοτικό(Α΄βάθμια ) και γυμνάσιο (Β΄βάθμια) τα οποία δεν επικοινωνούν.Δηλαδή τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού ξαφνικά αλλάζουν όταν από την ΣΤ΄δημοτικού μεταβαίνει στην Α΄Γυμνασίου ή Β΄γυμνασίου?????? Δυστυχώς αυτή η άγνοια και η βόλεψη μας έχει κάνει να μη βλέπουμε οτι το παιδί φθάνει στην Γ΄λυκειου και έχει ακόμη τις πρωτογενείς αντιλήψεις του.
    Πέρα από την επιβεβλημένη διοικητική ενοποίηση η πρόταση μου είναι συνοπτικά: Α΄βάθμια εκπαίδευση από 5 έτη έως 16έτη (δηλαδή νηπιαγωγείο έως και πρώτη λυκείου)και Β΄βάθμια εκπαίδευση από 16 έτη έως και 19 έτη (δηλαδή β΄λυκείου έως και πρώτο έτος ΑΕΙ..)αν θέλουμε να απόκτήσουμε κάποτε και σοβαρή τριτοβάθμια εκπαίδευση.