Άρθρο 20

Από τη θέση σε ισχύ του παρόντος καταργείται ο ν. 350/1976 (Α΄150).

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 3 Αυγούστου 2011, 12:20 | ειρηνη δασκαλακη

    πιστευω οτι διευρυνση της συμμετοχικης δημοκρατιας με την συμμετοχη κληρωτων εκπροσωπων και οχι εκλεγμενων θα ηταν μια γροθια της διαμορφωσης των πολιτικων αποφασεων με πελατειακες σχεσεις και το πρωτο βημα για την εξυγειανση με αμεσο τροπο της πολιτικης ζωης !
    το μονο περιοριστικο στοιχειο για την εκλογη με κληρωση αντιπροσωπων του λαου σε καθε επιτροπη αποφασης για καποιο θεμα με δικαιωμα ψηφου θα μπορουσε να ειναι η υπαρξη λευκου ποινικου μητρωου του πολιτη οπου θα εκδηλωνε τετοιο ενδιαφερον !

  • 1 Αυγούστου 2011, 15:39 | Κουμπουλής κώστας

    Δέχομαι κύριε προθυπουργε την διενέργεια δημοψηφισματος αλλά θα πρεοει ναι προηγηθεί εκείνο της ενραξης μας στο ΔΝΤ……..

  • 30 Ιουλίου 2011, 13:10 | σωτηρης

    θεωρώ οτι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είναι ακαιρο και γίνεται για να δίνει στήν εκάστοτε κυβέρνηση τρόπους διαφυγής απο τα εκάστοτε προβλήματα που θα υπάρχουν. θα είχε ουσιστικό λόγο ύπαρξης εαν εφαρμοζόταν μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και φυσικά πρίν απο την ψήφιση του ανάλογου νόμου, γιατί εκ των υστέρων είναι απλά κοροιδία προς τον λαό. Για θέματα μόνιμου ενδιαφέροντος θεωριτικά τα κόματα στα προγραματά τους έχουν προτάσεις, τις οποίες – ένα σοβαρο κόμα- όταν γίνει κυβέρνηση τις εφαρμόζει. Ετσι ερωτήματα του τύπου να διώξουμε τους μετανάστες με οποιοδήποτε τίμημα ή να μην μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να παντρεύοντε ή να γίνει άρση της μονιμότητας των Δ.Υ θα αποσπούν ποσοστά της τάξεως 80-90% υπερ. Αυτό όμως είναι αντιδημοκρατικό γιατί η κυβέρνηση για αυτού του τυπου τα θέματα έπρεπε να θέτει στο λαό προεκλογικά τις θέσης της (πολιτικές θέσεις)και στην συνέχεια να τις εφαρμόζει και όχι να άγεται και να φέρέται απο τέτοιες ένεργειες. Ετσι οι μειωνότητες , δεν έχουν καμία τύχη και επικρατή ο νόμος τις ζουγκλάς και των πολλών. Οσο για την διενέργεια δημοψηφισματος για ψηφισμένο νόμο ποιος ο λόγος διενέργιας αφού έχει ψηφισθεί απο την βουλή (τα ανώτερο – νομοθετικο- οργανο του κράτου); Εαν επιτυμει η κυβέρνηση ουσιαστικό λόγο μπορει να το κάνει πριν τη ψηφιση του νομου. Στη δημοκρατία υπερισχιουν οι πλειψηφίες αλλα υπάρχει μέριμνα για τους διαφωνούντες ή τις μειψηφίες.