(Έκτο Κεφάλαιο Αποτελέσματα της Ψηφοφορίας) Άρθρο 15

1. Την επόμενη της ψηφοφορίας αρχίζει από το αρμόδιο Πρωτοδικείο κάθε  εκλογικής περιφέρειας η συγκέντρωση και η κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

2. Μόλις συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα όλων των εφορευτικών επιτροπών της εκλογικής περιφέρειας, το οικείο Πρωτοδικείο προβαίνει στη σύνταξη του πίνακα των αποτελεσμάτων της επόμενης παραγράφου.

3. Στον πίνακα αποτελεσμάτων περιλαμβάνονται:

α) ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων,

β) ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψήφισαν,

γ) ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων,

δ) ο αριθμός των λευκών ψηφοδελτίων,

ε) ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων, και

στ) ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν οι απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

4. Ο πίνακας υπογράφεται από τον Πρόεδρο, τα μέλη και το γραμματέα του Πρωτοδικείου.

Επικυρωμένο αντίγραφό του αποστέλλεται αμέσως στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Ανωτάτη Εφορευτική Επιτροπή για να εκδώσει το γενικό οριστικό πίνακα αποτελεσμάτων.

5. Ο γενικός οριστικός πίνακας αποτελεσμάτων, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι αντίστοιχοι πίνακες από τα αρμόδια Πρωτοδικεία κάθε εκλογικής περιφέρειας, δημοσιεύεται με φροντίδα του Υπουργού Εσωτερικών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 4 Αυγούστου 2011, 13:51 | thanassis

    πρέπει να καταλάβουμε ότι πρακτικά η ΕΕ ή έχει τελειώσει ή μας έχει δείξει την έξοδο απ’ αυτήν, η συμπεριφορά των εταίρων μας είναι αυτή που έχουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Επομένως πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, υπό την έννοια να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς να τους υπολογίζουμε σαν να μην υπήρξαν ποτέ… Το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει τα δε υλικά πέφτουν κυριολεχτικά από τον ουρανό, μένει η συνείδηση της κατάστασης και ο καθένας τη δουλειά του, η κυβέρνηση κυβερνά σαν να ξεκινούν ΟΛΑ από το μηδέν και ο λαός παράγει σωστά καθοδηγούμενος απ΄ την ΑΝΑΓΚΗ. Προσωπικά πιστεύω ότι αν αφήσουμε τα λόγια και πιάσουμε τα έργα σε 6 μήνες θα έχει τελειώσει αυτό το θέατρο του παρΑΛΟΓΟΥ!

  • 3 Αυγούστου 2011, 20:39 | thanassis

    Μου φαίνεται έχουμε τρελαθεί όλοι… Αν κοιτάξετε γύρω σας, αν κάνετε μια βόλτα, όλοι έχουν να κατηγορήσουν κάποιον, όλοι ξέρουν, όλοι είναι αναλυτές, όλοι λένε εξυπνάδες, αλλά κανείς δεν αναφέρει την λέξη ΔΟΥΛΙΑ με αποτέλεσμα τη δουλεία μας. Τι ρόλο παίζει η κυβέρνηση τον ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ; Πρέπει να σοβαρευτούν όλοι και να σταματήσει όλη αυτή η ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ με τις διαβουλεύσεις και τα δημοψηφίσματα και το παραμύθι ότι με τις εκλογές θα ξανασωθούμε… Μόνο ορισμένα ζώα είναι ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ, δεν επιτρέπεται η ελλαδίτσα να έχει τέτοια τύχη. Δεν θέλω να μπώ σε προφανείς κατηγορίες έναντι των πολιτικών, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι, όπως και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και η εκπαίδευση αποτελείται από ΑΣΧΕΤΟΥς και από αυτό δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε σαν συσσωρευμένο αποτέλεσμα του σήμερα ούτε σε 50 χρόνια! Δ Ο Υ Λ Ι Α ρε!!!!!!

  • 31 Ιουλίου 2011, 13:20 | Spyros001

    Τα λευκά ψηφοδέλτια θα πρέπει να συμμετέχουν στον προσδιορισμό των τελικών αποτελεσμάτων, λαμβάνοντας ποσοστό επί τοις εκατό. Αυτός που ψηφίζει λευκό δείχνει ότι θέλει να συμμετέχει, αλλά δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες προτάσεις. Αυτό από μόνο του σημαίνει περαιτέρω προβληματισμό για τους πολιτικούς και ανάγκη παραγωγής διαφορετικού έργου.

    Ομοίως -και ας είναι και αυτό ένα θέμα δημοψηφίσματος- ο ψηφίζων λευκό σε εκλογές πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν ως έχων κάνει την επιλογή να μη δώσει την ψήφο του σε κανένα υποψήφιο. Αυτό θα έπρεπε να λαμβάνεται υπ’ όψη στο σχηματισμό της πλειοψηφίας που δίδει τις έδρες στις βουλευτικές εκλογές, οδηγώντας τα χαμηλότερα πλέον ποσοστά των κομμάτων στην ανάγκη συνεργασιών.

    Αυτό που γίνεται σήμερα με την πόλωση και την τεχνητή ένταση μεταξύ των υποψηφίων, οδηγεί πολλούς σοβαρούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν λευκό ή να απέχουν, με αποτέλεσμα να ευνοείται η δημαγωγία και οι κομματικοί στρατοί. Ας δείξει διάθεση πραγματικής αλλαγής κάποτε η κυβέρνηση ή ας αφήσει το λαό να αποφασίσει αν θέλουμε και τη γνώμη αυτών που έκαναν τον κόπο να πάνε μέχρι τις κάλπες και να ρίξουν λευκό ή αν προτιμούμε να έχουμε κυβερνήσεις που εκπροσωπούν ολοένα και λιγότερους πολίτες.