Άρθρο 72

Υποψήφιοι για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας που έχουν δικαιωθεί μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση, καθώς επίσης και υποψήφιοι οι οποίοι έχουν καθ’ οιονδήποτε νόμιμο τρόπο κατοχυρώσει θέση στους τελικούς πίνακες διορισθέντων σε Δήμους, εξαιρούνται της εκπαίδευσης που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του π.δ. 135/2006, διορίζονται από 22-9-2013 στους οικείους Δήμους και τίθενται σε διαθεσιμότητα από 23-9-2013. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013.

  • 4 Μαρτίου 2014, 12:20 | ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤ’ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ(ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ) ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΗΛΘΑΝ.

  • 3 Μαρτίου 2014, 14:52 | ΚΕΠΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

    Κύριοι, οι υποψήφιοι για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας που έχουν δικαιωθεί μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση, καθώς επίσης και υποψήφιοι οι οποίοι έχουν καθ’ οιονδήποτε νόμιμο τρόπο κατοχυρώσει θέση στους τελικούς πίνακες διορισθέντων σε Δήμους, να εξαιρούνται της εκπαίδευσης που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του π.δ. 135/2006, ΑΛΛΑ να διορίζονται την ημερομηνία που θα έπρεπε, σύμφωνα με τους τελικούς πίνακες διορισθέντων, και όχι από 22-9-2013 στους οικείους Δήμους. Θεωρώ ότι αδικία για όλους τους παραπάνω υποψήφιους.

  • 2 Μαρτίου 2014, 00:20 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΣ

    ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 72, ΘΕΤΩ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ -ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ.- ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ & ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
    ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ
    Ως ημερομηνία διορισμού των εκ δικαστικών αποφάσεων δικαιωθέντων υποψηφίων ορίζεται η 22/09/2013, ημέρα Κυριακή και αργία που δεν δύναται -εξ ορισμού- να εκληφθεί ως ημέρα διορισμού.
    ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ
    Η εν λόγω ρύθμιση καθίσταται ελλιπής, καθώς δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν καμία αναφορά σχετικά με τη μετάβαση των θιγέντων από το καθεστώς της διαθεσιμότητας στην τελική απορρόφησή τους, εξού και χρήζει άμεσης έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου.
    ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ
    Δεδομένης της πολύχρονης αδιοριστίας τους και της συνεπακόλουθης οικονομικής και ψυχολογικής φθοράς τους από τη μια πλευρά αλλά και της έλλειψης στοιχειώδους αστυνομικής εκπαίδευσης από την άλλη, προκύπτει για τη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων ως η πλέον δίκαιη και λογική εξέλιξη -εφόσον δεν προκρίθηκε η κατ’εξαίρεσιν παραμονή τους στους δήμους- η τοποθέτησή τους ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σε νέες θέσεις των Διευθύνσεων Αλλοδαπών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του ΥΠ.ΕΣ., που θα συσταθούν -ως εκ περισσού- στις κατά τόπους Υπηρεσίες των νομών κατοικίας των υποψηφίων, όπου αυτές υπάρχουν.
    ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟΝ
    Κρίνεται σκόπιμο να προβλεφθεί μέσω της σχετικής ρύθμισης και η δυνατότητα παραμονής στο δήμο για εκείνους τους εκ δικ.αποφάσεων δικαιωθέντες που έχουν συζύγους συναδέλφους πρώην ΔΑ, οι οποίοι παρέμειναν ως εξαιρεθέντες στους δήμους και οι οποίοι επιθυμούν με την ψήφιση αυτής της ρύθμισης να υπαχθούν οι ίδιοι πλέον σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

  • 1 Μαρτίου 2014, 19:50 | πρώην Δημοτικός Αστυνομικός

    Θετική εξέλιξη η παραπάνω πρόταση.Για να μην υπάρξει όμως καμία αδικία προς τους υπόλοιπους καλό θα ήταν να προβλεφθούν καινούργιες ισάριθμες θέσεις παραδείγματος χάριν σε Νοσοκομεία σε ειδικότητες που έχουν έλειψη προσωπικού και υπάρχουν συνάδελφοι αντίστοιχων ειδικοτήτων(βοηθοί μικροβιολόγου/ακτινολόγοι/τεχνικοί) ή αύξηση των ήδη υπαρχόντων θέσεων.
    Τέλος, σε κάθε περίπτωση, όποιος πρώην Δημοτικός Αστυνομικός επιθυμεί, να του δοθεί η δυνατότητα να διορθώσει τη σειρά προτίμησης της Αίτησης του εντός αποκλειστικής προθεσμίας 2 ημερών καθώς αλλάζουν τα δεδομένα.

  • 28 Φεβρουαρίου 2014, 19:50 | ΞΑΝΘΗ ΜΑΤΙΔΟΥ

    ΑΡΘΡΟ 72.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΗΔΗ..ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ?ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ 5 ΜΗΝΩΝ? ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ………