Άρθρο 21: Διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων πρώην Υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη (Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης).

 

  1. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η Διεύθυνση Πληροφορικής της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορούν να διασυνδεθούν ηλεκτρονικά, ώστε τα δεδομένα του Εθνικού Δημοτολογίου, του Εθνικού Ληξιαρχείου και των Αστυνομικών Ταυτοτήτων να είναι προσβάσιμα από  πληροφοριακά συστήματα και των δύο φορέων, για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών αναγκών τους, για τη διόρθωση των μητρώων τους και για την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη.
  2. Η ανωτέρω διασύνδεση πραγματοποιείται με την επιφύλαξη της διασφάλισης της προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2472/1997, όπως ισχύει, καθώς και των συναφών σχετικών ρυθμίσεων.
  3. Τα πληροφοριακά συστήματα Εθνικού Δημοτολογίου, Εθνικού Ληξιαρχείου και Αστυνομικών Ταυτοτήτων των φορέων της παραγράφου 1, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν συνεχή και απρόσκοπτη, πλήρη και σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση στα αρχεία τους, προκειμένου να είναι εφικτή η διασταύρωση, η άντληση και η συμπλήρωση των αναγκαίων στοιχείων τους.
  4. Για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της διασύνδεσης μπορούν να συναφθούν μεταξύ των φορέων της παραγράφου 1 πρωτόκολλα συνεργασίας με πληροφορίες και προδιαγραφές, η υπογραφή των οποίων θα σηματοδοτεί την έναρξη της εν λόγω διασύνδεσης.

Κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στην ανωτέρω διασύνδεση καταργείται.

  • 17 Ιουνίου 2015, 19:53 | Δημήτρης Πετρίδης

    Δεδομένου
    *) των ανασφαλών δημοσίων υποδομών πληροφορικής από τις οποίες μπορεί να υπάρξει διαρροή ψηφιακών δεδομένων
    *) ότι δεν υπάρχει ασφάλεια υπολογιστών (βλ rainbow tables, d-wave quantum systems, shor’s algorithm, heartbleed bug CVE-2014-0160, truecrypt / openssl vulnerabilities,
    *) υπάρχει σαφής προειδοποίηση από τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο για αυτή την κάρτα
    θεωρώ την συγκεκριμένη κάρτα επικίνδυνη
    Δημήτριος Πετρίδης, M.Sc
    Πληροφορικός (ΠΕ) Μηχανικός Λογισμικού & Πληροφορικών Συστημάτων

  • 17 Ιουνίου 2015, 13:49 | Φώτης Αλεξάκος

    Θεωρώ ότι πρέπει να προβλεφθεί η διασύνδεση και με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την πρόσβαση στα αρχεία Ε9 που αφορά στα δηλούμενα τετραγωνικά μέτρα κτισμάτων και οικοπέδων στα οποία επιβάλλονται τέλη καθαριότητας και τέλη ακίνητης περιουσίας. Τα περί προσωπικών δεδομένων είναι αστεία, αφού ήδη δηλώνονται τα τετραγωνικά μέτρα, απλά δίνεται η δυνατότητα διασταύρωσης τυχόν ψευδούς δήλωσης.
    Φώτης Αλεξάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας

  • 17 Ιουνίου 2015, 13:14 | ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

    Ειναι ντροπη σας να επιμενετε με εμμονη και επιμονη στην λογικη του ηλεκτρονικου φακελωματος ολων των πολιτων, οταν επανειλημμενα ο λαος εχει εκφρασει την αντιθεση του.
    Ωραιο σεβασμο δειχνετε στην δημοκρατια.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    Παρτε πισω αυτο το αρθρο οπως και καθε αλλη διαταξη ηλεκτρονικου φακελωματος.
    ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ Ή ΥΠΕΡΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΒΙΑΣ.