Άρθρο 11

Στο άρθρο 32 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, προστίθεται νέα παράγραφος 3 ως εξής:
«3. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που προβλέπεται στο άρθρο 1Α του παρόντος Κώδικα καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εκτέλεση των διατάξεων αυτού καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:26 | Μακρυνός Ιωάννης

    Τα τελευταία 30 χρόνια…
    Χρεώσατε όλους τους έλληνες προς ιδίον όφελος.
    Κάνατε σχεδόν τους μισούς έλληνες λαμόγια για ψηφοθηρικούς λόγους,
    καθιερώνοντας την ατιμωρησία στο οικονομικό έγκλημα.
    Απαξιώσατε τους θεσμούς και φέρατε την ηθική αποδόμιση του πληθυσμού.
    Αλλάζετε την ιστορία.
    Δώσατε τη σημαία στους ξένους.
    Δώσατε ελληνική γη στους ξένους.
    Θα εκλέγεστε τώρα από τους ξένους.
    Σύντομα δεν θα μας χρειάζεστε καθόλου…
    Αισθάνομαι ότι κακώς υπηρέτησα στον ελληνικό στρατό, για εσάς…
    Θα έδινα τη ζωή μου για την Ελλάδα..
    ..αλλά όχι για αυτή που μου ετοιμάζετε…

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:56 | αρβανιτης αντωνης

    Πριν σχολιασω τα του νομοσχεδιου,θελουν απαντηση οι αποριες μου…Πως φθασαμε σε αυτη τη κατασταση?Τοσοι στρατιωτες,τοσοι ναυτες,τοσοι αεροποροι,τοσοι λιμενικοι,τοσοι αστυνομικοι,τοσοι ειδικοι φυλακες,τοσα δισεκατομυρια και ξαφνικα βρεθηκα συγκατοικος με ανεξακριβωτο αριθμο ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΩΝ(απο τους οποιους δεν ζητω καμια ευθυνη αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι ενθουσιασμενος απο τις συνθηκες που διαμορφωθηκαν στη ζωη μου απο την αυθαιρετη παρουσια τους).Καποιοι πιθανως παρανομισαν,καποιοι πιθανως παρανομουν.Καποιοι κερδισαν,καποιοι κερδιζουν απο αυτο.Εγω οχι.Εχω αποψη για τους λογους μετεκινησης αυτου του ανθρωπινου δυναμικου αλλα δεν ειναι ο χωρος να τους εκθεσω.Απο τα πιο πανω φενεται οτι δεν συμφωνω με την επισημοποιοιση αυτης της καταστασης ουτε με το εξ απαλων ονυχων περασμα ολων των καταστασεων και συμβαντων που μας εφεραν εδω.-

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 07:59 | νικος

    γιατι τόση βιασύνη να περάσει αυτός ο νόμος τόσο σημαντικός ειναι;ποιός και γιατι αποφασίζει για τον ελλνικό λαό και μη πεί κανέις ότι υπάρχει πρόσφατη λαική εντολή ….. κανείς δεν είπε τι προκειται να κάνει πρίν τίς εκλογές παρα γενικολογίες αν καποιος ειναι σιγουρος για τις σκέψεις του,αναφέρομαι στον κ πΡΟΘΥΠΟΥΡΓΌ, Ας ΚΆΝΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ βλέπουμε ότι αποφασίσει η πλειοψηφία.Η μηπως ο Ελληνικός λαός δεν ειναι όριμος για τετοιου ειδους πρωτοβουλίες φτανει πια΄ας γινουμε δημοκρατική και όχι μονο βουλευτική δημοκρατία

    Νικος ααπό Σαλαμίνα

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 19:42 | Μαίρη

    Eπί της διαδικασίασς αναρωτιέμαι:
    Δηλαδή η απόφαση κτήσης Ελληνικής Ιθαγένειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1Α του παρόντος θα λαμβάνεται από τον οικείο Δήμο ή θα διαβιβάζονται προς την Περιφέρεια από όπου και αυτή θα εκδίδεται?
    Και ποιός θα ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών τα οποία θα ορισθουν με ειδικό νομοσχέδιο?
    Για τους παλλινοστούντες από την πρώην ΣΣΔ η απόφαση κτήσης ελαμβάνετο από την Περιφέρεια.
    Επίσης πώς θα γίνεται η εγγραφή ανηλίκου κτώντος την Ελλην.Ιθαγ.με τις ως άνω διατάξεις εφόσον η εγγραφή στα δημοτολόγια γίνεται με κανονική εγγραφή των γονέων σε οικογ.μερίδα στην οποία και αναγράφονται και τα τέκνα?

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 04:32 | Θανάσης Μπούλης

    Το νομοσχεδιο κανει ενα σημαντικο βημα προς τη σωστη κατευθυνση. Το βημα αυτο υπερασπιζεται (επιτελους!) στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα μειοψηφιων και βαζει τελος στον παραλογισμο των παιδιων χωρις πατριδα.

    Λυπαμαι πολυ ομως που διαβαζω τοσα πολλα σχολια βασισμενα στο φοβο, στο μισος, στην παραπληροφορηση και στην συγχυση. Καταλαβαινω βεβαια, οτι μονο αυτοι που αισθανονται αρκετα εντονα (θετικα ή αρνητικα) μπαινουν στον κοπο να αφησουν σχολιο. Σε παρομοιες περιπτωσεις, συνηθως τα αρνητικα συναισθηματα και αποψεις επικρατουν, αλλα φοβαμαι και οτι μια γενικη δειγματοληψια αποψεων, απο ολους τους ελληνες, ισως να ειχε -κατα πλειοψηφια- το ιδιο «χρωμα». Πως αραγε μπορουμε να περιορισουμε το φοβο και το μισος; Πως αραγε μπορουμε να ενισχυσουμε την αλληλοκατονοηση, την κριτικη σκεψη, την αγαπη;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:03 | ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Νομίζω, κύριοι, ότι είστε επηρεασμένοι από την αρχαία ελληνική «δημοκρατία» που δεν ήταν άλλο παρά μία αμιγώς δουλοκτητική κοινωνία! Το ίδιο θα θέλατε να γίνει κατι τώρα! Να έχουμε τους ξένους-σκλάβους- να τους εκμεταλλευόμαστε, να τους δίνουμε ελάχιστα χρήματα, να μην τους ασφαλίζουμε και, βεβαίως, εκείνοι να μην έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα, ούτε καν αυτό το ελάχιστο δικαίωμα του εκλέγειν! Δυστυχώς γεννηθήκατε σε λάθος εποχή! Τον να τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε! Κι όχι μόνο στους νόμιμους, αλλά να δώσουμε άδεια παραμονής και στους παράνομους. Πρέπει να τους εκμεταλλευόμαστε, να τους βάζουμε να φυλάνε τα παιδιά μας και τους άρρωστους γονείς μας και να καλλιεργούν τα χωράφια μας,αλλά δεν πρέπει να τους παρέχουμε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα! Ντροπή μας! Και να μην ξεχνάμε το βασικότερο. Δεν έχει σημασία πού γεννηθήκαμε, αλλά πού ζούμε, πού προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Και κυρίως να μην ξεχνάμε γιατί οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν στη χώρα μας…επειδή εμείς στέλνουμε στρατό στις δικές τους χώρες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:42 | ETHEROVAMON

    Η Ελληνοποίηση μέσω ιθαγένειας των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο το οποίο:

    α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος,

    β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,

    γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα,

    δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση,

    ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία,

    στ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος,

    ζ) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης,

    η) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών,

    θ) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά,

    ι) καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»),

    ια) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).

    Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι, θα πρέπει:

    α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και

    β) Να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό.

    ETHEROVAMON

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:16 | Αντώνης Μιχαλόπουλος

    Η αχαριστία είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών των οικονομικών μεταναστών που ήρθαν στη χώρα από το 1990 ,δεν κατόρθωσαν να ελληνοποιηθούν ουσιαστικά ,μας σφάζουν,μας ληστεύουν,έχουν κάνει την ελλάδα ένα απέραντο μπουρδέλο ενώ είχε φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο μέχρι που ήρθαν όλοι αυτοί από το 1989-1990 και μετά,όπου και να πηγαίνει κανείς από το super market ως τους δρόμους και τα μαγαζία βλέπει παντού οικονομικούς μετανάστες.
    Σταματήστε το παραμύθι περί 1000000 μεταναστών γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει πάνω από 4000000 μετανάστες και περίπου 1:3.7 κατοίκους είναι ξένος.
    Κάνουν από 3-5 παιδιά η κάθε οικογένεια ,στέλνουν τα λεφτά τους στις χώρες τους και το χειρότερο είναι ότι μας κοροϊδεύουν και μας χλευάζουν.
    Ο κίνδυνος είναι μεγάλος,τα δεινά που έχουν προκαλέσει στη χώρα είναι μεγαλύτερα,η φοροδιαφυγή τεράστια ,η οικονομική αιμοραγία ακόμη πιο τεράστια και εμείς καλούμαστε να τους χαιδέψουμε και όχι μόνο αυτό αλλά και να τους κάνουμε ελληναράδες και να ψηφίζουν και να πηγαίνουν στα σχολεία με τα δικά μας παιδιά γιατί αλλιώς εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας είναι ρατσιστές και κακοί άνθρωποι.

    Ασφαλώς και διαφωνώ ριζικά και κάθετα και απόλυτα με αυτή την εξέλιξη.
    Δεν φτάνει που δεν θέλουν να ελληνοποιηθούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αλλά όλοι εμείς οι Έλληνες ,Αλβανοποιούμαστε.
    Αυτά που σας προστάζουν από το εξωτερικό να μην τα κάνετε πράξη γιατί έρχεται μεγάλος κίνδυνος για την ελλάδα και τους έλληνες.
    Κανένας δεν αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες,όλοι κάνουν ότι μας αγαπούν αλλά στην πραγματικότητα μας μισούν θανάσιμα γιατί απλά μας ζηλεύουν.
    Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.Δεν είναι δεκαετία του 1980 ή 1970 ή 1960 ή 1950 και ούτε κράτος της κεντρικής ή Βόρειας Ευρώπης είμαστε.
    Είμαστε ένα κράτος με τους χειρότερους γείτονες που θα μπορούσε κανείς να έχει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

    Λυπάμαι αλλά διαφωνώ ριζικά.
    Τίνος το παιχνίδι παίζετε και ποιοί είναι εκείνοι που σας ωθούν σε τέτοιες αποφάσεις κύριε Παπανδρέου και κύριε Σαμαρά και λοιποί κύριοι που αφού περάσετε από το κατώφλι του ΥΠΕΞ μετά γίνεστε πρωθυπουργοί,πρόεδροι κομμάτων και πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας ;