Άρθρο 9

Το άρθρο 28 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 28
Συμβούλιο Ιθαγένειας
1. Το Συμβούλιο Ιθαγένειας γνωμοδοτεί για θέματα ιθαγένειας κατά τις κείμενες διατάξεις.
2. Το Συμβούλιο Ιθαγένειας αποτελείται από:
α. τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως Πρόεδρο,
β. έναν Νομικό Σύμβουλο του Κράτους,
γ. έναν καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, καθώς και έναν καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, ημεδαπού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος,
δ. τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και
ε. τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ιθαγένειας ου Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τα μέλη του Συμβουλίου που απουσιάζουν ή κωλύονται αναπληρώνονται από τους οριζόμενους ή τους νόμιμους αναπληρωτές τους.
3. Στο Συμβούλιο μετέχει χωρίς ψήφο και ο Προϊστάμενος του αρμόδιου Τμήματος της Διεύθυνσης Ιθαγένειας, που εισηγείται τα προς συζήτηση θέματα, τον οποίο αναπληρώνει ο νόμιμος αναπληρωτής του.
4. Για τη λειτουργία του Συμβουλίου Ιθαγένειας εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 13-15 του ν. 2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 45 Α΄).»

 • 6 Ιανουαρίου 2010, 16:27 | Ιάσονας Χατζηθεοδώρου

  Όπως και στον υπάρχων Κώδικα Ιθαγένειας, δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς κάνει το Συμβούλιο Ιθαγένειας και πως συγκαλείται (εκτός κι αν όντως χρειάζεται ένα ολόκληρο Συμβούλιο για διευκρινίσεις επί των κείμενων διατάξεων αποσπώντας τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ιθαγένειας ή Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ή όπως αλλιώς θέλουμε να τη λέμε από την περιφέρειά του ..).

  Παράγραφος 3: Υπενθύμιση πως δεν είναι απαραίτητη η σύσταση ξεχωριστής Διεύθυνσης Ιθαγένειας σε κάθε περιφέρεια αφού μπορεί να απορροφηθεί διοικητικά από τη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

 • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:23 | k.p.g.

  Η ελληνική πολιτεία έπρεπε να αναλώνεται στην εύρεση τρόπων, για να φύγουν όλοι οι οικονομικοί μετανάστες από την χώρα μας,παράνομοι και νόμιμοι, διότι έχουν συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση όλων των κακών και των δεινών που συμβαίνουν στην χώρα μας τα τελευταία 20 έτη΅: από την ανεργία, μαύρη εργασία,παραοικονομία, μείωση μεροκάματου, εγκληματικότητα, μαστροπεία, εξαγωγή συναλλάγματος, τί να πρωτοαναφέρουμε.
  Αντί να βρούμε τρόπους να τους επαναεξάγουμε, με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο, εμείς αντίθετα σηκώνουμε τα χέρια ,παραδινόμαστε, σε ποιούς , σε αυτούς που στο 99%, έχουν διαλύσει την Ελλάδα μας & που οι περισσότεροι διάκεινται εχθρικά προς την Ελλάδα και που στο μακρύτερο μέλλον , λόγω της υπογενητικότητας των Ελλήνων , εμείς οι γηγενείς ΄Ελληνες θα γίνουμε μειοψηφία και θα μας κυβερνούν οι Αλβανοί.
  Γιατί, για πρόσκαιρες πολιτικές σκοπιμότητες,
  εκτός & μας πείσει η πολιτεία ότι κάνουμε λάθος
  όχι μόνο να μήν γίνει κάποια νέα ελληνοποίηση αλλοδαπού αλλά να ακυρωθούν και όσες έγιναν την προηγούμενη εξαετία.

  Παρακαλώ Κύριοι,Κυβερνώντες και μή,
  ήδη το Κράτος των Αθηνών έχει ξεπουλήσει την Θράκη μας,
  μήν ξεπουλήσετε και όλη την ελλάδα.

  Δέν είμαστε εθνικιστές ούτε ρατσιστές, αλλά στο τέλος θα μας κάνετε εσείς και τα δύο, από αγανάκτηση απο αυτά που θα βιώνουμε καθημερινά.

  Ο μόνος τρόπος για να γίνει αποδεκτό το μέτρο αυτό από την πλειψηφία των Ελλήνων είναι η διενέργεια δ η μ ο ψ η φ ί σ μ α τ ο ς.

 • 30 Δεκεμβρίου 2009, 12:17 | Νίκος Δημητρίου

  OXI !!! ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ !!! Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ !!
  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ????
  ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ?
  ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ? ΠΑΙΔΕΙΑ ? ΗΘΟΣ ?
  ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ? ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ?
  ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ? , ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΟΒΟ , ΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ? ,

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ , ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΟ ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ , ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ …. ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΥΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ,
  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ?
  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ??? ,

  ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ» ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ , ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

 • 30 Δεκεμβρίου 2009, 12:38 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΑΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΣΟΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑΣ.

 • 30 Δεκεμβρίου 2009, 12:26 | Κωνσταντίνος Χατζής

  Η όλη διαδικασία φαίνεται ότι γίνεται βιαστικά.

  Πριν ληφθούν τόσο σημαντικές αποφάσεις για μια κοινωνία, πρέπει πρώτα να μπεί τάξη «στα του οίκου μας».

  Στις ΗΠΑ, gia par;adeigma, η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι λίγο διαφορετική. Εκεί, οι άνθρωποι βρίσκονται «απέναντι» σε μια οργανωμένη πολιτεία, με νόμους, κανονισμούς, με σημαντική τυποποίηση σε πολλά θέματα της καθημερινότητας (π.χ. από τις προδιαγραφές των πεζοδρομίων στις πόλεις και τη σήμανση, μέχρι το πού και πώς αναρτάται η αμερικανική σημαία).

  Σε κοινωνίες με ασάφειες ως προς τους νόμους και την εφαρμογή τους, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των πολιτών, συνήθως δημιουργούνται εντάσεις. Η ένταξη ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε επιπρόσθετες.

  Προτού λοιπόν ληφθούν τόσο σημαντικές αποφάσεις, που θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, θα πρέπει να πάρουμε λίγο χρόνο να οργανωθούμε σαν πολιτεία.

  Εάν για παράδειγμα κάποιος από τους λόγους που οδηγούν στην ένταξη των μεταναστών αφορά το θέμα των ασφαλιστικών τους εισφορών ώστε να τονωθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, τότε εάν δεν οργανώσουμε σωστά το σύστημα οργάνωσης και ελέγχου του συστήματος απόδοσης εισφορών, τότε το τελικό αποτέλεσμα (από την ένταξη των οικονομικών μεταναστών), θα επιβαρύνει περισσότερο τα δημσιονομικά γιατί θα οι ίδιοι θα εργάζονται, δεν θα δηλώνονται, και επιπλέον θα ειδοτούνται με επιδόματα ανεργίας.

  Το παραπάνω παράδειγμα είναι ένα μόνο παράδειγμα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η στην κοινωνία και την οικονομία η χωρίς προετοιμασία ένταξη των μεταναστών.
  Ευχαριστώ

 • 30 Δεκεμβρίου 2009, 09:21 | Γιώργος Μαλακός

  Οι Έλληνες να μπορούν όχι μόνο μα ψηφίζουν αλλά και να εκλέγονται στις άλλες χώρες αλλά όλοι οι άλλοι όοοοχι. Ξεκαβαλίστε παιδιά.

 • 30 Δεκεμβρίου 2009, 03:36 | ΒΑΣΩ

  Ρε παιδιά κοιτάξτε λίγο και τις διευκρινίσεις δίπλα ή ψάξτε το λίγο καλύτερα με την ιθαγένεια και την υπηκοότητα. Μας έχετε ταράξει. Βασιλιά δεν έχουμε για να έχουμε και υπηκόους(ασχετα αν κάποιοι από εσάς θα θέλατε να είχαμε). Καλό θα ήταν πριν να γράψετε την άποψή σας να διαβάζετε αναλυτικά τα άρθρα και τις διευκρινίσεις τους για να διευκολυνόμαστε όλοι.

 • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:46 | Aris Deslis

  Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι γηγενείς , ούτε Έλληνες ,για να δικαιούνται πολιτικών δικαιωμάτων, τα οποία τους στερήθηκαν. Έχουν πολιτικά δικαιώματα στην πατρίδα τους. Η παρουσία τους στη χώρα μας προέκυψε ξαφνικά, αναπάντεχα, πρόσφατα, και συνιστά πρόβλημα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ, και ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ ΑΛΩΣΗΣ της Ελληνικής κοινωνίας.Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας των λαθρομεταναστών, επιτυγχάνεται με την εισαγωγή νομοθεσίας που τιμωρεί αυτούς που τους εκμεταλλεύονται, και όχι με την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας, και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ξαφνικά δεν έγιναν «ανθρωπιστές», οι τοκογλύφοι, οι εργολάβοι, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες , οι βιομήχανοι και οι μαφιόζοι, που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και εμάς .

 • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:42 | Γραικύλος

  Επειδή υπάρχουν οι ανθρώπινοι πειρασμοί ποιός με διαβεβαιώνει ότι καιτα μέλη του συμβουλίου αυτού ΔΕΝ θα πωλούν την ιθαγένεια για χρήματα ή δόξα
  Την ιθαγένεια την έχεις ή δεν την έχεις ΔΕΝ απονέμεται όπως η υπηκοότητα, μάθαιτε επιτέλους Ελληνικά (μην περιμένετε να σας συμβουλεύσει η Δραγώνα γιατί η ίδια ΔΕΝ γνωρίζει (βάσει του βιογραφικού της)
  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την ψήφο στους ξένους
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:14 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Γιατι δεν περνεται παραδειγμα απο την αρχαια Αθηνα δειτε τι καναν στην αρχαια Αθηνα με τα ζητηματα των «μετεικων» και απλα καντε και εσεισ το ιδιο. Να ζησουν και να δουλεψουν εδω νομιμα μονο οσους πραγματικα χρειαζομαστε και οι υπολοιποι να επαναπατριστουν. Αυτοι που θα μεινουν να εχοθν χαρτια να δουλευουν νομιμα χωρις ομως ποτε να εξισωθουν με τους Ελληνες

 • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:23 | etherovamon

  Τριτ, 01/04/2008 – 22:17

  Υψηλοί τόνοι στη βουλή όπου το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε η συζήτηση επί των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος επί του Ασφαλιστικού. Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπανδρέου

  Και ερχόμαστε στο σήμερα… Δεκ 2009

  Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει όπως φαίνεται Ιθαγένεια σε ένα σωρό μετανάστες. «Το Σύνταγμα λέει ότι «Όλoι όσoι βρίσκoνται στην Eλληνική Eπικράτεια απoλαμβάνoυν την απόλυτη πρoστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τoυς, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πoλιτικών πεπoιθήσεων». Δεν λέει ότι αποκτούν πολιτικά δικαιώματα και ελληνική ιθαγένεια!»

  Εγώ θα εμμείνω κάπου αλλού. Στο Τμήμα Άλφα του Συντάγματος:

  «ΤΜΗΜΑ Α’: Μορφή του πολιτεύματος
  Άρθρο 1
  1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

  Άρθρο 2
  1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

  2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.»

  Τι μας λέει λοιπόν ξεκάθαρα το σύνταγμα;
  Ότι θεμέλιο του πολιτεύματος που έχουμε είναι η λαϊκή κυριαρχία, και πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ και είναι υπέρ του λαού και του ΕΘΝΟΥΣ. Στο τρίτο link τώρα βλέπετε δημοσκόπηση όπου:

  – Το 51.6% του λαού θεωρεί τους μετανάστες απειλή (για το Έθνος και τον εαυτό του). Βέβαια εδώ δεν πρέπει να αγνοήσουμε το 17.8% που δεν εκφράζει άποψη (αποχή απ’ την ερώτηση), επομένως το πραγματικό ποσοστό που θεωρεί τους μετανάστες απειλή είναι 62.7% και όχι 51.6 σε αντίθεση με το 37.3% (και όχι 30.6) που τους βλέπει ως ευκαιρία.

  – Το 79.3% του λαού θεωρεί πως οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί – πράγμα που σημαίνει ότι αναγκαστικά πρέπει να διώξει η πολιτεία αρκετούς – τουλάχιστον τους μισούς, ώστε να φτάσουμε στο ότι είναι ικανοποιητικός ανεκτός αριθμός για την κοινωνία.

  – Το 57.5% θεωρεί πως οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία.

  Έχουμε λοιπόν έναν λαό ο οποίος δημοκρατικά θεωρεί πως οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί, πως οι μετανάστες αποτελούν απειλή, και πως οι μετανάστες αυξάνουν την ανεργία και συμπιέζουν τους μισθούς! Επομένως η λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και η εξουσία του Λαού, επιβάλει, σύμφωνα με το πρώτο άρθρο (!!!) του Συντάγματος την απέλαση των μεταναστών και όχι μάλιστα το αντίθετο, την απόδοση Ιθαγένειας σε αυτούς, όπως προσπαθεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ, ενάντια στον Λαό και στην Εξουσία του, και έτσι ενάντια στο ίδιο το Σύνταγμα!!!

  Επίσης, στο άρθρο 1, αναφέρει ρητά, ότι όλες οι εξουσίες που πηγάζουν από τον λαό (και όχι από το ΠΑΣΟΚ ή τα εκάστοτε Κόμματα!), είναι υπέρ του αυτού λαού και υπέρ του Έθνους (του λαού αυτού, δηλαδή του Ελληνικού Έθνους). Προσοχή. Δεν μιλάει για ΚΡΑΤΟΣ!.. Αλλά για ΕΘΝΟΣ!.. Απόδοση Ιθαγένειας σε μετανάστες διαφορετικών Εθνικοτήτων κάνει κακό σε οποιοδήποτε Έθνος! Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, με το μέτρο που θέλει να περάσει, έρχεται και σε δεύτερο σημείο σε αντίθεση με τον Ελληνικό Σύνταγμα!

  Σύμφωνα με το άρθρο 2, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι ο σεβασμός και η προστασία ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ του ανθρώπου!.. Προσοχή. Όχι του ίδιου του Ανθρώπου, αλλά της ΑΞΙΑΣ του Ανθρώπου.

  Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση όχι να σέβεται και να προστατεύει γενικά κάθε άνθρωπο (π.χ. μετανάστες), αλλά τις αξίες του ανθρώπου – πράγματα δηλαδή που ο άνθρωπος (και σε μια συγκεκριμένη κοινωνία ο Λαός) τα έχει ως Αξίες – π.χ. Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Δικαιώματα, την μοναδικότητα/εθνικότητα του καθενός κτλ.

  Όταν σε μια κοινωνία η οποία δεν επιθυμεί μετανάστες, κάποιο κόμμα δίνει δικαιώματα ιθαγένειας σε αυτούς, τότε καταπατά τις αυτές αξίες τις κοινωνίας, εφόσον μειώνει την Ειρήνη ανάμεσα στον λαό (εφόσον του επιβάλλει κάτι που ο λαός το βλέπει ως απειλή), του στερεί την Ελευθερία να επιλέγει ο ίδιος ποιους θέλει και ποιους όχι στην κοινωνία του, του υποβιβάζει δικαιώματα όπως το δικαίωμα της ψήφου σε εκλογές, αφού του δίνει λιγότερη βαρύτητα, του καταπατεί την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένης εθνικότητας που επιθυμεί ο Λαός (κατά πλειοψηφία πάντα) κτλ… Μα πάνω απ’ όλα το ΠΑΣΟΚ, με το νομοσχέδιο που κάνει, καταπατεί μια από τις ύψιστες Αξίες του Ανθρώπου – στερώντας του το Δικαίωμα να αποφασίσει δια μέσου δημοψηφίσματος ο ίδιος ο λαός, γι’ αυτό το σημαντικό θέμα, εφόσον κατά πλειοψηφία ο Λαός είναι αντίθετος!

  Διαβάζοντας κάποια πράγματα από το πρώτο link:
  «Πρόσθεσε πως ο μετανάστης δεν είναι εχθρός και πως η κοινωνική ένταξη και η δημιουργία προϋποθέσεων αρμονικής συμβίωσης είναι το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και την ανασφάλεια.»..

  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λοιπόν, επιβάλλει την δικιά του άποψη πάνω στην άποψη του Λαού, καταπατώντας κατάφωρα το σύνταγμα. Δέχεται πως υπάρχει φόβος και ανασφάλεια στον λαό, αλλά πράττει σε αντίθεση με αυτό που θέλει ο λαός για να σταματήσει να φοβάται και να είναι ανασφαλής, δημιουργώντας πέρα από το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας και το αίσθημα της προδοσίας και την καταπίεσης.

  Η εξουσία του πρωθυπουργού, έρχεται σε αντίθεση με την εξουσία που πηγάζει από τον λαό – ο πρωθυπουργός λοιπόν δεν επιβάλει κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και το Θεμέλιο του Πολιτεύματος της Ελλάδος!.. Σε κάθε περίπτωση, αν ο πρωθυπουργός θεωρεί πως αυτός έχει δίκιο, οφείλει να ενημερώσει τον λαό και να του δώσει το Δικαίωμα να επιλέξει αυτός. Αν ο λαός δεν είναι έτοιμος να δεχτεί μια τέτοια θέση, οποιαδήποτε καταναγκαστική επιβολή αυτής της άποψης, είναι αντισυνταγματική, παράνομη και προδοτική. Όχι όμως να επιβληθεί ο πρωθυπουργός στον Λαό, και μάλιστα καταπατώντας το ίδιο το Σύνταγμα, εφόσον αυτό που κάνει δεν υπηρετεί το Ελληνικό Έθνος, αλλά αντίθετα το Κράτος!

  ««Παρά τις σποραδικές ακραίες φωνές, όλα τα κόμματα συμφωνούν κατά βάση μαζί μας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Μια νέα διάσταση του πατριωτισμού ανοίγεται στην Ελλάδα που αφορά στην δημοκρατική επί ίσοις όροις συμβίωσης όλων μας»», ο κ. πρωθυπουργός αγνοεί ότι πάνω από το 50% του Ελληνικού λαού διαφωνεί μαζί τους, ενώ κοιτάει μόνο τα κόμματα. Εδώ φαίνεται καθαρά πως ο πρωθυπουργός θεωρεί πως η εξουσία πηγάζει από τα κόμματα, και όχι από τον λαό, του οποίου την φωνή την αποκαλεί σποραδική – αποδεικνύοντας πως δεν έχει ιδέα για το τι θέλει ο λαός!, και τον οποίο ο ίδιος τον.. εξαπάτησε τάζοντας του χρήματα και λέγοντάς του ψέματα. Ο πρωθυπουργός αγνοεί περίπου 6εκ. Έλληνες που θεωρούν απειλή τους μετανάστες και περίπου 9εκ. Έλληνες που θεωρούν πως οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί, και κοιτάει λιγότερο από 300 βουλευτές για να περάσει αυτό που θέλει, ενάντια στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  Τέλος ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρει:
  «Οι μετανάστες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδας, όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας τόσο μπορεί να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της, σημείωσε ο κ.Παπανδρέου», όπου ο ίδιος παραδέχεται ότι οι μετανάστες έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν ρήγματα στην συνοχή της κοινωνίας μας, επομένως πως οι μετανάστες αποτελούν πράγματι απειλή για την κοινωνία μας.

  Οι ίδιοι οι μετανάστες λοιπόν, κατά τον πρωθυπουργό καταστρέφουν εκ των έσω την Ελληνική κοινωνία, και ως λύση ο πρωθυπουργός προτείνει.. να τους πούμε Έλληνες και να τους δώσουμε τα ίδια δικαιώματα που έχει η Ελληνική κοινωνία, σε σημείο ώστε να ψηφίζουν οι ίδιοι!

  Προτείνει δηλαδή, σε αυτούς που δημιουργούν ρήγματα στην συνοχή της κοινωνίας μας με τα βασικά δικαιώματα, να τους δώσουμε όλα τα δικαιώματα!.. Αν με τα βασικά δικαιώματα είναι ικανοί και δημιουργούν ρήγματα, με πλήρη δικαιώματα (π.χ. να εκλέγουν οι ίδιοι άτομα – να έχουν περισσότερη εξουσία!) δεν θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε πλήρη κατάρρευση;

  Ο πρωθυπουργός όχι μόνο εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό τάζοντάς του χρήματα, αλλά δείχνει να θέλει να καταπατήσει το Σύνταγμα και τις ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΕΣ του Πολιτεύματός μας, ασκώντας ο ίδιος εξουσία μόνος του, αγνοώντας τις φωνές του λαού τις οποίες θεωρεί σποραδικές φωνές. Ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και αποδείξεις, αποτελούν ένα προδοτικό κόμμα για το Ελληνικό Έθνος και τους Έλληνες, που καταπατεί το Ελληνικό σύνταγμα, αγνοεί τον λαό, ενώ υφάρπαξε την εξουσία με εξαπάτηση του λαού.

  Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με την στατιστική έρευνα που έγινε και τα όσα ακούγονται για την απόδοση Ιθαγένειας, αποτελεί έναν σύγχρονο Τύραννο προδότης της Ελλάδας, που δεν έχει θέση σε μια Δημοκρατική κοινωνία όπως η Ελλάδα! Αποτελεί έναν άνθρωπο ο οποίος θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα σε πλήρη κατάρρευση – για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ξένων (ΝΤΠ) – επιθυμώντας να δώσει Ιθαγένεια σε άτομα τα οποία ο ίδιος παραδέχεται πως δημιουργούν ήδη ρήγματα στην συνοχή της κοινωνίας μας. Τους κλέφτες, τους δολοφόνους και γενικότερα όσους προκαλούν ρήγματα σε μια κοινωνία κ. Πρωθυπουργέ, όσους προκαλούν φόβο και ανασφάλεια, τους αντιμετωπίζουμε με απόδοση περισσότερων δικαιωμάτων και τιμών ή με φυλακή και στέρηση δικαιωμάτων; Αν το κάνουμε με τον δεύτερο τρόπο, γιατί στους μετανάστες – που όπως ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ προκαλούν ρήγματα στην κοινωνία μας – πρέπει να το κάνουμε με τον πρώτο τρόπο;

  Στο κάτω- κάτω, ποιος είστε εσείς που θα Αγνοήσετε την Εξουσία του Ελληνικού Λαού και το Σύνταγμα της Ελλάδος, και θα του επιβάλετε με το έτσι θέλω την άποψή σας; Εσείς που ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ για να του υφαρπάξετε ψήφους;

  Θα σημειώσω τι λέει το σύνταγμα στο Τμήμα Δ’, Άρθρο 120:

  «3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.», κ. ΓΑΠ δείχνετε ότι τείνετε να σφετερίζεστε με εξαπάτηση, την λαϊκή κυριαρχία και τις εξουσίες που απορρέουν από αυτή, και δράτε ενάντια του συντάγματος, επομένως αν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση για τέτοιο νομοσχέδιο, χωρίς την επιβεβαίωση της λαϊκή κυριαρχίας μέσω δημοψηφίσματος, η εξουσία σας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ.

  Η τότε παράνομη εξουσία σας θα αποκατασταθεί από τον Ελληνικό λαό, και εσείς και όσοι ήταν υπέρ ενός τέτοιου νομοσχεδίου χωρίς δημοψήφισμα, θα διωχθείτε από τον ίδιο τον λαό. Οι σποραδικές φωνές στις οποίες αναφέρεστε, είναι οι φωνές ενός λαού άνω των 6εκ, τις οποίες εσείς, κλεισμένος στο γραφείο σας και την βουλή σας, ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ!..
  Αγνοείτε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!.. Και αυτό είναι σφετερισμός και ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  «4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.», δεδομένου του ότι με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ προσπαθείτε να καταλύσετε το Σύνταγμα, όσοι θεωρούμε πως είμαστε Έλληνες Πατριώτες ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, να αντισταθούμε εναντίων σας ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ!.. Βάλτε το απλά καλά στο μυαλό σας αυτό το τελευταίο!

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!!!!
  Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Ε Ι Τ Ε !!!!!!

  ETHEROVAMON

 • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:51 | Αντώνης Μιχαλόπουλος

  Η αχαριστία είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών των οικονομικών μεταναστών που ήρθαν στη χώρα από το 1990 ,δεν κατόρθωσαν να ελληνοποιηθούν ουσιαστικά ,μας σφάζουν,μας ληστεύουν,έχουν κάνει την ελλάδα ένα απέραντο μπουρδέλο ενώ είχε φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο μέχρι που ήρθαν όλοι αυτοί από το 1989-1990 και μετά,όπου και να πηγαίνει κανείς από το super market ως τους δρόμους και τα μαγαζία βλέπει παντού οικονομικούς μετανάστες.
  Σταματήστε το παραμύθι περί 1000000 μεταναστών γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει πάνω από 4000000 μετανάστες και περίπου 1:3.7 κατοίκους είναι ξένος.
  Κάνουν από 3-5 παιδιά η κάθε οικογένεια ,στέλνουν τα λεφτά τους στις χώρες τους και το χειρότερο είναι ότι μας κοροϊδεύουν και μας χλευάζουν.
  Ο κίνδυνος είναι μεγάλος,τα δεινά που έχουν προκαλέσει στη χώρα είναι μεγαλύτερα,η φοροδιαφυγή τεράστια ,η οικονομική αιμοραγία ακόμη πιο τεράστια και εμείς καλούμαστε να τους χαιδέψουμε και όχι μόνο αυτό αλλά και να τους κάνουμε ελληναράδες και να ψηφίζουν και να πηγαίνουν στα σχολεία με τα δικά μας παιδιά γιατί αλλιώς εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας είναι ρατσιστές και κακοί άνθρωποι.

  Ασφαλώς και διαφωνώ ριζικά και κάθετα και απόλυτα με αυτή την εξέλιξη.
  Δεν φτάνει που δεν θέλουν να ελληνοποιηθούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αλλά όλοι εμείς οι Έλληνες ,Αλβανοποιούμαστε.
  Αυτά που σας προστάζουν από το εξωτερικό να μην τα κάνετε πράξη γιατί έρχεται μεγάλος κίνδυνος για την ελλάδα και τους έλληνες.
  Κανένας δεν αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες,όλοι κάνουν ότι μας αγαπούν αλλά στην πραγματικότητα μας μισούν θανάσιμα γιατί απλά μας ζηλεύουν.
  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.Δεν είναι δεκαετία του 1980 ή 1970 ή 1960 ή 1950 και ούτε κράτος της κεντρικής ή Βόρειας Ευρώπης είμαστε.
  Είμαστε ένα κράτος με τους χειρότερους γείτονες που θα μπορούσε κανείς να έχει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

  Λυπάμαι αλλά διαφωνώ ριζικά.
  Τίνος το παιχνίδι παίζετε και ποιοί είναι εκείνοι που σας ωθούν σε τέτοιες αποφάσεις κύριε Παπανδρέου και κύριε Σαμαρά και λοιποί κύριοι που αφού περάσετε από το κατώφλι του ΥΠΕΞ μετά γίνεστε πρωθυπουργοί,πρόεδροι κομμάτων και πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας ;

 • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:21 | ΚΑΡΟΦΥΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  Εννοείται ότι θα γίνεται πλήρης έλεγχος των στοιχείων και όχι απλώς υπογραφές!