΄Αρθρο 14 Διαγραφή – εγγραφή υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

1. Επιτρέπεται η διαγραφή αυτοκινήτων από τη δύναμη δημόσιας υπηρεσίας και η εγγραφή τους στη δύναμη άλλης δημόσιας υπηρεσίας, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών, ως κατωτέρω:
α. Από υπουργείο σε υπουργείο ή περιφερειακή υπηρεσία του δημοσίου
και αντίστροφα και
β. Από δημόσια υπηρεσία της περιφέρειας σε άλλη δημόσια υπηρεσία,
είτε του ίδιου νομού, είτε άλλου.
2. Οι κατά την παράγραφο 1 διαθέσεις γίνονται με αποφάσεις:
α. Του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την περίπτωση α` και
β. Του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας για την περίπτωση β` .

  • 22 Οκτωβρίου 2009, 17:33 | Σπυρίδων Τόλιος

    Κατάργηση – πώληση ή καταστροφή όλων των αυτοκινήτων σύμφωνα με το αρ.1 και 2.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 20:19 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

    Επί του άρθρου 14 θα πρέπει να προστεθεί: παρ. 3,4,5,6,7

    1. Επιτρέπεται η διαγραφή αυτοκινήτων από τη δύναμη δημόσιας υπηρεσίας και η εγγραφή τους στη δύναμη άλλης δημόσιας υπηρεσίας, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών, ως κατωτέρω:
    α. Από υπουργείο σε υπουργείο ή περιφερειακή υπηρεσία του δημοσίου
    και αντίστροφα και
    β. Από δημόσια υπηρεσία της περιφέρειας σε άλλη δημόσια υπηρεσία,
    είτε του ίδιου νομού, είτε άλλου.
    2. Οι κατά την παράγραφο 1 διαθέσεις γίνονται με αποφάσεις:
    α. Του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την περίπτωση α` και
    β. Του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας για την περίπτωση β`

    3. Η εγγραφή και διαγραφή στον κατάλογο οχημάτων θα γίνεται με υποβαλόμενα δικαιολογητικά που θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωση & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    4. Δημιουργείται Κατάλογος online , πάσης χρήσης οχημάτων που χρησιμοποιείται στο Δημόσιο τομέα ,όπως έχει οριοθετηθεί ,στους Ο.Τ.Α. Α και Β βαθμού , περιφέρειες , Ιερά Αρχιεπισκοπή -ενορίες – Εκκλησίες,Μονές κ.λ.π. ,σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ή ΑΕ που εποπτεύονται απο το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. κ.λ.π.
    5. Ο κατάλογος θα κωδικοποιεί τα οχήματα και τις καθημερινές ή εβδομαδιαίες κινήσεις οχημάτων με εντολές.
    6. Οι κινήσεις οχημέτων Δημόσιας ασφάλειας κ.λ.π. θα καταχωρούνται μετά πάροδο 30ή 60 ημερών απο την κίνηση .
    7.Παράβαση των ανωτέρω επισύρει ποινές στους αρμόδιους.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 14:22 | Ιωάννης Καναρίδης

    Εκτιμώ ότι πρέπει
    α.να επανεξετασθεί η παράγραφος α γιατι περιέχει την έννοια «περιφερειακή υπηρεσία του δημοσίου» ,η οποία μοιάζει με την έννοια » δημόσια υπηρεσία της περιφέρειας» στην παράγραφο β. Να υπάρχει ομοιογένεια στην ορολογία των υπηρεσιΏν

    β. Επίσης στην ίδια παράγραφο, για την αντίστροφη διαδικασία εκτιμώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα υπογραφης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όταν η υπηρεσία , από την οποία προέρχεται το αυτοκίνητο δεν ανήκει στο υπουργείο του.Γεννάται λοιπόν το ερώτημα , ποιος θα υπογραψει στην αντίστροφη διαδικασία ( από περιφερειακή σε υπουργείο) .Αρα , θα πρέπει ή να τροποποιηθεί η παράγραφος α ή να εμπλουτισθεί αναλόγως η παάγραφος β.
    γ. Να τροποποιηθεί η φράση «Οι κατά την παράγραφο 1 διαθέσεις» σε «Οι κατά την παράγραφο 1 διαγραφές-εγγραφές».Ο όρος διάθεση δεν υφίσταται στο άρθρο.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:48 | γεωργία τσικανδυλάκη

    προτεινω μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα να δοθούν στην ελληνική αστυνομία ως περιπολικά διότι ολόκληρο το ηράκλειο κρήτης εξυπηρετείται μόνο από ΕΝΑ περιπολικό!!!!

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:57 | ΚΑΡΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Γεια σας.
    Χαιρετίζω την πρωτοπόρο προσπάθεια. Θέλω να ρωτήσω τι θα γίνουν τα αυτοκίνητα που θα αντικατασταθούν. Προτείνω να πουληθούν με διαφανείς διαδικασίες σε όποιους ενδιαφέρονται, και όχι στους «ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ», εξοικονομώντας έτσι αρκετά χρήματα, καθώς τα αυτοκίνητα αυτά είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
    Ευχαριστώ.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:27 | ανώνυμος

    Πρόταση για μία διάταξη ακόμη:

    2. Με ευθύνη του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τηρείται πλήρης κατάλογος των κρατικών αυτοκινήτων ανά υπηρεσία ο οποίος είναι διαθέσιμος σε κάθε πολίτη και ανηρτημένος στον ιστοτόπο του Υπουργείου.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:54 | Σταυρόπουλος Σταύρος

    Κατά την διαγραφή ενός αυτοκινήτου από τον στόλο θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός πώλησης με αντικειμενικές τιμές της αγοράς. Τα έσοδα από την πώληση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αγορά των νέων υβριδικών αυτοκινήτων. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για περικοπές εξόδων και στην ουσία να αγοράζουμε ΝΕΑ αυτοκίνητα !!!

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 10:10 | Σταυρόπουλος Σταύρος

    Κατά την διαγραφή ενός αυτοκινήτου από τον στόλο θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός πώλησης με αντικειμενικές τιμές της αγοράς. Τα έσοδα από την πώληση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αγορά των νέων υβριδικών αυτοκινήτων. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για περικοπές και στην ουσία να αγοράζουμε ΝΕΑ

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 09:52 | Ανθοπουλος Νικος

    Καλο ειναι επίσης να υπάρχει δημοσίευση τών στοιχειων τών ατομων που διαθέτουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα προσβάσιμα σέ ολους, δέν νομίζω να εμπίπτει στο απόρρητο, ανα περιοχή και υπηρεσία, και ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ στο υπουργείο, έτσι ώστε άν δώ εγώ έναν κατσαπλιά να τρώει βράδυ κοκκορέτσι με την παρέα του να μπορώ να τον ελέγξω άμεσα.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 07:49 | tonis

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ( Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΘΒΙΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ)

  • Θα αποτελούσε μεγάλη συμβολή στη διαφάνεια και διαχείριση των σχετικών δαπανών, η ηλεκτρονική δημοσίευση των παρακάτω στοιχείων:
    > Ονομαστική λίστα όσων εξυπηρετούνται από υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
    > Αναλυτική λίστα αυτοκινήτων ανά υπηρεσία και ανά περιοχή.
    > Μηνιαίες δαπάνες (καύσιμα, συντήρηση, μισθοί οδηγών) ανά υπηρεσία και ανά περιοχή.

  • 20 Οκτωβρίου 2009, 00:20 | Λαμπρος Παλασης

    Ολα τα οχηματα να παρακολουθουνται απο μια υπηρεσια που θα εδρευει σε καθε περιφερια και θα ειναι υπευθυνη για την τεχνικη υποστηριξη των οχηματων τις προμηθειες ανταλακτικων την διαχειρηση κινησης και φυλαξη την εμφανιση και τον εφοδιασμο ολων των κρατικων οχηματων της περιοχης.

  • 19 Οκτωβρίου 2009, 23:42 | Γιάννης Αγγέλου

    Προτείνω την καταγραφή των υπαρχόντων οχημάτων και των αναγκών ανά υπηρεσία. Στη συνέχεια να γίνει η κατανομή των οχημάτων με αυστηρούς όρους. Να σταματήσει το σημερινό μπάχαλο όπου υποργείο με πιο κανούργια αυτοκίνητα παραχωρεί σε υπουργό άλλου υπουργείου το πιο καλό αυτοκίνητο για λόγους πρεστίζ. Η προσωπικότητα δεν καθορίζεται απο τον κυβισμό, αλλά από τις ιδέες που καλείται ο κάθε πολιτικός να εφαρμόσει.