Διοικητική Βοήθεια στο Σπίτι

67. Ταυτόχρονα αξιοποιούνται νέοι θεσμοί στήριξης του πολίτη, όπως η «διοικητική βοήθεια στο σπίτι» με την οποία μπορεί να εξυπηρετούνται όσοι δημότες το έχουν ανάγκη. Για το σκοπό αυτό εισάγεται ο θεσμός του δημοτικού ανταποκριτή, δηλ. πολυδύναμου υπαλλήλου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων με αξιοποίηση και των νέων τεχνολογιών.

68. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει ως δύναμη μετασχηματισμού, βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες έρχονται σε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πρακτικό επίπεδο, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τον πολίτη με κατάλληλο τρόπο αδιάλειπτα, μειώνει το κόστος παροχής, αυξάνει την ταχύτητα διάχυσης της πληροφόρησης και το πλήθος των διαθέσιμων πληροφοριών, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση σε αυτές μεγάλου πλήθους ανθρώπων αλλά και βελτιώνοντας την απόδοση της διοίκησης.

  • 25 Ιανουαρίου 2010, 19:12 | ΛΠ

    1.Πρέπει για την υλοποίηση αυτής της λειτουργίας να υπάρχει σε κάθε σημερινό Δήμο δημοτικοί ανταποκριτές.

  • 25 Ιανουαρίου 2010, 12:19 | Ακρίδα Ευγενία ( Τ.Ε. Νοσηλεύτρια)

    Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα ¨Βοήθεια στο σπίτι¨ επισκεπτόμαστε καθημερνά ανθρώπους με προβλήματα υγείας, με αναπηρίες, απομονωμένους, ηλικιωμένους, ανήμπορους. Σε πολλές περιπτώσεις είμαστε οι μόνοι που επισκεπτόμαστε αυτούς τους ανθρώπους! Παρέχουμε νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική στήριξη, οικιακή βοήθεια αλλά και ¨Διοικητική Βοήθεια¨. Έχουμε διάθεση να κάνουμε πολλά περισσότερα!
    Χρειαζόμαστε όμως τη δική σας βοήθεια!! Δεν μπορούμε να μένουμε απλήρωτοι, δεν μπορούμε να ζούμε με ανασφάλεια για το αύριο!
    Είμαστε νέοι άνθρωποι, επιλεγμένοι από το ΑΣΕΠ , έχουμε διάθεση να προσφέρουμε στους συνάνθρωπους μας , όμως δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τα έξοδα μετακίνησης από κ προς το χώρο εργασίας!!!
    Θέλουμε αξιοπρεπή αντιμετώπιση από το κράτος!!!
    ευχαριστώ!
    Ε.Ακριδα (Τ.Ε. Νοσηλεύτρια)
    Δήμος Αιτωλικού

  • 24 Ιανουαρίου 2010, 15:42 | Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

    Νομίζω σαν κεντρικό συμπέρασμα που τίθεται στα πλαίσια αυτού του άρθρου είναι αγωνία των Εργαζόμενων στα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες τους στα πιο ευπαθή τμήματα του πληθυσμού κάτω από αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνέπεια την ηθική και ψυχολογική εξουθένωση.
    Πέρα από αυτό πρέπει να θέσουμε και κάποιες άλλες απορίες που είναι συνάρηση των νέων δεδομένων που προκύπτουν απο τη μορφή που παίρνει η κοινωνία μας αλλά τις εξελίξεις στον Αυτοδιοικητικό Χάρτη.
    Η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ατόμων-απόρροια και της Παγκόσμιας κρίσης-που οδήγουνται στο περιθώριο αλλά και στην άμεση ανάγκη υποστήριξης και φροντίδας (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ,ψυχικά ασθενεις κ.α.) μοιραία θα οδήγησει στην αυξημένη ανάγκη δομών που θα παρέχουν υψηλού επίπεδου υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας κατ’ οίκον σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας ιδιαίτερα στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοικησης με γνώμονα πάντα και της ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιοχής.
    Με το «Καλλικράτη»λοιπόν παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία να τέθει το θέμα της ύπαρξης ενός ολοκληρώμενου Κοινοτικού Σχεδιασμού που θά μπορεί να κάνει μια αναλυτική καταγραφή των κοινωνικών αναγκών σε κάθε νέο Δήμο και θα μπορεί να παρεμβαίνει ΄με σκοπό την επίτευξη κοινωνικών αλλάγων.
    Για αυτό το λόγο απαιτείται σε κάθε νέο Δήμο η ύπαρξη σταθερής Κοινωνικής Υπηρεσίας που θα στελεχώνεται απο το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικοι Λειτουργοι, Κοινωνιολόγοι κ.α.), οπού εκεί θα υπάγοντάι όλα τα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα (Βοήθεια στο Σπίτι, Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας,ΚΔΑΠ ΑμεΑ κ.α.)και που εφόσον δωθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για τη στελέχωση & λειτουργία των υπηρεσίών θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική επανάσταση σε αυτό που αναφέρετε ως «Διοικητική Βοήθεια στο Σπίτι» στα πλαίσια του Καλλικράτη αλλά μια τομή στη κατεύθυνση της υποστήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης & φωνής στην Κεντρική Διοίκηση.

  • 23 Ιανουαρίου 2010, 00:27 | ΛΟΥΗΣ Χ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ΄΄

  • 22 Ιανουαρίου 2010, 12:18 | ΤΣΩΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

    Αξιότιμε κύρις Υπουργέ,
    είμαι εργαζόμενη στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι από το 2004. Η πρόσληψή μου έγινε αφού αξιολογήθηκα αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ.Από το 2004 έως σήμερα εργάζομαι ευσυνείδητα και πολλές φορές ξεπερνάω ακόμη και τα όρια των υποχρεώσεών μου προκειμένου να εξυπηρετήσω τους ανήμπρους και μόνους δημότες που μέσω του Βοήθεια στο Σπίτι ένιωσαν ότι δεν είναι πλέον μόνοι τους, που έχουν κοινωνική, νοσηλευτική και οικιακή φροντίδα στο σπίτι τους, που μας θεωρούν κομμάτι της ζωής τους και περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία την ημέρα που θα τους ανοίξουμε την πόρτα και θα σπάσουμε την μοναξιά και τις δυσκολιές της ζωής τους (η ζωή στην επαρχία όπως ξέρετε είναι δύσκολη και η μοναξιά μεγάλη αφού τα παιδιά και οι νεότεροι έχουν φύγει για τα μεγάλα αστικά κέντρα και ότι για την πόλη θεωρείται δεδομένο και απλό όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, γιατρός κλπ εδώ είναι κάτι δύσκολο).
    Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα θετικά του Προγράμματος για τους εξυπηρετούμενους.Τα αρνητικά για εμένα (όπως και για όλους τους συναδέλφους μου φυσικά) είναι ότι παρ’ όλα αυτά είμαι μονίμως απλήρωτη και αγχωμένη για το μέλλον της εγασίας μου.Σημειώστε ότι έχω οικογένεια και δεν είμαι πια 20 χρονών….
    Παρακαλώ ακούστε τις γνώμες και τις προτάσεις των συναδέλφων μου και δώστε οριστική λύση στο πρόβλημά μας. Ο «Καλλικράτης» με τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει είναι μοναδική ευκαιρία να γίνουμε μόνιμοι στη δουλειά μας.Δώστε μας την ευκαιρία να εργαζόμαστε ευσυνείδητα χωρίς να σκεφτόμαστε τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικογένειά μας το γεγονός ότι πληρωνόμαστε μόνο δύο φορές τον χρόνο και το ότι μετά από τόσα χρόνια ακόμη δεν ξέρουμε για πόσο και αν θα είμαστε στην θέση μας, στο Πρόγραμμα που εμείς δημιουργήσαμε από το μηδέν και βοηθήσαμε τόσες χιλάδες ανθρώπους.
    Ευχαριστώ.
    Τσώλα Ευγενία
    Αρτα.

  • 21 Ιανουαρίου 2010, 20:17 | JIM

    Εργάζομαι εδω και 7 χρόνια σε έναν ορεινό Δήμο στο «Βοήθεια στο Σπίτι», κάτω από πολύ δυσκολες συνθήκες. Η κάθε μέρα για εμάς, είναι μια μικρη «οδύσσεια». Είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι, που αν και απλήρωτοι και με αβέβαιο μέλλον, προσφέρουμε ακόμα και την ψυχή μας σ’ αυτούς τους ανήμπορους και κοινωνικά απομονωμένους ανθρώπους, τους υπερήλικες! Κάθε μέρα, είμαστε κοντά τους να τους προσφέρουμε ό, τι έχουν ανάγκη. Αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα (προσωπικά, υγείας, καιρικές συνθήκες, δυσκολίες στην πρόσβαση κλπ) και ας μη πούμε τώρα για τους κινδύνους που διατρέχουμε… είναι γνωστοί σε όλους πιστεύω… αλλά ποιός νοιάζεται;;;
    Με καύσωνα, με ήλιο, με βροχή, με χιόνια, με παγωνίες εμείς θα είμαστε εκεί. Να πάμε τα ψώνια, το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα… κι όχι μόνο… Να δούμε τουλάχιστον αν είναι καλά, αν ζούνε!!!
    Και καθημερινά ελεγχόμαστε τόσο από τις δημοτικές αρχές, όσο και από τους ίδιους του υπερήλικες…
    Όχι μόνο δεν πληρωνόμαστε οδοιπορικά, όπως άλλοι μόνιμοι υπάλληλοι που κάθονται στη ζεστασιά τους ή στη δροσιά τους, αλλά ούτε καν τα δεδουλευμένα μας… και η ομηρία συνεχίζεται………..
    Όλοι θελετε ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος κοντά στον πολίτη, κοντά στον υπερήλικα. Κι εμείς με τη σειρά μας λοιπόν, περιμένουμε να δούμε και το δικό σας κοινωνικό πρόσωπο, προς τον εργαζόμενο.
    Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας για να μπορούμε να είμαστε πιο αποδοτικοί. Χρειαζόμαστε και τη δική σας ευαισθησία, για ένα καλύτερο κράτος, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ κοντά στον κάθε πολίτη!!!!

  • 21 Ιανουαρίου 2010, 12:49 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ . ΆΡΤΑ.

    Είμαι και εγώ εργαζόμενος σε βοήθεια στο σπίτι.Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να ακολουθήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απεναντί μας και με το νέο καθεστως του καλικράτη να μας μονιμοποιήσει επιτέλους….Και αντιγράφω τα καλύτερα σημεια του Κ.Π.Έχει σε όλα δίκιο

    «»»Απευθείας μονιμοποίηση του προσωπικού της Δομής Βοήθεια στο Σπίτι και των άλλων προνοιακών προγραμμάτων στους Δήμους και συγκεκριμένα στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας και στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις. Το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και όχι από τα παράθυρα, όπως το ΚΕΠ!!! Η Δομή Βοήθεια στο Σπίτι καλύπτει περίπου 120.000 άτομα (Ηλικιωμένα, Αμεα, ανήμπορους κάτω των 65) Πανελλαδικά και έρχεται να καλύψει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΣΤΌΧΟΣ της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας), παρέχοντας κατ’ οίκον φροντίδα και κοινωνικές υπηρεσίες με στόχο την προαγωγή, τη διατήρηση και την αποκατάσταση της υγείας, τη μεγιστοποίηση του επιπέδου λειτουργικής ανεξαρτησίας, την ελαχιστοποίηση των επιδράσεων της νόσου και της ανικανότητας και την αποφυγή της ιδρυματοποίησης. Εξάλλου η παροχή υπηρεσιών κατ’οικον φροντίδας συμβάλλει στον περιορισμό του κόστους(1) σε ένα περιβάλλον διαχειριζόμενης φροντίδας, εν αντιθέσει με το αυξανόμενο κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης. Περισσότερο όμως απαιτείται το Κράτος να δείξει επιτέλους την πολιτική βούληση, ότι επιθυμεί να αναδείξει και να προωθήσει πολιτικές, που προάγουν την Κοινωνική Πολιτική και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν η θεσμοθέτηση των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι σε μόνιμη βάση παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες για τους πολίτες με μικρό κόστος (για την Πολιτεία, τα άτομα και τα ασφαλιστικά ταμεία) και η μονιμοποίηση του προσωπικού στους Δήμους μετά από 8 συναπτά έτη προϋπηρεσίας.
    18.Ανάθεση στους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Δομής Βοήθεια στο Σπίτι σε συνεργασία με τα Ασφαλιστικά Ταμεία διερεύνησης του θέματος των Αναπηρικών συντάξεων με την έκδοση από τη Δομή πιστοποιητικού για τον αιτούντα αναπηρικής σύνταξης επιβεβαίωσης ή μη της αναπηρίας του. Έτσι θα μειωθεί ο κίνδυνος χρηματισμού των υγειονομικών επιτροπών και θα μειωθεί το φαινόμενο των μαϊμου αναπήρων. Επίσης θα εξασφαλισθούν αρκετά χρήματα για τους πραγματικά ανάπηρους συμπολίτες. Αν διαπιστωθεί ότι Κοινωνικός Επιστήμονας έχει εκδώσει ψευδή βεβαίωση να απολύεται. Όσοι εργάζονται στη Δομή Βοήθεια στο Σπίτι έχουν συναντήσει ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών, που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη, ενώ δεν θα έπρεπε και ταυτόχρονα συμπολίτες που είναι ανάπηροι δεν την λαμβάνουν γιατί δεν …… την υγειονομική επιτροπή»»»»

    Υ.Γ.Πράγματι με το υπουργείο εσωτερικών τι γίνετε;Έχουμε μάθει κάτι;
    Aν όχι δεν πρέπει να κινητοποιηθούμε;

  • 21 Ιανουαρίου 2010, 12:39 | ΣΟΦΙΑ Κ.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    παρακαλώ για λύση μέσω του «Καλλικράτη» της ομηρίας των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».Όπως έχουν ήδη πει οι συνάδελφοί μου με τους οποίους συμφωνώ απόλυτα τώρα είναι η ευκαιρία να τηρήσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.Οι συνάδελφοι σας πρότειναν λύσεις και τρόπους για την μονιμοποίησή μας (μετατροπή των επιχειρήσεων σε ΝΠΔΔ, ένταξή μας στη Διοικητική Βοήθεια στο Σπίτι, μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου και χρηματοδότησή μας μέσω ΕΣΠΑ όπως συμβαίνει με κάποιες παλιότερες Δομές που ενώ έχουν γίνει ήδη αορίστου κατέθεσαν πρόταση για να πάρουν χρήματα από το ΕΣΠΑ και τόσες άλλες προτάσεις).Δώστε λύση στο πρόβλημα τόσων χιλιάδων εργαζόμενων που προσελήφθησαν απολύτως νόμιμα,ανανεώνουν τις συμβάσεις τους απολύτως νόμιμα και που δουλεύουν ευσυνείδητα αν και είναι μονίμως απλήρωτοι και αγχωμένοι για το μέλλον της δουλείας τους.
    Ευχαριστώ και ελπίζω να ακούσετε τις φωνές μας.

  • 21 Ιανουαρίου 2010, 09:48 | Στάθης Γ.

    ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ 2 ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η 78ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΥΝΔΙΝΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ. ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΑΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΜΙΑ ΑΠΛΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ… ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ!
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΜΕΣΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 20 Ιανουαρίου 2010, 11:36 | Κ.Π.

    Σχετικά με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης, δηλ το σχέδιο Καλλικράτης θα πρεπει να προβλεφθούν τα εξής:

    1.Σημαντική αύξηση των πόρων στους ΟΤΑ και στην Περιφέρεια
    2.Ουσιαστικός ελεγκτικός μηχανισμός των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης.
    3.Πόθεν έσχες για το Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο Δ.Σ. Αντίστοιχα, για τον νέο αιρετό Περιφερειάρχη και όσους θα είναι Αντί- περιφερειάρχες. Με απλά λόγια ποια είναι η περιουσιακή τους κατάσταση τους κάθε έτος καθώς και των συγγενικών τους προσώπων ά & β΄βαθμού συγγένειας. Όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον πλουτισμό, να παύει από το αξίωμα χωρίς να έχει δικαίωμα να είναι πάλι υποψήφιος και να κατάσχεται η περιουσία του και των συγγενών, εφόσον αποδέχτηκαν μέρος των χρημάτων ή των ακινήτων. Τα μαύρα χρήματα είναι πολλά……
    4.Η θητεία των προσώπων και για τους 2 θεσμούς να είναι μέχρι τρεις φορές, όχι περισσότερες. Να μην έχει δικαίωμα το ίδιο πρόσωπο να είναι πάλι υποψήφιος είτε στο Πρώτο βαθμό είτε στο Δεύτερο Βαθμό. Έτσι αποφεύγετε η δημιουργία «Επαγγελματιών» Δημάρχων ή Περιφερειαρχών.
    5.Διπλογραφικό σύστημα για όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Αιτιολόγηση για την επίτευξη ή μη του επιχειρησιακού και οικονομικού προγράμματος των ΟΤΑ και των Περιφερειών. Σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων και των 2 προγραμμάτων να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής πάλι ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης.
    6.Μείωση των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ των ΟΤΑ. Παράλληλα να μην παίρνουν αποζημίωση (από 75€ έως…. ανά συνεδρίαση του Δ.Σ.) τα μέλη των Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους σ’ αυτά και να μην αμείβονται οι Πρόεδροι αυτών, που είναι εκλεγμένοι.
    7.Μείωση των αποδοχών των Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Προέδρων, Περιφερειαρχών, Αντί- περιφερειαρχών, Προέδρων κατά 60% για τα επόμενα 5 έτη. Φορολόγηση των μισθών των ανωτέρω στην αντίστοιχη φορολογική κλίμακα και όχι με 15% που ισχύει σήμερα. Εξάλλου αναλαμβάνουν αξιώματα και καθήκοντα για να προσφέρουν και όχι για να ΠΛΟΥΤΊΖΟΥΝ ή να τα παίρνουν…
    8.Δραστική μείωση 70% των εξόδων παράστασης των αιρετών και της κουστωδίας αυτών καθώς και περιορισμού χρήσης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται ακόμα για τη μεταφορά των τέκνων τους το απόγευμα στα φροντιστήρια ή σε γάμους και κηδείες…. Το ίδιο και για το προσωπικό που κάνει χρήση υπηρεσιακών για προσωπικούς λόγους.
    9.Τα χρήματα από τη μείωση των αμοιβών των αιρετών να δοθούν στους φτωχούς δημότες το 80% και το 20% για τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.
    10.Δημιουργία σε όλους τους Δήμους των ίδιων υπηρεσιών που θα παρέχονται δωρεάν και στελέχωση αυτών με επαρκές προσωπικό κυρίως επιστημονικό.
    11.ΟΧΙ στην Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.
    12.ΟΧΙ ΝΈΟΙ φόροι στους Δημότες από τους Δήμους.
    13.Η δημιουργία Διοικητικού Ανταποκριτή για τους Πολίτες είναι περιττό από τη στιγμή που τα ΚΕΠ των Δήμων που θα συγχωνευθούν θα παραμείνουν στις πρώην έδρες τους και επιπλέον για τις 3 κατηγορίες πληθυσμού τις καλύπτει το Βοήθεια στο Σπίτι πραγματοποιώντας και διοικητικές υπηρεσίες αυτών, όπως πληρωμή λογαριασμών, κοινοποίηση αιτημάτων στους Δήμους (για φωτισμό, υποδομές, παροχές κ.α.) διοικητικές πράξεις για τα Ασφαλιστικά ταμεία (συντάξεις, επιτροπές για αναπηρία), διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας και Πρόνοιας.
    14.Δημιουργία υποχρεωτικά Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας στους Δήμους με την πρόσληψη κυρίως Κοινωνικών Λειτουργών και άλλων ειδικοτήτων. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά σε όλους τους Δήμους Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και Υγείας.
    15.Το κόστος των κοινωνικών υπηρεσιών είναι μικρό μπροστά στο τεράστιο κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ.
    16.Πρόβλεψη και θεσμοθέτηση των πόρων των ΟΤΑ και κυρίων των Κοινωνικών Υπηρεσιών με συγκεκριμένο κωδικό. Σε περίπτωση μη απόδοσης των αμοιβών του προσωπικού έκπτωση του αξιώματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του Δημάρχου.
    17.Απευθείας μονιμοποίηση του προσωπικού της Δομής Βοήθεια στο Σπίτι και των άλλων προνοιακών προγραμμάτων στους Δήμους και συγκεκριμένα στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας και στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις. Το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και όχι από τα παράθυρα, όπως το ΚΕΠ!!! Η Δομή Βοήθεια στο Σπίτι καλύπτει περίπου 120.000 άτομα (Ηλικιωμένα, Αμεα, ανήμπορους κάτω των 65) Πανελλαδικά και έρχεται να καλύψει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΣΤΌΧΟΣ της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας), παρέχοντας κατ’ οίκον φροντίδα και κοινωνικές υπηρεσίες με στόχο την προαγωγή, τη διατήρηση και την αποκατάσταση της υγείας, τη μεγιστοποίηση του επιπέδου λειτουργικής ανεξαρτησίας, την ελαχιστοποίηση των επιδράσεων της νόσου και της ανικανότητας και την αποφυγή της ιδρυματοποίησης. Εξάλλου η παροχή υπηρεσιών κατ’οικον φροντίδας συμβάλλει στον περιορισμό του κόστους(1) σε ένα περιβάλλον διαχειριζόμενης φροντίδας, εν αντιθέσει με το αυξανόμενο κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης. Περισσότερο όμως απαιτείται το Κράτος να δείξει επιτέλους την πολιτική βούληση, ότι επιθυμεί να αναδείξει και να προωθήσει πολιτικές, που προάγουν την Κοινωνική Πολιτική και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν η θεσμοθέτηση των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι σε μόνιμη βάση παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες για τους πολίτες με μικρό κόστος (για την Πολιτεία, τα άτομα και τα ασφαλιστικά ταμεία) και η μονιμοποίηση του προσωπικού στους Δήμους μετά από 8 συναπτά έτη προϋπηρεσίας.
    18.Ανάθεση στους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Δομής Βοήθεια στο Σπίτι σε συνεργασία με τα Ασφαλιστικά Ταμεία διερεύνησης του θέματος των Αναπηρικών συντάξεων με την έκδοση από τη Δομή πιστοποιητικού για τον αιτούντα αναπηρικής σύνταξης επιβεβαίωσης ή μη της αναπηρίας του. Έτσι θα μειωθεί ο κίνδυνος χρηματισμού των υγειονομικών επιτροπών και θα μειωθεί το φαινόμενο των μαϊμου αναπήρων. Επίσης θα εξασφαλισθούν αρκετά χρήματα για τους πραγματικά ανάπηρους συμπολίτες. Αν διαπιστωθεί ότι Κοινωνικός Επιστήμονας έχει εκδώσει ψευδή βεβαίωση να απολύεται. Όσοι εργάζονται στη Δομή Βοήθεια στο Σπίτι έχουν συναντήσει ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών, που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη, ενώ δεν θα έπρεπε και ταυτόχρονα συμπολίτες που είναι ανάπηροι δεν την λαμβάνουν γιατί δεν …… την υγειονομική επιτροπή.
    19. Ενιαίο μισθολόγιο ανά εκαπιδευτική κατηγορία και ενσωμάτωση των επιδομάτων στο μισθό.

    (1)M.A.Nies, M.McEwen, Κοινοτική νοσηλευτική, παράγοντας της υγείας των πληθυσμών, τόμος 2, σελ 495, 694-695, Ιατρικές Εκδόσεις: Λαγός Δημήτριος.

  • 20 Ιανουαρίου 2010, 09:39 | μαρια.β.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    εργάζομαι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εδώ και έξι χρόνια, άρα θεωρώ πως έχω όλα τα προσόντα για να είμαι εγώ και οι υπόλοιποι 4000 συνάδελφοί μου αυτοί που θα στελεχώσουν τον νέο θεσμό, την Διοικητική Βοήθεια στο Σπίτι.Είμαστε από τους ελάχιστους συμβασιούχους που νόμιμα ανανεώνονται οι συμβάσεις μας και που έχουμε κριθεί με απόλυτα νόμιμη και αξιοκρατική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ αφενός και αφετέρου έχουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις πολλών στελεχών της κυβέρνησής σας για διασφάλιση όλων των θέσεων εργαασίας μας και την οριστική λύση του προβλήματός μας.
    Παρακαλώ μέσω του Καλλικράτη βοηθήστε τη Βοήθεια στο Σπίτι.Ευχαριστώ.

  • 20 Ιανουαρίου 2010, 08:09 | lamprini

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ,παρακαλώ να δώσετε λύση στο εργασιακό πρόβλημα των εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι.Εμείς έχουμε και την εμπειρία και την αποδοχή των ανήμπορων του κάθε Δήμου και αυτός είναι ο καλύτερος λόγος να μας εντάξετε στην Διοικητική Βοήθεια στο Σπίτι.
    Ευχαριστώ.

  • 20 Ιανουαρίου 2010, 08:34 | bill

    Αξιοτιμε κύριε υπουργέ,
    είμαι και εγώ εργαζόμενος στο Πρόγραμμα «βοηθεια στο σπιτι».Συμφωνώ με τις απόψεις των συναδέλφων μου για ένταξη των εργαζομένων του Προγράμματος στη Διοικητική Βοήθεια στο Σπίτι και άμεση μονιμοποίηση όλων μας.Ο «Καλλικράτης» είναι η ευκαιρία να τηρήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις για το Πρόγραμμά μας και την οριστική λύση της πολύχρονης ομηρίας μας.

  • 19 Ιανουαρίου 2010, 21:42 | Αναστάσιος Ιωαννίδης

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΚΑΛΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΚΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΜΠΩΔΕΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΛΠ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ,ΛΧ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ,ΕΙΝΕΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΣΠΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ, ΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ Η ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΜΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ;
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΣΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΜΑΣ.
    Αναστάσιος Ιωαννίδης
    Κοινωνιολόγος και Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων
    «Βοήθεια στο σπίτι» Δυτικής Μακεδονίας
    τηλ. 6977786176

  • 19 Ιανουαρίου 2010, 17:37 | ΛΑΜΠΡΟΣ 66

    Στην δομή των νέων δήμων που θα προκύψουν έχει παραληφθεί το υπάρχον πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Δύο από τα επιτυχημένα προγράμματα του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ το ΚΕΠ και το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, επιβεβαίωσαν ότι η συνένωση των τότε κοινοτήτων δεν απομάκρυνε τους δημότες από τις νέες δημοτικές υπηρεσίες, όπως ήταν ο αρχικός φόβος, και υπήρχαν οι αντιδράσεις στον τότε ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
    Ο πολίτης ένοιωσε ένα οικείο κράτος όταν πηγαίνοντας στο ΚΕΠ απέφευγε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εξυπηρετούνταν σε σύντομο χρόνο. Αισθάνθηκε το κοινωνικό κράτος όταν οι εργαζόμενοι του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ πήγαιναν στο σπίτι του για να αφουγκραστούν το πρόβλημα του. Έσπασε ο πάγος του απόμακρου κράτους, του κράτους φοροεισπράχτορα και είδε το κράτος βοηθό, το κράτος συνομιλητή, το κράτος φίλο.
    Η επιτυχία του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στους εργαζόμενους οι οποίοι χωρίς βοήθεια από δημοτικές αρχές ή άλλες διευθύνσεις έδωσαν τα μέγιστα των προσπαθειών τους. Από την αρχή λειτουργίας του προγράμματος οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων ήταν οι χειρότερες. Αρμοδιότητες που δεν ήταν ξεκαθαρισμένες, έλλειψη λειτουργικών δαπανών, πληρωμές εργαζομένων που καθυστερούσαν μέχρι και ένα χρόνο, εργασιακή ομηρία εδώ και επτά χρόνια με τις γνωστές συμβάσεις εργασίας κατακριτέες απ’ όλους και τον πρωθυπουργό.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ να αποκαταστήσει τις ατέλειες του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και μελέτη του προγράμματος στις νέες συνθήκες. Υπαγωγή του προγράμματος στους νέους δήμους ως προϊσταμένη αρχή ώστε να υπάρχει καλύτερη επαφή με τους δημότες. Συνεργασία με νοσοκομεία – πρόνοια – κέντρα υγείας – αγροτικούς ιατρούς για αποτελεσματικότερο έργο . Κεντρική διοίκηση που θα αποτελείτε από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρούς, όπου θα ελέγχει την πορεία του προγράμματος θα παρακολουθεί τα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, θα παρεμβαίνει συμβουλευτικά στους εργαζόμενους, και θα δίνει συμβουλές σε προβλήματα που ανακύπτουν.
    Έτσι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε ως πιλοτικό, καταξιώθηκε στη συνείδηση των εξυπηρετουμένων και του κοινωνικού συνόλου, θα βρει ένα αυτόνομο ρόλο που θα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που έχουν ανάγκη και θα βελτιώνετε συνεχώς.

  • 19 Ιανουαρίου 2010, 13:31 | ELENH P.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ…ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…ΕΞΑΛΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ…
    Υ.Γ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΚΕΙ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ…ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΜΜΕΣΑ…

  • 19 Ιανουαρίου 2010, 12:19 | elina

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΑΠΑΙΤΗΤΕ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ…Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΣΜΟΥ »ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΕΙΝΑΙ »ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ
    1) ΚΟΙΝ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ,ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ,ΟΙΚΟΓΕΝ.ΒΟΗΘΟΥΣ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝ ΚΟΙΩΝΙΚΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Π.Χ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ…ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΡΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΜΟΙΒΕΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΑΙΤΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ »ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
    2)ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ…
    3)ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ 6-8 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ…
    4)ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.
    5)ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ…

  • 19 Ιανουαρίου 2010, 09:09 | Δ.ΓΕ.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    θα ηθελα και εγω να υποστηρίξω τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».Είναι ίσως από οι μόνοι συμβασιούχοι που εργάζονται αφού αξιολογήθηκαν με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ και από τους ελάχιστους που ταλαιπωρούνται τόσο,αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι πληρώνονται δύο φορές τον χρόνο και αν.
    Ελπίζω να εννοείται ότι η «Διοικητική Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά τους ηδη εργαζόμενους (επί 6 και 7 χρόνια) του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι και την εμπειρία και την τεχνογνωσία έχουν αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη των αδύναμων πολιτών του κάθε Δήμου και ΄΄οτι έχετε την διάθεση να δόσετε τώρα ένα οριστικό τέλος στην πολύχρονη ομηρία τους.
    Ευχαριστώ.

  • 18 Ιανουαρίου 2010, 13:28 | ΣΤ. Β.

    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ….. ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ 3 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 3Η ΗΛΙΚΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ!!
    ΦΡΟΝΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!!!!

  • ΑΜΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ…ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΔΗ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ…ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ…

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΙΩΑΝΝΑ Τ. ΑΓΡΙΝΙΟ

    (ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΣΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ)

  • 18 Ιανουαρίου 2010, 13:02 | ΝΙΚΟΛΕΤΑ

    Κύριε Υπουργέ. Είμαι εργαζόμενη συμβασιούχος στο Πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και συμφωνώ και εγώ ότι το διοικητικό βοήθεια στο σπίτι θα πρέπει να ανατεθεί στο προσωπικό που εργάζεται ήδη στο βοήθεια στο σπίτι. Είμαστε οι μόνοι που γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και οι κάτοικοι μας εμπιστεύονται. Για χρόνια βρισκόμαστε δίπλα τους και τους παρέχουμε ψυχολογική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, καθαριότητα, μεταφορά φαρμάκων καιτροφίμων. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν για εμάς να φέρουμε σε πέρας και τα καθήκοντα του Δημοτικού Ανταποκριτή, και να αναλάβουμε να τους διεκπεραιώνουμε και τις διοικητικές τους υποθέσεις. Άλλωστε στο Βοήθεια στο σπίτι υπηρετούν ικανά, μορφωμένα και καταξιωμένα άτομα που αγαπούν τη δουλειά που κάνουν (Κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί,αρκετοί μάλιστα με μεταπτυχιακά, νοσηλευτές ΠΕ και ΤΕ) Όπως γνωρίζετε ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στα ΚΕΠ είναι άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους έχουν ανατεθεί τόσες διοικητικές υποθέσεις πολιτών. Πώς λοιπόν αυτοί κρίνονται ικανοί και δεν θα θεωρηθούν ικανοί οι εργαζόμενοι του βοήθεια στο σπίτι? Προχωρήστε επιτέλους κύριε Υπουργέ στη μονιμοποίησή μας και στηρίξτε το θεσμό του βοήθεια στο σπίτι που είναι ο μόνος που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη.

  • 18 Ιανουαρίου 2010, 12:44 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.Πραγματικά πρωτοποριακός ο θεσμός του διοικητικού βοήθεια στο σπίτι.Όπως πρωτοποριακός ήταν και ο θεσμός του ήδη υπάρχοντος Βοήθεια στο σπίτι όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός του. Όμως ο τόσο σημαντικός αυτός θεσμός έχει εγκαταλειφθεί στην μοίρα του από την κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση και η λειτουργία του στηρίζεται στις προσπάθειες των απλήρωτων αιωνίων συμβασιούχων υπαλλήλων του. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε ώστε το διοικητικό βοήθεια στο σπίτι να μην εγκαταλειφθεί μετά από ένα δύο χρόνια, αλλά μαζί με το υπάρχον βοήθεια στο σπίτι να αποτελέσουν τον πυρήνα των κοινωνικών υπηρεσιών των νέων Δήμων. Άλλωστε το διοικητικό βοήθεια στο σπίτι δεν θα επιφέρει επιπλέον κόστος για τον κρατικό προυπολογισμό, εφόσον ανατεθεί στο προσωπικό του υπάρχοντος βοήθεια στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουγίας του και να καθοριστούν οι αρμοδιότητες του προσωπικού. Τέλος, όπως έχετε εξαγγείλλει επανελλειμμένα ως κόμμα,πρέπει το βοήθεια στο σπίτι να στηρίζεται σε μόνιμους υπαλλήλους ώστε οι υπηρεσίες του να παρέχονται χωρίς διακοπές και όχι σε κακοπληρωμένους ή απλήρωτους συμβασιούχους που αντί για βοήθεια στο σπίτι απασχολούνται από τους δημάρχους σε άλλες εργασίες.Κύριε Υπουργέ οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να είναι το επίκεντρο της λειτουργίας των νέων μεγάλων δήμων. Η πρόνοια πρέπει να παρέχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

  • 18 Ιανουαρίου 2010, 11:54 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

    Αγαπητε vasilis ,ειναι πολυ βαρια κουβεντα να αποκαλεις εμμισθους υπαλληλους των φαρμακειων 6000 εργαζομενους των δομων »βοηθεια στο σπιτι».Απο τη στιγμη μαλιστα που ειναι μεσα στα καθηκοντα τους να εξυπηρετουν ηλικιωμενους ,που δεν μπορουν να μετακινηθουν στους αγροτικους γιατρους και στα φαρμακεια για να προμηθευτουν τα φαρμακα τους. και αυτοι οι εργαζομενοι ειναι επι 4 και 5 και 10 μηνες απληρωτοι.κανουν ομως τη δουλεια τους ευσυνειδητα και υπευθυνα χωρις να τα »παιρνουν» ( οπως εννοεις ) απο τα φαρμακεια.
    Αν εχεις στοιχεια για καποιους συγκεκριμμενους οτι το κανουν αυτο μπορεις να προχωρησεις σε καταγγελιες.κι εμεις οι υπολοιποι μαζι σου.
    Υ.Γ Για τους υπολοιπους συναδελφους να πω ,οτι κι εγω μπορει να πιστευω οτι εννοουν εμας ,αλλα καλο ειναι να μας το επιβεβαιωσουν οι ιδιοι και να μας εξηγησουν και πως σχεδιαζουν να το εφαρμοσουν.
    ευχαριστω πολυ

  • 18 Ιανουαρίου 2010, 09:14 | Νίκος Πρεβεζα

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΑΠΑΙΤΗΤΕ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ…ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΑΕΙ Η ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ..

  • 17 Ιανουαρίου 2010, 23:24 | vasilis

    Θ’θελα να λαβεται υπ’οψιν τα προβληματα που δημιουργουν οι εκπροσωπουντες το θεσμο βοηθεια στο σπιτι και ιδιαιτερα σε δημους που προηλθαν απο συνενωσεις κοινοτητων,οι οποιοι στα πλαισια της βοηθειας που πρεπει να προσφερουν ξεφευγουν του ρολου τους και καταληγουν εμισθοι υπαληλοι φαρμακειων.Μην δημιουργησουμε αλλη μια διοικητικη ομαδα που θα αποκτησει και αυτη δικαιωμα εκβιασης και θα δημιουργει αθεμιτο ανταγωνισμο και παρανομο πλουτισμο.Ειναι απαραιτητο το θεσμικο πλαισιο που θα λειτουργει αποτρεπτικα για τετοια φαινομενα.

  • ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΩΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΕΝΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ.ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ…ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ…ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ…ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΕΝΟΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.

  • 17 Ιανουαρίου 2010, 14:28 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ Η ΚΥΒΕΡΓΝΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΝΟΕΙ ΕΜΑΣ ΩΣ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΕΜΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΜΕΣΑ;

  • 16 Ιανουαρίου 2010, 21:37 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΡΑ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6,5 ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ…ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ…ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…ΗΤΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ…ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ…ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ…

    Υ.Γ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΙΟ ΕΡΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ….

  • 16 Ιανουαρίου 2010, 15:00 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

    Θα ηθελα να θεσω και ενα ερωτημα στην κ. Μ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ σχετικο με το σχολιο της ( 14-01-10)και ειδικοτερα εκει που λεει ,οτι δεν πρεπει να ειναι δημοσιοι υπαλληλοι αλλα να εχουν μια σχεση εργασιας ιδια με αυτους του ιδιωτικου τομεα.
    Πως θα της φαινοταν λοιπον αν η ιδια προσλαμβανονταν με αξιοκρατικες διαδικασιες μεσω διαγωνισμου του ΑΣΕΠ, εργαζονταν με υπευθυνοτητα και ζηλο,τιμουσε τα χρηματα που επαιρνε, αλλα μετα απο 4 χρονια αλλαζε ο δημαρχος ή η κυβερνηση και με καποια αστεια δικαιολογια την εδιωχναν για να παρουν καποιο δικο τους παιδι.
    Επισης ας πουμε ,οτι την αφηναν 4, 5 ή και 10 μηνες απληρωτη και επειδη ζητουσε τα χρηματα που δικαιουνταν της εδιναν αντι για τους μισθους της ,την απολυση στο χερι!!!
    Το πιο πιθανο ειναι να της κακοφαινονταν.
    ευτυχως εμεις που εργαζομαστε στα »Βοηθεια στο σπιτι» εχουμε τη στοιχειωδη προστασια του νομου και δεν μπορουν να μας απολυσουν.
    μας εχουν ομως απληρωτους και 4 και 5 και 10 μηνες ,ενω εδω και 3 χρονια πληρωνομαστε οποτε θυμαται το κρατος. για τους δημους και τους δημαρχους δεν το συζητω.ουτε καν τους ενδιαφερει για τις πληρωμες μας.
    να καπηλευονται ομως τη δουλεια μας ξερουν να το κανουν.να προσπαθουν να μας διωξουν για να παρουν δικα τους ατομα και αυτο ξερουν να το κανουν.
    για να συμφωνησω μαζι σου πρεπει καποιος να μου εξασφαλισει αξιοκρατικο και αντικειμενικο ελεγχο της δουλειας μου ( και του καθε εργαζομενου) και μετα να συζητησουμε αυτο που λες
    ευχαριστω πολυ

  • 16 Ιανουαρίου 2010, 15:53 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

    Θα ηθελα να ζητησω απο τον αξιοτιμο κ. υπουργο να μας εξηγησει τι εννοει με τον ορο »διοικητικη βοηθεια στο σπιτι».
    Εχει καποια σχεση με την ηδη υπαρχουσα προνοιακη δομη ή απλως δανειζεται το ονομα της?
    Και τι θα γινει με τους εργαζομενους στις δομες »βοηθεια στο σπιτι» μετα τις συννενωσεις των δημων και τον περιορισμο του συνολικου αριθμου τους? Και επισης ,τι θα γινει με τους ηδη εργαζομενους που εχουν συμπληρωσει 5, 6 και 7 χρονια συνεχους απασχολησης?
    Να ενημερωσω οτι μεσα στα καθηκοντα των κοινωνικων επιστημονων στις προνοιακες δομες ειναι και οι διαμεσολαβηση τους με διαφορες υπηρεσιες και η εξυπηρετηση των ηλικιωμενων και των ατομων που δεν μπορουν να μετακινηθουν απο τις οικιες τους.
    Να θυμισω επισης οτι και προεκλογικα αλλα και στις προγραμματικες δηλωσεις στη βουλη ,υπηρξε δεσμευση απο κυβερνητικα στελεχη ( ενδεικτικα αναφερω τον νυν αντιπροεδρο της κυβερνησης, ο οποιος σε εκπομπη του τηλεοπτικου σταθμου ΑΝΤ1 ,λιγες μερες πριν τις εκλογες δεσμευτηκε για συνεχιση και ενισχυση των προνοιακων δομων) για λυση στο προβλημα του ‘βοηθεια στο σπιτι’ και ενισχυση του ρολου του.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 6.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.

  • 16 Ιανουαρίου 2010, 13:53 | ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ….ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ….ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΜΕ….ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΑ…ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ…ΕΞΑΛΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ…ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ(ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ)…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΟ ΣΦΕΡΕΙ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ…ΤΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ….

  • 16 Ιανουαρίου 2010, 13:36 | ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ….ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ….ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΜΕ….ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΑ…ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ…ΕΞΑΛΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ…ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ(ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ)…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΟ ΣΦΕΡΕΙ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ…ΤΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ….
    ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ

  • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ 4-6 ΜΗΝΕΣ(ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ) ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ….ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ….ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ(ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΟΥΜΕ 5-7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ….)ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑ ΛΗΞΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ…. ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑΝΗΣ Κ.ΠΑΤΡΑ.

  • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ 4-6 ΜΗΝΕΣ(ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ) ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ….ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ….ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ(ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΟΥΜΕ 5-7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ….)ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑ ΛΗΞΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ….

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 00:44 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», Κ.Η.Φ.Υ., Κ.Δ.Α.Π., ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π. ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ «ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?????

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 00:23 | Konstantinos Symeonidis

    Εξοχότατοι κύριοι της Κυβέρνησης,
    συγχαρητήρια για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που χαρακτηρίζονται ουμανιστικές, δημοκρατικές, για την Ελλάδα πρωτοποριακές σε συγκρίση με άλλες χώρες του πλανήτη αυτού. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες αυτές.
    Η διοικητική βοήθεια στο σπίτι θα φέρει πιο κοντά τον πολίτη στη διοίκηση. Θα προσφέρεται πραγματική βοήθεια μακριά από τον γραφειοκρατικό και αυστηρά γκρίζο δημοσιουπαλληλικό χαρακτήρα των κρατικών υπηρεσιών.
    Υλοποίηση του σχεδίου Καλλικράτης για οικονομία και πραγματικά υλοποίησημη πρασινη ανάπτυξη καθώς και λύση στο μεταναστευτικό.
    Εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές: Μετά από χρόνια ξενοφοβικής μεταναστευτικής πολιτικής η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στη μικρή μειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμποδίζουν τη συμμετοχή όλων μεταναστών στη δημόσια ζωή. Στις μισές ευρωπαϊκές χώρες οι μετανάστες ψηφίζουν, ενώ στο 18% ψηφίζουν, αλλά και εκλέγονται στις τοπικές εκλογές. Η απουσία δυνατότητας συμμετοχής στις τοπικές εκλογές, αποτελεί ένα σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα κυρίως για τις χώρες εκείνες στις οποίες οι μετανάστες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού, της χειρωνακτικής εργασίας και των υπηρεσιών. Με άλλα λόγια όταν εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ζουν και εργάζονται σε μια χώρα αλλά δεν έχουν λόγο στη διαχείριση των κοινών και σε αποφάσεις που τους αφορούν τότε υπάρχει πρόβλημα. Η δημοκρατική συμβίωση απειλείται από την εκμετάλλευση ενός εργατικού δυναμικού χωρίς πολιτικά δικαιώματα – αλλά και υποχρεώσεις – και οι κοινωνικές εντάσεις καραδοκούν ως νομοτελειακή συνέπεια. Γι αυτό αλλάξτε την Ελλάδα με καινοτόμες αλλάγες και όχι ερασιτεχνισμούς που έδειξαν οι προηγούμενοι

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:19 | Γιάννης Γ

    Καλή η σκέψη γιά διοικητική βοήθεια στό σπίτι.
    Πράγματι εκείνο πού θέλω νά γίνει ειναι η δυνατότητα νά βοηθείται ο ηλικιωμένος, ο κατάκοιτος, πού δέν μπορεί γιά μία εξουσιοδότηση νά πηγαίνει στά ΚΕΠ η στήν αστυνομία , γιά τό γνήσιον τής υπογραφής.
    Δυστυχώς σήμερα δέν πάνε από τήν αστυνομία σέ τέτοια ανάγκη στά σπίτια. Πρέπει νά τούς χιλιοπαρακαλέσεις καί αν τό θυμηθούν .
    2. Νά υπάρχει η δυνατότητα σέ περίπτωση πού χρειάζεται γιά τούς ανωτέρω ανθρώπους νά παρέχεται η θεώρηση (Ανανέωση) τού βιβλιαρίου υγείας μέσω ΚΕΠ, δηλαδή μέσω ενδουπηρεσιακού σημειώματος καί οχι η ανάγκη σέ εναν ηληκιωμένο νά αλλάζει 4 συγκοινωνίες γιά νά πάει π.χ στόν ΟΠΑΔ Αθήνας στήν Αχαρνών.
    Έυχαριστώ γιά τήν προσοχή σας.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 17:19 | Μαρία

    Στο ΚΕΠ όπου εργάζομαι, έχουμε επισκεφτεί άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν ώστε να βεβαιώσουμε το γνήσιο της υπογραφής τους. Καλό θα ήταν κάτι τέτοιο να γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πρόβλημα κινητικότητας (προφανώς θα διαθέτουν κάποιο έγγραφο από την Πρόνοια, ή θα είναι μεγάλοι σε ηλικία). Δύο φορές πήγα σε σπίτια να βεβαιώσω γνήσιο υπογραφής και ανακάλυψα ότι οι υπογράφοντες κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν είχαν απλώς έστειλαν τα παιδιά τους να μας το ζητήσουν λέγοντας μας ψέμματα. Επίσης κάτι τέτοιο καλό είναι να γίνεται με τη χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της δημοτικής αστυνομίας και τη συνοδεία ενός δημοτικού αστυνόμου.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 16:31 | Μ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Συγχαρητήρια για τον θεσμό «διοικητική βοήθεια στο σπίτι». Ελπίζω σύντομα να υλοποιηθεί γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που χρειάζονται βοήθεια, ειδικά τα άτομα προχωρημένης ηλικίας αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται τη βοήθεια μας για να έχουν μια ποιοτική καθημερινότητα.

    Από την άλλη πλευρά, τα άτομα που θα στελεχώσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες θα πρέπει να ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ αλλά να έχουν μία σχέση εργασίας ίδια με τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι ώστε αν κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του να μπορεί να εκδιωχθεί και τη θέση του να την πάρει ένας σοβαρός και άξιος επαγγελματίας που θα αξίζει κάθε ευρώ του μισθού του. Η χώρα μας ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, δεν αντέχει άλλο! Πρέπει να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι όταν δεν τιμάς την εργασιακή σου θέση τότε μοιραία κάποιος άλλος θα την πάρει, μόνο έτσι θα μάθουμε να σεβόμαστε την εργασία μας αλλά πάνω απ’ όλα να σεβόμαστε ολους αυτούς που εξαρτώνται από εμάς.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 16:15 | Μ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Συγχαρητήρια για τον θεσμό «διοικητική βοήθεια στο σπίτι». Ελπίζω σύντομα να υλοποιηθεί γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που χρειάζονται βοήθεια, ειδικά τα άτομα προχωρημένης ηλικίας αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται τη βοήθεια μας για να έχουν μια ποιοτική καθημερινότητα.

    Από την άλλη πλευρά, τα άτομα που θα στελεχώσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες θα πρέπει να ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ αλλά να έχουν μία σχέση εργασίας ίδια με τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι ώστε αν κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του να μπορεί να εκδιωχθεί και τη θέση του να την πάρει ένας σοβαρός και άξιος επαγγελματίας που θα αξίζει κάθε ευρώ του μισθού του. Η χώρα μας ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ – ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ, δεν αντέχει άλλο! Πρέπει να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι όταν δεν τιμάς την εργασιακή σου θέση τότε μοιραία κάποιος άλλος θα την πάρει, μόνο έτσι θα μάθουμε να σεβόμαστε την εργασία μας αλλά πάνω απ’ όλα να σεβόμαστε ολους αυτούς που εξαρτώνται από αυτήν.

  • ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ <>.ΕΙΔΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΤΑ,ΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ(ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ-ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΑΡΕΑ-ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ)ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΥΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΝ Η ΖΩΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ Η ΤΕΙ.ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΑΘΗΝΑ.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 13:49 | Π.Δ.ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    θα λυθουν πολλα προβληματα μετην ηλεκτρονικη δημοτικη διακιβερνηση
    διοτι εκτος ολων των αλλων θα λυνει προβληματα με α/τ , νοσοκομεια κ.λ.π.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 10:09 | ΕΛΕΝΗ

    Μήπως θα έπρεπε να ενισχυθεί και διαφημιστεί περισσότερο η τηλεφωνική γραμμή 1500 την οποία ο πολίτης χρησιμοποιεί για την περαίωση πλήθους διαδικασιών (πιστοποιητικών κ.λ.π). Ο πολίτης επισκέπτεται το ΚΕΠ μόνο για την παραλαβή της απάντησης του αιτήματός του. Θεωρώ ότι πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα απλά πράγματα για να μεταβούμε ομαλά στα πιο σύνθετα.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 08:18 | ΛΙΜΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ
    ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ .
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ?
    Ή ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ?

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 08:33 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -___

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

  • 12 Ιανουαρίου 2010, 22:47 | ΛΟΥΗΣ Χ.

    Ο ΔΗΜΟΤΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ΄΄ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ – ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ.