΄Αρθρο 12 ΄Ελεγχος χρήσης και κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

1. Ο έλεγχος για τη νόμιμη χρήση και κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και ο έλεγχος για τη διαπίστωση της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. Δ. 2396/1953 ασκείται από εξουσιοδοτημένους προς τούτο υπαλλήλους της Περιφέρειας, συνεπικουρούμενους από όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας.
2. Σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης, ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 9 του Ν. Δ/τος 2396/1953 (ΦΕΚ 117/Α` ) και της 40.009/1953 απόφασης του Προέδρου της Κυβέρνησης, που έχει κυρωθεί με το άρθρο 10 του ίδιου Ν. Δ/τος.
3. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας υποχρεούνται να γνωστοποιούν στην αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Δ.Δ & Η.Δ. στο τέλος κάθε τριμήνου τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για παραβάσεις των αυτοκινήτων των υπηρεσιών που εδρεύουν εντός των ορίων της Περιφέρειάς τους.

  • 25 Οκτωβρίου 2009, 20:19 | Ιωάννηs Φιλίνηs

    Συγχαρητήρια για το έργο σαs? να έχει συνέχεια?

  • 25 Οκτωβρίου 2009, 19:38 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΠΠΑΣ

    Τα κρατικά αυτοκίνητα πρωτίστως πρέπει να κυκλοφορούν υπακούωντας στους κανόνες του ΚΟΚ άσχετα «ποιον» μεταφέρουν. Είναι απαράδεκτο αλλά πολύ συχνό το φαινόμενο αυτοκίνητα με κρατικές πινακίδες να παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και να κάνουν πολλές παραβάσεις θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όσων τυχαίνει να κινούνται στον ίδιο δρόμο. Οι οδηγοί των κρατικών οχημάτων πρέπει να εφαρμόζουν τον ΚΟΚ όπως όλοι οι οδηγοί και να μη φέρονται αλλαζονικά και σαν να είναι υπεράνω του νόμου. Πώς το κράτος απαιτεί να σεβόμαστε τους νόμους όταν οι δικοί του λειτουργοί είναι οι πρώτοι που τους παραβιάζουν ανερυθρίαστα και το θεωρούν και αποδεκτό; Πιστεύω λοιπόν ότι πέρα από οποιουσδήποτε άλλους ελέγχους προβλέπονται θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη εντολή στα στελέχη της τροχαίας να σταματούν και να επιβεβαιώνουν παραβάσεις και στα κρατικά αυτοκίνητα και μάλιστα να προβλέπεται και πειθαρχική δίωξη για προκλητικές και αλλαζονικές συμπεριφορές. Οι πολίτες επίσης να μπορούν να καταγγέλουν αντίστοιχες συμπεριφορές μπας και γίνουμε κράτος που αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει τα αυτονόητα.

  • 25 Οκτωβρίου 2009, 19:52 | Δημίου Κων/νος

    Συγχαρητήρια!!!
    -Πρέπει όμως να γίνει πράξη και ο έλεγχος της κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων διότι, από την εμπειρία μου ώς Αξιωματικού της Τροχαίας, διαπίστωσα ότι ΠΟΤΕ δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή της Τροχαίας από υπαλλήλους της Περιφέρειας όπως ορίζεται, τουλάχιστον στις υπηρεσίες που υπηρέτησα, για τον έλεγχο της νόμιμης κίνησής των.
    -Αν αυτό δεν γίνει, τότε όλα τα παραπάνω είναι απλά ευχολόγια.-

  • 25 Οκτωβρίου 2009, 14:35 | νικηφορος μανωλης

    δεν προκειται να γινει κανενας ελεγχος.

  • 25 Οκτωβρίου 2009, 11:23 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗΣ

    Θα πρέπει να γίνεται δημοσίευση όλων των παραβάσεων σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων στα φυσικά πρόσωπα που παρανομούν μέσω της Δ.Ο.Υ., επιβολή ποινών σε όσους επέτρεψαν την χρήση οχήματος και αφαίρεση των πινακίδων.