23. Περιστρεφόμενο Κάθισμα με Υψηλή Πλάτη (Υπαλλήλων)

23.1. Γενική Περιγραφή
23.1.1. Κάθισμα με υψηλή πλάτη, μπράτσα καθίσματος και προσκέφαλο. Το κάθισμα θα φέρει τελική επένδυση από ταπετσαρία υφάσματος, χρώματος της επιλογής της Υπηρεσίας από δειγματολόγιο που θα προσκομίσει ο Προμηθευτής. Το κάθισμα θα παρέχει υποστήριξη στους μηρούς και την οσφυϊκή χώρα με επαρκές βάθος και ύψος ώστε να ικανοποιεί όλους τους χρήστες.

23.2. Βάση
23.2.1. Η βάση θα κατασκευάζεται από ενισχυμένο μαύρο πολυπροπυλένιο ή πολυαμίδιο με νευρώσεις ή από χυτό αλουμίνιο (ματ ή γυαλισμένο) και θα είναι ευσταθής, με αθόρυβη κύλιση και πέντε (5) ακτίνες.

23.3. Τροχοί
23.3.1. Η πεντακτινωτή βάση θα φέρει πέντε (5) διπλούς αντιολισθητικούς τροχούς ασφαλείας, που θα περιστρέφονται στον άξονά τους κατά 360ο.
23.3.2. Η έδρα θα έχει κατάλληλα διαμορφωμένη επιφάνεια με στρογγυλευμένα άκρα και ανατομικό σχήμα για ομοιόμορφη κατανομή βάρους του χρήστη.
23.3.3. Η εσωτερική επένδυση θα είναι από αφρώδη πολυουρεθάνη ανατομικά διαμορφωμένη.

23.4. Πλάτη
23.4.1. Η πλάτη του καθίσματος είναι ψηλή και θα είναι ανατομικά διαμορφωμένη για πολύωρη χρήση. Μπορεί να είναι ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος και να διαθέτει εύκολους χειρισμούς ώστε να ασφαλίζει σε διάφορες θέσεις. Θα έχει ενιαίο ή ξεχωριστό προσκέφαλο.
23.4.2. Η πλάτη θα είναι επενδυμένη με ειδικό ελαστικό διχτυωτό ύφασμα (ταπετσαρία) που να επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει.
23.4.3. Το τελικό υλικό επικάλυψης τόσο για την έδρα θα είναι ύφασμα αντιολισθητικό και μεγάλης αντοχής στην τριβή σε υγρό και σε στεγνό. Το χρώμα του υφάσματος θα είναι της απόλυτης επιλογής της Υπηρεσίας από δειγματολόγιο που θα προσκομίσει ο προμηθευτής που θα επιλεγεί.
23.5. Μπράτσα
23.5.1. Τα μπράτσα θα είναι σταθερά, με κυρτά άκρα, κλειστής διατομής με εργονομική μορφή. Τα μπράτσα θα συνδέονται κατάλληλα με την έδρα του καθίσματος.
23.6. Το κάθισμα θα διαθέτει τουλάχιστον τους παρακάτω μηχανισμούς :
23.6.1. Ρύθμιση ύψους έδρας με αμορτισέρ αερίου
23.6.2. Ρύθμιση ύψους πλάτης
23.6.3. Synchrο