2. Γραφείο Τμηματάρχη,

2.1. Γενική Περιγραφή
2.1.1. Το γραφείο του Τμηματάρχη μπορεί να είναι ελεύθερου σχεδιασμού (design) και θα αποτελείται από την επιφάνεια εργασίας του κυρίως και του βοηθητικού γραφείου (προέκταση), το σκελετό, τη μετώπη του κυρίως και του βοηθητικού γραφείου, κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής.

Διαστάσεις Γραφείου Τμηματάρχη
ΑπόΈως
Συνολικό Μήκος Κύριου Γραφείου (σε cm)130135
Πλάτος Κύριου Γραφείου (σε cm)8085
Μήκος Βοηθητικού Γραφείου (σε cm)8085
Πλάτος Βοηθητικού Γραφείου (σε cm)8085
Συνολικό Ύψος (σε cm)7075

2.2. Επιφάνεια Εργασίας Κυρίως και Βοηθητικού Γραφείου
2.2.1. Θα κατασκευαστεί από Medium-Density Fibreboard (MDF) ή μοριοσανίδα υψηλής πυκνότητας, πάχους από 25 έως 35mm (εντός των ορίων αυτών), με πρόσθετη αμφίπλευρη επένδυση από μελαμίνη.
2.2.2. Στην επιφάνεια εργασίας θα υπάρχει ειδική ροζέτα για τη διέλευση καλωδίων.
2.2.3. Τα πλαϊνά σόκορα θα είναι ξύλινα ή πλαστικά πάχους 2 – 3mm, θερμοκολλημένα με κόλλα μη τοξική και στρογγυλευμένα στις άκρες.
2.2.4. Η στήριξη της επιφάνειας εργασίας με το σκελετό του γραφείου θα πραγματοποιείται σε ειδικούς αποστάτες (πάχους 5mm έως και 10mm), ενώ η σύνδεση θα γίνει με μεταλλικά φυράμια και βίδες σε ήδη κατάλληλα προσαρμοσμένες φωλιές, παρέχοντας τη μέγιστη σταθερότητα στο γραφείο.
2.2.5. Στη γωνία μεταξύ του κυρίως και του βοηθητικού γραφείου (προέκταση), θα υπάρχει κατάλληλη καμπύλη επιφάνεια, κατασκευασμένη από ίδιας ποιότητας υλικό [Medium – Density Fibreboard (MDF) ή μοριοσανίδα υψηλής πυκνότητας, πάχους από 25 έως 35mm (εντός των ορίων αυτών), με πρόσθετη αμφίπλευρη επένδυση από μελαμίνη], η οποία θα τα συνδέει με τρόπο συμπαγή και ομοιόμορφο.

2.3. Σκελετός Κυρίως και Βοηθητικού Γραφείου
2.3.1. Θα κατασκευαστεί από MDF ή μοριοσανίδα υψηλής πυκνότητας και πάχους από 25 έως 35mm (εντός των ορίων αυτών), με πρόσθετη αμφίπλευρη επένδυση με μελαμίνη και πλαϊνά ξύλινα ή πλαστικά σόκορα, πάχους 2 – 3mm, θερμοκολλημένα με μη τοξική κόλλα και στρογγυλευμένα στις άκρες.
2.3.2. Στο κάτω μέρος των πλαϊνών θα τοποθετηθούν δύο (2) ρυθμιστές ύψους (ρεγουλατόροι) με σπείρωμα.

2.4. Μετώπη Κυρίως και Βοηθητικού Γραφείου
2.4.1. Θα υπάρχει μετώπη από μοριοσανίδα τριών στρώσεων ελάχιστου πάχους 16 mm επικαλυμμένης αμφίπλευρα με επίστρωση μελαμίνης και πλαϊνά ξύλινα ή πλαστικά σόκορα πάχους 2 – 3mm, θερμοκολλημένα με μη τοξική κόλλα και στρογγυλευμένα στις άκρες.
2.4.2. Η στήριξη της μετώπης στο σκελετό θα γίνει ανάλογα με αυτή της επιφάνειας εργασίας.

  • Όσον αφορά το γραφείο τμηματάρχη το συνολικό μήκος προτείνουμε να είναι 140cm κι αν χρειάζεστε βοηθητικό γραφείο δεν είναι χρηστικό το 80Χ80 γιατί δεν χωράει να εργαστεί κάποιος. Καλύτερης ποιότητας κι εδώ το γραφείο τύπου λούστρου αντί για μελαμίνη στο 2.2.1. Τέλος στο 2.4.1 η μετώπη πρέπει να είναι τουλάχιστον 25mm για λόγους αισθητικής, ομοιομορφίας και στοιβαρότητας