Άρθρο 29 – Χρηματοδότηση των δομών του δικτύου

Τα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», η «24ώρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900» και οι «ΞΕΝΩΝΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» δύνανται να καλύπτονται ως προς τη χρηματοδότησή τους από εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς πόρους. Σε περίπτωση συγχρηματοδότησης των δομών από ευρωπαϊκούς πόρους, εφαρμόζονται οι κανόνες και το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ ή άλλου συναφούς προγράμματος συγχρηματοδότησης ή χρηματοδότησης.

  • 13 Μαρτίου 2018, 15:04 | Χαρης

    Ο καθένας μπορεί να επηρεαστεί από την ενδοοικογενειακή βία, και ο καθένας μπορεί να είναι θύτης ή θύμα. Τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας δεν είναι μόνο οι γυναίκες – οι άνδρες θύματα στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα και δεν έχουν κάπου να απευθυνθούν. Αντιθετα στην Ελλαδα λειτουργουν πανω απο 70 Συμβουλευτικα Κεντρα Γυναικων. Απο μονος του ο αριθμος και η ονομασια αυτων των κεντρων, δηλωνει Ρατσισμο, αφου δεν καλυπτει ουτε τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια, γκεϊ αντρες.

  • 7 Μαρτίου 2018, 04:57 | Κασσάνδρα

    Στο ακόλουθο χωρίο έχετε ορθογραφικό λάθος: «Τα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», η «24ώρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900» και οι «ΞΕΝΩΝΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» δύνανται να καλύπτονται ως προς τη χρηματοδότησή τους από εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς πόρους. Σε περίπτωση συγχρηματοδότησης των
    δομών από ευρωπαϊκούς πόρους, εφαρμόζονται οι κανόνες και το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ ή άλλου συναφούς προγράμματος συγχρηματοδότησης ή χρηματοδότησης.»

  • 6 Μαρτίου 2018, 15:44 | Χρήστος

    Από πότε γίνονται σχέδιο νόμου τα «θέλω» των «15900», «Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών», κλπ;
    Καταρχάς το σχέδιο αναφέρεται στην ,ουσιαστική κιόλας, ισότητα των φύλων αλλά προβλέπει δομές και δράσεις μόνο για τις γυναίκες. Με τον τρόπο αυτόν αυτοκαταρρίπτεται.
    Επίσης, αν θυμάμαι καλά το Καταφύγιο και όλες οι συναφείς οργανώσεις που ζητούν τώρα χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ έκαναν ολόκληρη προπαγάνδα υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του 2015.
    Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα κατάπτυστο σχέδιο νόμου. Ντρέπομαι ειλικρινά για την κατάντια που βιώνω καθώς και για το γεγονός ότι έφερα ένα αγόρι σε αυτόν τον κόσμο.