Άρθρο 17 – Κοινωνικός Διάλογος

Το Κράτος προωθεί τον κοινωνικό διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την πραγμάτωση της ουσιαστικής Ισότητας των Φύλων στην εργασία και ενθαρρύνει τη σύναψη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και λοιπών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και Συλλογικών Συμφωνιών, με συμπερίληψη σε αυτές του στόχου της εξάλειψης των ανισοτήτων και διακρίσεων με βάση το φύλο ιδίως σε θέματα όρων εργασίας και αμοιβών, καθώς και εναρμόνισης της ιδιωτικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων γυναικών και ανδρών. Οι στόχοι του παρόντος λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη κατά την επίλυση συλλογικών διαφορών και την παροχή υπηρεσιών Μεσολάβησης και Διαιτησίας από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 • 15 Μαρτίου 2018, 08:53 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΣ

  ΟΛΑ ΤΑ Ν/Σ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΎΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;
  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΗΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010,2011 ΚΑΙ 2012 ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2011 ΚΑΙ 2012.
  ΑΝΔΡΕΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙ ΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ.
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ.
  ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΕΚΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε/Σ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
  ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ;

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΣ
  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΠΔΔ

 • 10 Μαρτίου 2018, 12:08 | μανωλης

  Η διοικηση οφείλει να συμμορφωθεί με το σύνταγμα και την παραγραφο που ορίζει ότι ολοι οι ελληνες εχουν τα ίδια δικαιώματα στην εργασία. Αυτήν την στιγμή στο δημόσιο τομέα κάθε 7 γυναίκες αντιστοιχούν 3 αντρες. Ποσόστωση εκει δεν προβλέπεται? πως ειναι δυατόν οι γυναίκες να ειναι πιο ικανές στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό οι αντρες. Στην τράπεζα της ελλαδος να πας με το που μπείς μεσα βλεπεις ανα 20 γυναίκες ενα αντρα. Αυτο ειναι η ισότητα του Ελληνικού κράτους?