Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης

Μπορείτε να δείτε την έκθεση διαβούλευσης εδώ.

Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

Τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00 π.μ. ολοκληρώθηκε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκλογή Βουλευτών».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη δημόσια αυτή διαδικτυακή διαδικασία για τη βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Τα σχόλια και οι εποικοδομητικές προτάσεις που υποβλήθηκαν, θα ληφθούν υπόψη κατά την τελική διαμόρφωση των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Εκλογή Βουλευτών

Τίθεται από σήμερα 10.1.2020 σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο : «Εκλογή Βουλευτών».

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο εισάγει νέο εκλογικό σύστημα για την εκλογή της Εθνικής Αντιπροσωπείας, βασικό γνώρισμα του οποίου είναι η κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην αναλογικότητα εκπροσώπησης που δίνεται με την λαϊκή εντολή, την εκλογική δύναμη των κομμάτων και την κυβερνητική σταθερότητα.

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός και οικονομικός εταίρος καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρου νομοθετήματος.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 13.1.2020 και ώρα 12:00 μ.μ..

Ο Υπουργός Εσωτερικών

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος