Άρθρο 53 Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 • 22 Νοεμβρίου 2020, 14:50 | EYA

  Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!Η ισχύς του νόμου να είναι τουλάχιστον μετά από 3-4 χρόνια!
  Έγιναν θυσίες για να αποκτηθούν πτυχία και άλλες περγαμηνές. Δεν είναι κάτι εύκολο να σπουδάζεις για 15 χρόνια και να περιμένεις να περιμένεις και μετά να αλλάζει όλο το σύστημα….

 • 22 Νοεμβρίου 2020, 00:10 | Ρουλα

  Θα πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος τουλάχιστον 5ετιας. Είναι δυνατόν, οι κόποι μας για να μαζέψουμε πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλωσσες κτλ, να πηγαίνουν ουσιαστικά χαμενοι; μέχρι τώρα όλα αυτά μοριοδοτουνταν και γι αυτο αγωνιστήκαμε να τα αποκτήσουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο δημόσιο. Ειναι άδικο και αναξιοκρατικο να εξαρταται το αν θα διοριστεις απο μια συνεντευξη και ενα τεστ.

 • 21 Νοεμβρίου 2020, 03:26 | Μιχαήλ Βολκίδης

  Να αποσυρθεί.

 • 21 Νοεμβρίου 2020, 03:37 | Μάγδα

  Είναι νομοσχέδιο που ανταπορκίνεται στις συνθήκες του 1960 . Σίγουρα θέλετε να το φέρετε στην βουλή προς ψήφιση? Ποίος το έγραψε ?

 • 18 Νοεμβρίου 2020, 14:49 | Δ Μ

  Γιατί τόση βιασύνη; Συμπεριλαμβάνεται η αιτιολογική έκθεση; Υπάρχει επιστημονική επιτροπή και ποιοι την απαρτίζουν; Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εν μέσω καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών με τη χώρα να έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, τυχαίο; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (πανεπιστήμια, ενώσεις εργαζομένων κ.τ.λ.), είναι τόσο αναγκαία η αλλαγή που πρέπει να γίνει τόσο άμεσα;

 • 18 Νοεμβρίου 2020, 08:27 | γεωργιου αλεξανδος

  Πριν αλλαξετε το νομο,
  απαγορευστε τις μονιμοποιησεις συμβασιουχων απο τους δημους, που προσφευγουν στα διοικητικα δικαστηρια κ μονιμοποιουνται αν εχουν συναπτες συμβασεις κ οι δημαρχοι δεν εξαντλουν οχι μονο τα ενδικα μεσα επειδη ετσι αποφασισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Εμεις μαζευαμε πτυχια κ αλλοι μονιμοποιηθηκαν επειδη ετυχε να συναπτπυν συμβασεις με δημους. κ οχι παλια…τωρα 2016 κ 2017

  Αυτα το υπουργειο δεν τα βλεπει;

  τι να κανω το γραπτο οταν εχω αυτη την κερκοπορτα ανοιχτη;

 • 17 Νοεμβρίου 2020, 14:40 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΓΟΣ

  Καλησπέρα σας.
  Δεν μοιάζει δίκαιο να αλλάζει έτσι μία διαδικασία , όπου πάνω σε αυτήν και τα κριτήρια τις αγωνίστηκε μια ολόκληρη γενιά.
  καλός η κακός τα προηγούμενα χρόνια όσοι επιθυμούσαμε μια συγκεκριμένη θέση , αναζητούσαμε σε προηγούμενες προκηρύξεις τα κριτήρια που χρειαζόταν και με κόπο χρήμα και πολύ διάβασμα ξεκινούσαμε να συλλέγουμε τα απαραίτητα χαρτιά/πτυχία/σεμινάρια.
  Ουσιαστικά όποιος ήθελε πιο πολύ μια θέση θα ήταν και αυτός που θα έκανε τις πιο πολλές θυσίες για να μαζέψει τα πιο πολλά χαρτιά.
  Τώρα με το νέο αυτό σύστημα απλά πετάτε τον κόπο όλων όσων προσπαθούσαν αυτά τα χρόνια. σαν να τους λέτε οτι κακός πέταξαν τα νιάτα τους.
  1 χρόνο φροντιστήριο θα κάνουν όλοι και θα έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Τις ίδιες πιθανότητες θα έχει κάποιος που το έκανε στόχο ζωής, τις ίδιες και αυτός που δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια και απλά στάθηκε τυχερός την μία μέρα τις εξέτασης.
  η εξέταση όμως δεν μπορεί να είναι αντικειμενική , διότι δεν μπορεί να καλύψει το εύρος όλον τον γνώσεων ενός ατόμου.
  είναι σαν το παράδειγμα που συγκρίνουν 2 ζώα για το πιο θα πετάξει πιο γρήγορα , και ο ελέφαντας μοιάζει άχρηστος μπροστά στο περιστέρι , ενώ αν τα σύγκριναν στο βάρος το περιστέρι θα έμοιαζε αυτό άχρηστο .
  η εξέταση είναι μόνο η μία άκρη του νομίσματος .
  Δεν γίνεται ένα κράτος δικαίου να πετάει τον αγώνα μου και τα πτυχία μου στα σκουπίδια.

 • Δεν υπάρχει πρόβλεψη αξιολόγησης γνώσης ξένων γλωσσσών είτε ως μοριοδότηση κατοχής αντίστοιχου τίτλου με αντίστοιχη διάκριση επιπέδου γνώσης ανάλογη με τον αντίστοιχο τίτλο, είτε ως πρόβλεψη εξέτασης γνώσης (προφορική ή/και γραπτή) μέσω αντίστοιχης δοκιμασίας στο σώμα της προβλεπόμενης γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».