Άρθρο 31 Πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας εκπαιδευτών σκύλων

Η επαγγελματική επάρκεια των εκπαιδευτών σκύλων πιστοποιείται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σύμφωνα με τον ν. 4763/2020 (Α’ 254).

 • 20 Μαΐου 2021, 21:00 | ΣΥΡΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

  Αρθρο 5

  Πολύ αργά η υποχρεωτική στείρωση (1/9/2023). Μέχρι τότε πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα δεσποζόμενα και στα ζώα εργασίας.

  Σε περίπτωση που κα΄ποιος παραδίδει το ζώο του στο Δήμο, θα πρέπει να του απαγορευθεί δια παντός να αποκτήσει κατοικίδιο. Αιτιολογημένη είναι η παράδοση μόνο σε περίπτωση θανάτου ή αναπηρίας του ιδιοκτήτη.

  Αφαιρείται η άδεια του κυνηγού όταν δεν πληρεί τις υποχρεώσεις του διοκτήτη ζώου. Με τους τσοπάνηδες που πετούν τα κουτάβια στους κάδους τι θα γίνει?

  Αρθρο 7

  Αναρτάται η απόφαση ευθανασίας, αλλά θα πρέπει να αναρτάται κι η υιοθεσία του ΄ζωου σε περίπτωση που κάποος επιθυμεί να το σώσει.

  Αρθρο 22

  Τα πρόστιμα θα πρέπει οι Δήμοι να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μόνο για περίθαλψη αδέποτων ζώων κι όχι όπως αυτοί επιθυμουν.

  Και τέλος….

  Τι κυρώσεις έχουν οι Δήμοι όταν δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα αδέσποτα ζώα? Δε θα τιμωρούνται ποτέ?

 • 20 Μαΐου 2021, 21:21 | Μουστάκα Αλεξάνδρα

  Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
  Να προστεθεί ότι εντός το αργότερο ενός 6μήνου από τη δημοσίευση του παρόντος, θα εκδοθεί ΚΥΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος αυτού. Είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα ο καθένας, κάνοντας μόνο έναρξη επαγγέλματος, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, να ασχολείται με συναισθανόμενα απολύτως πλάσματα, γεγονός απαράδεκτο. Θα πρέπει να θεσπιστεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο θα φοιτά και θα μπορεί να πιστοποιηθεί κατάλληλα ώστε να γίνει εκπαιδευτής ζώων συντροφιάς.