Άρθρο 27 Πρόσβαση σε παραλίες

1. Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας.
2. Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.

  • 20 Μαΐου 2021, 21:25 | Κίμων

    Να απαγορεύεται η πρόσβαση σκύλων σε παραλίες θαλασσών ή λιμνών όταν
    υπάρχουν άνθρωποι μέσα ή έξω από το νερό, ώστε να μην διασπείρονται τρίχες
    ή εκκρίσεις των ζώων προς το στόμα των κολυμβητών.

  • 20 Μαΐου 2021, 21:03 | ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ

    Είναι αδύνατον το σκυλί να κολυμπάει με λουρί!! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ! Να επιτρέπεται να κολυμπάει κ να τρέχει ελεύθερο στην παραλία εφόσον αυτό κ ο ιδιοκτήτης του κάθονται σε απόσταση τουλάχιστον 20μέτρων μακρυά απ τους άλλους λουόμενους.

  • 20 Μαΐου 2021, 21:08 | Γεωργία Τζιογκίδου

    Στηρίζω τις θέσεις του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας».

    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ.
    Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:46 | Βυσσίνου Βίβιαν

    Συμφωνώ με τις θέσεις και ενστάσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

  • 20 Μαΐου 2021, 19:42 | Εμμ. Βεργεράκης

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

  • 20 Μαΐου 2021, 18:53 | Βηθλεέμ

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Ζώων
    Συντροφιάς – ΠΑΝ.ΣΥΛ.Ε.Ζ.Σ.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:56 | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    «1.Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας.
    2.Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.».

    ΕΝΣΤΑΣΗ
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι.

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ❖ Προτείνεται η τροποποίηση της διάταξης αυτή και συγκεκριμένα να ορίζεται ότι στις οργανωμένες παραλίες θα υπάρξει οριοθέτηση μέρους αυτών σε ποσοστό 20% για τη χρήση τους από τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς. Οι σχετικοί προς τούτο χώροι θα σημαίνονται κατάλληλα από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της οργανωμένης παραλίας.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:38 | ΑΧΑΙΚΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΠΕΡΙΤΑΣ»

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    Η Θέση μας ήταν πάντα σαφής και ξεκάθαρη υπέρ της ευζωίας και προστασίας των αδέσποτων ζώων και υπέρ ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισής τους. Αυτό ήταν ανέκαθεν αρμοδιότητα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έτσι έπρεπε να παραμείνει, τόσο για την πολύχρονη εμπειρία διαχείρισης του θέματος των ζώων συντροφιάς όσο και για την τεχνογνωσία. Έχουμε ήδη εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας και έχουμε συνταχθεί με τους επιστημονικούς φορείς (Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, κτηνιατρικές σχολές, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) ως προς τη μεταφορά μέρους ή όλης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας σε ένα αναρμόδιο υπουργείο , το υπουργείο Εσωτερικών. Εκτιμώ ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να αντιτάσσεται ή να διαφοροποιείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
    Όσον αφορά στο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, δεν θα αναφερθώ στις θετικές διατάξεις για την προστασία των ζώων και ειδικά των αδέσποτων , με τις οποίες αλίμονο συμφωνούμε όλοι . Ωστόσο, είμαι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μετατροπή του άρθρου 9 του Ν4039/12 , το οποίο διασφάλιζε την ευζωία των ζώων μέσω των δημόσιων φορέων, υπεύθυνα και συστηματικά, με την εποπτεία των υπηρεσιών τους. Η ανάθεση της διαχείρισης αδέσποτων ζώων σε ΜΚΟ και σωματεία και η παραμονή τους σε παράνομα ιδιωτικά καταφύγια, μόνο διαυγής και υπεύθυνη δεν είναι και παράλληλα ανοίγει παράθυρο στην παράνομη εκτροφή, διακίνηση και εμπορία των ζώων. Είναι απορίας άξια και αδιανόητη η διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, μέσω της πρόφασης των – τιμολογημένων διαδικτυακών – υιοθεσιών των ζώων και εν συνεχεία της εξαφάνισης τους σε άλλες χώρες, οι οποίες ήδη έχουν προβλήματα με αδέσποτα ζώα και προβαίνουν σε ευθανασίες. Είναι αντιφατικό και οξύμωρο, τη στιγμή που η Ελλάδα θα έπρεπε να εναρμονίζει τη νομοθεσία της με την ευρωπαϊκή, να εκδίδει εφαρμοστικά μέτρα των νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών για την Υγεία των Ζώων (Καν. ΕΕ αριθ. 2016/429, 2019/2035) ώστε να ξεκαθαρίζονται όλα τα ζητήματα σχετικά με τις εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς (εγκαταστάσεις, πιστοποιητικά κλπ), η αρμοδιότητα μετακινείται ξεκάρφωτη σε διοικητικό υπουργείο όπου όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι να οργανωθεί και να λειτουργήσει (εάν λειτουργήσει) θα χαθεί πολύτιμος χρόνος σε βάρος της προστασίας των ζώων και υπέρ του μαύρου εμπορίου εν γένει των ζώων συντροφιάς και της εκμετάλλευσης των αδεσπότων σκύλων και γατών.
    ΠΡΟΕΔΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

  • 20 Μαΐου 2021, 17:05 | Νατασα Μπομπολακη,προεδρος της ΠΦΠΟ

    Ως πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδιας συμφωνώ με τις προτάσεις και ενστάσεις της άρθρου

    ΕΠΙΣΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΠΑΡ 3 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ .ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ

    ΟΧΙ ΤΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ .3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΖΩΩΝ .ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ .

    ΝΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΥΖΩΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ .ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

    ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ .ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΚΛΠ

    ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ . ΕΛΕΟΣ

    ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 10.000 ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

    ΟΧΙ ΟΙ 5ΜΕΛΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ . ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ .ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ .

    ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ . ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ

    ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ .

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ .

  • 20 Μαΐου 2021, 17:02 | Φωτεινή Θέου

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    «1.Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας.
    2.Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.».
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, να απαγορεύεται μόνο στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο.
    ❖ Προτείνεται η τροποποίηση της διάταξης αυτή και συγκεκριμένα να ορίζεται ότι στις οργανωμένες παραλίες θα υπάρξει οριοθέτηση μέρους αυτών σε ποσοστό 20% για τη χρήση τους από τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς. Οι σχετικοί προς τούτο χώροι θα σημαίνονται κατάλληλα από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της οργανωμένης παραλίας.
    Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 967 του Α.Κ. ορίζεται ότι: «Πράγματα κοινής χρήσης είναι ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι αιγιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλεύσιμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους». Σε κάθε περίπτωση, τα κοινόχρηστα πράγματα είναι εκτός οποιασδήποτε συναλλαγής, ανήκουν είτε στο δημόσιο (αιγιαλός – παραλία), είτε στους Ο.Τ.Α. (πάρκα – αλσύλλια), που είθισται να αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την αξιοποίησή τους κατά τρόπο ώστε να μην αναιρείται η κοινή χρήση τους (άρθρο 970 του Α.Κ), καθώς επίσης και να προάγεται πρωτίστως το ιεραρχικά διαβαθμισμένο έννομο αγαθό της κοινής ωφέλειας του άρθρου 969 του Α.Κ. Επιπροσθέτως, κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα τους κοινόχρηστους χώρους, εξουσία που απορρέει προδήλως από το αυτοτελές δικαίωμα της προσωπικότητας των διατάξεων των άρθρων 5§1 του Συντάγματος και 57 του Α.Κ., σε συνδυασμό με την κείμενη νομοθεσία περί αιγιαλού και παραλίας.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:21 | Μιχάλης Μανωλαράκης

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    «1.Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας.
    2.Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.».
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, να απαγορεύεται μόνο στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο.
    ❖ Προτείνεται η τροποποίηση της διάταξης αυτή και συγκεκριμένα να ορίζεται ότι στις οργανωμένες παραλίες θα υπάρξει οριοθέτηση μέρους αυτών σε ποσοστό 20% για τη χρήση τους από τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς. Οι σχετικοί προς τούτο χώροι θα σημαίνονται κατάλληλα από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της οργανωμένης παραλίας.
    Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 967 του Α.Κ. ορίζεται ότι: «Πράγματα κοινής χρήσης είναι ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι αιγιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλεύσιμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους». Σε κάθε περίπτωση, τα κοινόχρηστα πράγματα είναι εκτός οποιασδήποτε συναλλαγής, ανήκουν είτε στο δημόσιο (αιγιαλός – παραλία), είτε στους Ο.Τ.Α. (πάρκα – αλσύλλια), που είθισται να αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την αξιοποίησή τους κατά τρόπο ώστε να μην αναιρείται η κοινή χρήση τους (άρθρο 970 του Α.Κ), καθώς επίσης και να προάγεται πρωτίστως το ιεραρχικά διαβαθμισμένο έννομο αγαθό της κοινής ωφέλειας του άρθρου 969 του Α.Κ. Επιπροσθέτως, κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα τους κοινόχρηστους χώρους, εξουσία που απορρέει προδήλως από το αυτοτελές δικαίωμα της προσωπικότητας των διατάξεων των άρθρων 5§1 του Συντάγματος και 57 του Α.Κ., σε συνδυασμό με την κείμενη νομοθεσία περί αιγιαλού και παραλίας.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:47 | Όλγα Λιάρα

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    «1.Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας.
    2.Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.».
    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, να απαγορεύεται μόνο στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο.
    ❖ Προτείνεται η τροποποίηση της διάταξης αυτή και συγκεκριμένα να ορίζεται ότι στις οργανωμένες παραλίες θα υπάρξει οριοθέτηση μέρους αυτών σε ποσοστό 20% για τη χρήση τους από τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς. Οι σχετικοί προς τούτο χώροι θα σημαίνονται κατάλληλα από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της οργανωμένης παραλίας.
    Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 967 του Α.Κ. ορίζεται ότι: «Πράγματα κοινής χρήσης είναι ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι αιγιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλεύσιμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους». Σε κάθε περίπτωση, τα κοινόχρηστα πράγματα είναι εκτός οποιασδήποτε συναλλαγής, ανήκουν είτε στο δημόσιο (αιγιαλός – παραλία), είτε στους Ο.Τ.Α. (πάρκα – αλσύλλια), που είθισται να αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την αξιοποίησή τους κατά τρόπο ώστε να μην αναιρείται η κοινή χρήση τους (άρθρο 970 του Α.Κ), καθώς επίσης και να προάγεται πρωτίστως το ιεραρχικά διαβαθμισμένο έννομο αγαθό της κοινής ωφέλειας του άρθρου 969 του Α.Κ. Επιπροσθέτως, κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα τους κοινόχρηστους χώρους, εξουσία που απορρέει προδήλως από το αυτοτελές δικαίωμα της προσωπικότητας των διατάξεων των άρθρων 5§1 του Συντάγματος και 57 του Α.Κ., σε συνδυασμό με την κείμενη νομοθεσία περί αιγιαλού και παραλίας.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:30 | Μουστάκας Χαράλαμπος

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:08 | Μουστάκα Αλεξάνδρα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:47 | Πανογεώργου Μαρία

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:28 | Σαντίνα Μουστάκα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:02 | Ελεάνα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:42 | Χρήστος Γενιτσεφτσής

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:11 | Θεοδώρα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:41 | Δήμητρα Τζιογκίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:22 | Μαρία Πολυμερίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:59 | Θεοδώρα Τζιογκίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:32 | Αποστολία Ευσταθιάδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:09 | Ιωάννα Φιλοκώστα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:51 | Μακροπούλου Βασιλική

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:31 | Μαρία Χριστίνα Παπαδοπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:08 | Μιαρίτη Κατερίνα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:11 | Αριάδνη Ευθυμίου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:44 | ΑΛΚΜΗΝΗ ΚΑΖΑΝΑ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:25 | Μαρία Καρπούζα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:04 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΑΣ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:38 | ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΡΠΟΥΖΑ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:20 | Νανά Λιάπη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:55 | Τζουλιάνα Μαγρίζου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:29 | Καίτη Παπαδοπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:55 | Δημήτρης Παπαδόπουλος

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:45 | 3 kai o koykos

    .Αν είναι δυνατόν…το Νομοσχέδιο είναι ακόμα στην διαβούλευση και οι επιτήδειοι παίρνουν παράνομα TRACES και κάνουν παράνομες υιοθεσίες , που να ψηφιστεί κι’όλας..
    ΟΧΙ στο Νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τους εκμεταλλευτές των αδέσποτων..

  • 20 Μαΐου 2021, 17:37 | Ιφιγένεια Καραμάνη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Η θετική πρόθεση του νομοθέτη για το κολύμπι των σκύλων αυτοκαταργείται με το ότι επιτρέπει στον καθένα που τοποθετεί μερικές ξαπλώστρες κλπ. στην παραλία να αναρτά πινακίδα ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Για τις οργανωμένες παραλίες «με αντίτιμο», θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να ορίζεται ένα κατ’ ελάχιστον ποσοστό έκτασής τους (πχ το 20% της παραλίας) για μπάνιο με το σκύλο μας. Η προσέγγιση αυτή εδράζεται στην έννοια των κοινόχρηστων πραγμάτων κατά τον Αστικό Κώδικα, όπως παρατέθηκε προηγουμένως από την ΠΦΠΟ. Θα πρέπει επίσης να προβλέπονται εξαιρέσεις για μέρη όπου θα μπορεί ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο λυτός, πχ απομακρυσμένες παραλίες ή/και συγκεκριμένες ώρες ή πρόσβαση κατευθείαν στο νερό από τη βάρκα μας. Να ληφθεί υπόψιν ότι το κολύμπι, όταν ο σκύλος είναι δεμένος, δύναται να αποβεί μοιραίο τόσο για τον άνθρωπο που τον συνοδεύει, όσο για το ζώο.