Άρθρο 19 Εκπαίδευση, επιμόρφωση και προαγωγή της φιλοζωίας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς μεριμνούν:
(α) Για την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και την προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), προγραμμάτων πληροφόρησης και εκπαίδευσης των ατόμων που είναι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και των ατόμων που ασχολούνται με την εκτροφή, την εκπαίδευση, το εμπόριο και τη φύλαξη των ζώων αυτών, καθώς και για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων.
(β) Για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας και της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώου συντροφιάς σε νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με εκδηλώσεις, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια αντιμετώπισης και χειρισμού αδέσποτων ζώων και άλλα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά εντάσσονται σε αυτοτελή ενότητα αφιερωμένη στα ζώα και εξασφαλίζεται η εφαρμογή μίας (1) τουλάχιστον φιλοζωικής εκπαιδευτικής δράσης ετησίως για κάθε σχολική τάξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο θέμα αυτό αξιοποιούνται ιδίως η τεχνογνωσία και επιστημονική συνδρομή της Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 33.

  • 20 Μαΐου 2021, 21:58 | Γεωργία Τζιογκίδου

    Στηρίζω τις θέσεις του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας».

    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα.
    Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο.
    Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται.
    Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον.
    ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:39 | Βυσσίνου Βίβιαν

    Συμφωνώ με τις θέσεις και ενστάσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

  • 20 Μαΐου 2021, 19:34 | Εμμ. Βεργεράκης

    Απολύτως απαραίτητη η παιδεία της φιλοζωίας στη Ελλάδα!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

  • 20 Μαΐου 2021, 19:45 | Ολγα Αβρηλια

    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 19
    Παρ Β) Μια φιλοζωικη εκπαιδευτικη δραση ετησιως είναι ελαχιστη κι η προταση μας είναι για 2-3 ετησιως. Κι αυτό γιατι η εκπαιδευση είναι ο θεμελιος λιθος της κάθε κοινωνιας. Προτεινουμε να απευθυνεται σε ΟΛΕΣ τις εκπαιδευτικες βαθμιδες, από το νηπιαγωγειο ως και την τελευταια ταξη του Λυκειου και γιατι όχι και στη τριτοβαθμια εκπαιδευση. Οι φοιτητες, οι σπουδαστες σε σχολες ΟΑΕΔ και σε κάθε δημοσια ή ιδιωτικη σχολη, θα ηταν ευεργετικο να μυηθουν στη φιλοζωια και στον εθελοντισμο και να συνεισφερουν στα φιλοζωικα σωματεια και το εργο τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:36 | ΑΧΑΙΚΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΠΕΡΙΤΑΣ»

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    Η Θέση μας ήταν πάντα σαφής και ξεκάθαρη υπέρ της ευζωίας και προστασίας των αδέσποτων ζώων και υπέρ ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισής τους. Αυτό ήταν ανέκαθεν αρμοδιότητα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έτσι έπρεπε να παραμείνει, τόσο για την πολύχρονη εμπειρία διαχείρισης του θέματος των ζώων συντροφιάς όσο και για την τεχνογνωσία. Έχουμε ήδη εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας και έχουμε συνταχθεί με τους επιστημονικούς φορείς (Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, κτηνιατρικές σχολές, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) ως προς τη μεταφορά μέρους ή όλης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας σε ένα αναρμόδιο υπουργείο , το υπουργείο Εσωτερικών. Εκτιμώ ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να αντιτάσσεται ή να διαφοροποιείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
    Όσον αφορά στο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, δεν θα αναφερθώ στις θετικές διατάξεις για την προστασία των ζώων και ειδικά των αδέσποτων , με τις οποίες αλίμονο συμφωνούμε όλοι . Ωστόσο, είμαι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μετατροπή του άρθρου 9 του Ν4039/12 , το οποίο διασφάλιζε την ευζωία των ζώων μέσω των δημόσιων φορέων, υπεύθυνα και συστηματικά, με την εποπτεία των υπηρεσιών τους. Η ανάθεση της διαχείρισης αδέσποτων ζώων σε ΜΚΟ και σωματεία και η παραμονή τους σε παράνομα ιδιωτικά καταφύγια, μόνο διαυγής και υπεύθυνη δεν είναι και παράλληλα ανοίγει παράθυρο στην παράνομη εκτροφή, διακίνηση και εμπορία των ζώων. Είναι απορίας άξια και αδιανόητη η διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, μέσω της πρόφασης των – τιμολογημένων διαδικτυακών – υιοθεσιών των ζώων και εν συνεχεία της εξαφάνισης τους σε άλλες χώρες, οι οποίες ήδη έχουν προβλήματα με αδέσποτα ζώα και προβαίνουν σε ευθανασίες. Είναι αντιφατικό και οξύμωρο, τη στιγμή που η Ελλάδα θα έπρεπε να εναρμονίζει τη νομοθεσία της με την ευρωπαϊκή, να εκδίδει εφαρμοστικά μέτρα των νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών για την Υγεία των Ζώων (Καν. ΕΕ αριθ. 2016/429, 2019/2035) ώστε να ξεκαθαρίζονται όλα τα ζητήματα σχετικά με τις εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς (εγκαταστάσεις, πιστοποιητικά κλπ), η αρμοδιότητα μετακινείται ξεκάρφωτη σε διοικητικό υπουργείο όπου όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι να οργανωθεί και να λειτουργήσει (εάν λειτουργήσει) θα χαθεί πολύτιμος χρόνος σε βάρος της προστασίας των ζώων και υπέρ του μαύρου εμπορίου εν γένει των ζώων συντροφιάς και της εκμετάλλευσης των αδεσπότων σκύλων και γατών.
    ΠΡΟΕΔΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

  • 20 Μαΐου 2021, 17:07 | Νατασα Μπομπολακη,προεδρος της ΠΦΠΟ

    Ως πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδιας συμφωνώ με τις προτάσεις και ενστάσεις της άρθρου

    ΕΠΙΣΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΠΑΡ 3 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ .ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ

    ΟΧΙ ΤΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ .3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΖΩΩΝ .ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ .

    ΝΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΥΖΩΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ .ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

    ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ .ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΚΛΠ

    ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ . ΕΛΕΟΣ

    ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 10.000 ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

    ΟΧΙ ΟΙ 5ΜΕΛΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ . ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ .ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ .

    ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ . ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ

    ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ .

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ .

  • 20 Μαΐου 2021, 17:49 | ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (Π.Ο.Ο.)

  • 20 Μαΐου 2021, 17:22 | Φωτεινή Θέου

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12.
    Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις δεν αλλάζει τίποτα.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    1. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του νόμου το ΥΠΕΣ να έχει καταρτίσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλο έντυπο υλικό που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές,τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται.
    2. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για κανονικό μάθημα στα σχολεία μέχρι και τη τρίτη Λυκείου για το σεβασμό κλπ στα ζώα και το περιβάλλον.
    ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

  • 20 Μαΐου 2021, 17:34 | 3 kai o koykos

    .Αν είναι δυνατόν…το Νομοσχέδιο είναι ακόμα στην διαβούλευση και οι επιτήδειοι παίρνουν παράνομα TRACES και κάνουν παράνομες υιοθεσίες , που να ψηφιστεί κι’όλας..
    ΟΧΙ στο Νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τους εκμεταλλευτές των αδέσποτων..

  • 20 Μαΐου 2021, 16:55 | ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ

    Στα πλαίσια της επιμόρφωσης, της ενημέρωσης και της διαπαιδαγώγησης των νέων κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει πρόβλεψη που θα αφορά στις γηγενής Ελληνικές φυλές, την χρησιμότητα, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία τους. Είναι αναγκαία η συμμετοχή των νόμιμων και αναγνωρισμένων κυνοφιλικών σωματείων, και των αρμόδιων Ομίλων φυλών

  • 20 Μαΐου 2021, 16:55 | Μιχάλης Μανωλαράκης

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12.
    Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις δεν αλλάζει τίποτα.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    1. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του νόμου το ΥΠΕΣ να έχει καταρτίσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλο έντυπο υλικό που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές,τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται.
    2. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για κανονικό μάθημα στα σχολεία μέχρι και τη τρίτη Λυκείου για το σεβασμό κλπ στα ζώα και το περιβάλλον.
    ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

  • 20 Μαΐου 2021, 16:18 | Όλγα Λιάρα

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12.
    Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις δεν αλλάζει τίποτα.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    1. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του νόμου το ΥΠΕΣ να έχει καταρτίσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλο έντυπο υλικό που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές,τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται.
    2. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για κανονικό μάθημα στα σχολεία μέχρι και τη τρίτη Λυκείου για το σεβασμό κλπ στα ζώα και το περιβάλλον.
    ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

  • 20 Μαΐου 2021, 16:13 | Ράνια Αργυροπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:47 | Ιφιγένεια Καραμάνη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 16:27 | Καίτη Παπαδοπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:55 | Νανά Λιάπη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:59 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΑΣ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:39 | ΑΛΚΜΗΝΗ ΚΑΖΑΝΑ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:15 | Μιαρίτη Κατερίνα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:44 | Μακροπούλου Βασιλική

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:20 | Αποστολία Ευσταθιάδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:59 | Μαρία Πολυμερίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:33 | Θεοδώρα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:24 | ΕΥΑ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ

    Άρθρο 19 Εκπαίδευση, επιμόρφωση και προαγωγή της φιλοζωίας

    ΝΑΙ, ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ.

    ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ) ΑΠΟ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – ΗΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ.

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η «ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΠΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΞΕΡΟΛΑ»….ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ» ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ – ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ.

    Η ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ «ΕΞΟΡΙΣΕΙ» ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.

    Επίσης, ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα μη-ανθρώπινα ζώα και τη φύση, τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα τους στη ευζωία – ασφάλεια -ευτυχία , για την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα θα διδάσκεται στο Δημοτικό και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

    Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε σπίτια φιλόζωων της περιοχής του σχολείου, σε καταφύγια, σε κτηνιατρεία, ενώ σε χώρο του σχολείου θα υπάρχουν ζώα για εξοικείωση των μαθητών. Γνωστές κινηματογραφικές ταινίες που μας έχουν συγκινήσει όλους (π.χ Χάτσικο), θα προβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αίθουσα προβολών του σχολείου.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΣΤΕΓΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ (Π.Χ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Κ.Λ.Π) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ , ΑΙΓΙΔΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ «ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ» – ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:15 | Ελεάνα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:48 | Μουστάκα Αλεξάνδρα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:18 | Μουστάκας Χαράλαμπος

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:57 | Ελένη Χαλκιάδακη

    Άρθρο 19 Εκπαίδευση, επιμόρφωση και προαγωγή της φιλοζωίας

    ΝΑΙ, ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ.

    ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ) ΑΠΟ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – ΗΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ.

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η «ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΠΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΞΕΡΟΛΑ»….ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ» ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ – ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ.

    Η ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ «ΕΞΟΡΙΣΕΙ» ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.

    Επίσης, ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα μη-ανθρώπινα ζώα και τη φύση, τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα τους στη ευζωία – ασφάλεια -ευτυχία , για την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα θα διδάσκεται στο Δημοτικό και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

    Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε σπίτια φιλόζωων της περιοχής του σχολείου, σε καταφύγια, σε κτηνιατρεία, ενώ σε χώρο του σχολείου θα υπάρχουν ζώα για εξοικείωση των μαθητών. Γνωστές κινηματογραφικές ταινίες που μας έχουν συγκινήσει όλους (π.χ Χάτσικο), θα προβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αίθουσα προβολών του σχολείου.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΣΤΕΓΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ (Π.Χ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Κ.Λ.Π) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ , ΑΙΓΙΔΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ «ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ» – ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:40 | Πανογεώργου Μαρία

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:14 | Χριστίνα Μουστάκα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:51 | Χρήστος Γενιτσεφτσής

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:15 | ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗ

    Άρθρο 19 Εκπαίδευση, επιμόρφωση και προαγωγή της φιλοζωίας

    ΝΑΙ, ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ.

    ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ) ΑΠΟ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – ΗΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ.

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η «ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΠΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΞΕΡΟΛΑ»….ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ» ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ – ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ.

    Η ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ «ΕΞΟΡΙΣΕΙ» ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.

    Επίσης, ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα μη-ανθρώπινα ζώα και τη φύση, τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα τους στη ευζωία – ασφάλεια -ευτυχία , για την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα θα διδάσκεται στο Δημοτικό και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

    Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε σπίτια φιλόζωων της περιοχής του σχολείου, σε καταφύγια, σε κτηνιατρεία, ενώ σε χώρο του σχολείου θα υπάρχουν ζώα για εξοικείωση των μαθητών. Γνωστές κινηματογραφικές ταινίες που μας έχουν συγκινήσει όλους (π.χ Χάτσικο), θα προβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αίθουσα προβολών του σχολείου.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΣΤΕΓΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ (Π.Χ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Κ.Λ.Π) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ , ΑΙΓΙΔΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ «ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ» – ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:14 | Δήμητρα Τζιογκίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:54 | Θεοδώρα Τζιογκίδου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:27 | Ιωάννα Φιλοκώστα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:03 | ΝΟΡΑ ΤΣΙΟΥΜΠΡΙ

    Άρθρο 19 Εκπαίδευση, επιμόρφωση και προαγωγή της φιλοζωίας

    ΝΑΙ, ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ.

    ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ) ΑΠΟ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – ΗΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ.

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η «ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΠΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΞΕΡΟΛΑ»….ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ» ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ – ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ.

    Η ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ «ΕΞΟΡΙΣΕΙ» ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.

    Επίσης, ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα μη-ανθρώπινα ζώα και τη φύση, τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα τους στη ευζωία – ασφάλεια -ευτυχία , για την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα θα διδάσκεται στο Δημοτικό και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

    Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε σπίτια φιλόζωων της περιοχής του σχολείου, σε καταφύγια, σε κτηνιατρεία, ενώ σε χώρο του σχολείου θα υπάρχουν ζώα για εξοικείωση των μαθητών. Γνωστές κινηματογραφικές ταινίες που μας έχουν συγκινήσει όλους (π.χ Χάτσικο), θα προβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αίθουσα προβολών του σχολείου.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΣΤΕΓΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ (Π.Χ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Κ.Λ.Π) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ , ΑΙΓΙΔΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ «ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ» – ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:59 | Μαρία Χριστίνα Παπαδοπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:20 | Αριάδνη Ευθυμίου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:54 | Μαρία Καρπούζα

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:23 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΙΟΥΛΠΑΛΗ

    Άρθρο 19 Εκπαίδευση, επιμόρφωση και προαγωγή της φιλοζωίας

    ΝΑΙ, ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ.

    ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ) ΑΠΟ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – ΗΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ.

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η «ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΠΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΞΕΡΟΛΑ»….ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ» ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ – ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ.

    Η ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ «ΕΞΟΡΙΣΕΙ» ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.

    Επίσης, ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα μη-ανθρώπινα ζώα και τη φύση, τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα τους στη ευζωία – ασφάλεια -ευτυχία , για την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα θα διδάσκεται στο Δημοτικό και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

    Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε σπίτια φιλόζωων της περιοχής του σχολείου, σε καταφύγια, σε κτηνιατρεία, ενώ σε χώρο του σχολείου θα υπάρχουν ζώα για εξοικείωση των μαθητών. Γνωστές κινηματογραφικές ταινίες που μας έχουν συγκινήσει όλους (π.χ Χάτσικο), θα προβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αίθουσα προβολών του σχολείου.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΣΤΕΓΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ (Π.Χ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Κ.Λ.Π) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ , ΑΙΓΙΔΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ «ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ» – ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:19 | ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΗΡΩ

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 20 Μαΐου 2021, 15:51 | Τζουλιάνα Μαγρίζου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    Το άρθρο 19 είναι σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο του 4039/12. Όμως με ευχολόγια, προτροπές και παραινέσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Νομοθέτης οφείλει να ορίσει χρονικά περιθώρια και να επενδύσει στην φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Συμφωνούμε με τις θέσεις της Π.Φ.Π.Ο. Το αργότερο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του Νόμου, το ΥΠΕΣ να έχει καταρτήσει σειρά ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα και άλλου έντυπου υλικού που θα διανέμεται συνέχεια και παντού από τις διάφορες αρχές, τα οποία θα παίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο τα σποτ αυτά και το έντυπο υλικό να εμπλουτίζονται. Εντός 6μήνου από την δημοσίευση με ΚΥΑ μεταξύ ΥΠΕΣ και Υπουργείου Παιδείας-ΙΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας βιβλίων για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.