ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’ Εξουσιοδοτικές διατάξεις Μέρους Α’ Άρθρο 13 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, εξειδικεύονται οι θεσμικοί φορείς της παρ. 2 του άρθρου 3.
2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ύστερα από γνώμη του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθορίζονται το περιεχόμενο, η λειτουργία και ο τρόπος συντήρησης του Μητρώου, εξειδικεύονται τα στοιχεία εγγραφής σε αυτό, καθώς και οι πληροφορίες της ετήσιας δήλωσης δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής, η διαδικασία υποβολής τους, η δημοσίευση και η τήρησή τους στο Μητρώο, προσδιορίζονται τα στοιχεία της έκθεσης που αφορά τη λειτουργία του Μητρώου και ο τρόπος δημοσίευσής της σε αυτό, οι όροι και οι προϋποθέσεις σχετικά με τη συμμόρφωση προς τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και κάθε αναγκαία τεχνική ή άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των άρθρων 8, 9 και 10.
3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προσδιορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα στοιχεία εγγραφής στο Μητρώο σωματείων, επαγγελματικών ενώσεων, επιμελητηρίων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
4. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθορίζονται η διαδικασία εξέτασης αναφορών ή καταγγελιών, καθώς και θέματα σχετικά με την επιβολή κυρώσεων για την εφαρμογή των άρθρων 11 και 12.