ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ Κανόνες που διέπουν τις δραστηριότητες άσκησης επιρροής Άρθρο 4 Σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων πολιτών

Οι διατάξεις του παρόντος σε καμία περίπτωση δεν θίγουν τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης, πληροφόρησης, ακρόασης, αναφοράς στις Αρχές και συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

  • 8 Ιουλίου 2021, 17:33 | Ερμής

    Θεωρώ τον ορισμό της δραστηριότητας επιρροής ελλιπή, καθώς αυτή δεν μπορεί να ασκηθεί μόνο από τον εκπρόσωπο συμφερόντων αλλά και από τον ίδιο τον «πελάτη», του φορέα δηλαδή που έχει άμεσο συμφέρον από τη σύναψη σχέσης με το δημόσιο. Συμπερίληψη των «πελατών» ως δρώντων που μπορούν να έρθουν σε σε επαφή και να ασκήσουν άμεση επιρροή θα συμβάλει στην καλύτερη ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ Δημόσιας Διοίκησης και ιδιωτικών φορέων και στην αποφυγή νομοθετικών ασαφειών.

  • 6 Ιουλίου 2021, 23:54 | Πανος

    Να επανεξεταστεί το θέμα της ανάκλησης των δημοτικών αστυνόμων που κατηγορήθηκαν για πλαστογραφία και αποδόθηκαν από την Εισαγγελία Εφετών με οριστική παραγραφή του αδικήματος βούλευμα.
    Να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία επαναπρόσληψης με σεβασμο στη δικαστική απόφαση οριστικης παραγραφής αδικηματος. Η χώρα μας πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες και δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που αδίκως κατηγορήθηκαν και απολύθηκαν.