ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Π.Δ. 26/2012 – Άρθρο 13 – Προσδιορισμός του αρμόδιου για τις εκλογικές διαδικασίες τμήματος του Αρείου Πάγου και νομοτεχνική διόρθωση

1. Όπου στο π.δ. 26/2012 (Α’ 57) αναφέρονται οι λέξεις «Άρειος Πάγος» ή «Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου» στο εξής νοείται το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.
2. Όπου στο π.δ. 26/2012 (Α’ 57) αναφέρεται η παρ. 3 του άρθρου 31 νοείται στο εξής η παρ. 4 του άρθρου 31.

  • 9 Ιουνίου 2022, 11:00 | Κώστας Δημητρίου

    μαζί με όλες τις λοιπές ρυθμίσεις, πρέπει να προβλεφθούν και κάποια πρακτικά πράγματα για την διεξαγωγή των εκλογών

    1) να προβλέπεται δαπάνη-μέριμνα από τους οτα όσον αφορά την σίτιση του δικαστικού αντιπροσώπου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής-> έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τον προβληματισμό διαφόρων οτα αν η συγκεκριμένη δαπάνη είναι νόμιμη !

    2) να προβλέπεται και στο νόμο δικαίωμα διακοπής της διαδικασίας στα εκλογικά τμήματα μέχρι και μία ώρα για μεσημεριανό φαγητό !

    3) να προβλεφθεί κάποιο κίνητρο για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και ειδικότερα:
    μια μικρή-συμβολική αποζημίωση ή ένα ποσό που να εκπίπτει στο φορολογητέο εισόδημα ως αφορολόγητο
    ειδική άδεια μιας ημέρας (την επομένη των εκλογών) για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

    4) μέχρι να είναι δυνατό σε κάθε εκλογικό τμήμα να υπάρχει δυνατότητα για laptop και χρήση διαδικτύου ακώλυτα, να προβλεφθεί για τον δικαστικό αντιπρόσωπο και ειδικά για τις μέρες απασχόλησής του (από Παρασκευή προ εκλογών μέχρι και Τρίτη μετά τις εκλογές) απεριόριστη χρήση σε αριθμό τηλεφώνου κινητού και χρήση απεριόριστων δεδομένων διαδικτύου και για την μετακίνησή του απαλλαγή-ατέλεια στα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων-γεφυρών-υποθαλάσσιων σηράγγων