Άρθρο 23 Τελικές διατάξεις

 

1. Από την αυτοδιοικητική περίοδο που άρχεται την 1η Ιανουαρίου του 2024, η οικονομική επιτροπή, η επιτροπή ποιότητας ζωής και η εκτελεστική επιτροπή των δήμων καταργούνται και τις αρμοδιότητές τους ασκεί η δημοτική επιτροπή που συγκροτείται και εκλέγεται με βάση το άρθρο 8.
2. Από την αυτοδιοικητική περίοδο που άρχεται την 1η Ιανουαρίου του 2024, όπου στην κείμενη νομοθεσία, γίνεται αναφορά ή παραπομπή στη οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή των δήμων, καθώς και στις αρμοδιότητες αυτών, εφεξής νοείται η δημοτική επιτροπή, η οποία ασκεί τις αρμοδιότητες αυτές.
3. Από την αυτοδιοικητική περίοδο που άρχεται την 1η Ιανουαρίου του 2024, η οικονομική επιτροπή και η εκτελεστική επιτροπή περιφερειών καταργούνται και τις αρμοδιότητές τους ασκεί η περιφερειακή επιτροπή που συγκροτείται και εκλέγεται με βάση το άρθρο 17.
4. Από την αυτοδιοικητική περίοδο που άρχεται την 1η Ιανουαρίου του 2024 όπου στην κείμενη νομοθεσία γίνεται αναφορά ή παραπομπή στην οικονομική επιτροπή, την εκτελεστική επιτροπή περιφερειών, καθώς και στις αρμοδιότητες αυτών, εφεξής νοείται η περιφερειακή επιτροπή, η οποία ασκεί τις αρμοδιότητες αυτές.
5. Από την αυτοδιοικητική περίοδο που άρχεται την 1η Ιανουαρίου του 2024, όπου σε διατάξεις του ένατου μέρους του ν. 3463/2006 (Α΄114) γίνεται αναφορά ή παραπομπή στη δημαρχιακή επιτροπή ή στο άρθρο 104 του ίδιου νόμου, εφεξής νοούνται η δημοτική επιτροπή και το άρθρο 8 αντίστοιχα.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2023, 14:44 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    Οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει άρθρο που να ορίζει ρητά τις αρμοδιότητες της δημοτικής επιτροπής. Αλλιώς θα πρέπει συνέχεια να ανατρέχουμε στα καταργημένα άρθρα και να βγάζουμε συμπεράσματα.

  • 15 Σεπτεμβρίου 2023, 07:10 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

    Δεν εχει προβλεφθεί ο τρόπος λειτουργιας της Δημοτικης Επιτροπής.
    Πρεπει να προβλεφθει ρητη διαταξη για την καταργηση των αρθ.63,72,73 σχετικα με τις αρμοδιότητες των επιτροπων που καταργουνται – οικονομικη, εκτελεστικη και ποιότητα ζωης- και να προβλεφθει αρθρο συγκεκριμενο με τις αρμπδιόττες της δημοτικης επιτροπής.