ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 21 Όργανα διοίκησης των δήμων – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 3 ν. 4804/2021

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4804/2021 (Α’ 90) οι λέξεις «την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική» αντικαθίστανται από τις λέξεις «τη δημοτική » και η παρ. 1 του άρθρου 3 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Οι δήμοι διοικούνται από το δημοτικό συμβούλιο, τη δημοτική επιτροπή και τον δήμαρχο.».

  • 18 Σεπτεμβρίου 2023, 20:03 | Πάνος

    Καλησπέρα σας, στα όργανα Διοίκησης των Δήμων και Περιφερειών δεν βλέπω να αναφέρεται ο Εσωτερικός Ελεγκτής (Ε.Ε.). Οι Ε.Ε. υπάρχουν υποχρεωτικά σε όλες τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρίες, είναι Ορκωτοί Ελεγκτές και αναφέρονται απευθείας στον Δ/ντα Σύμβουλο, εδώ στον Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη. Η λειτουργία τους είναι ανεξάρτητη από τους Ορκ. Ελεγκτές αλλά δύνανται να συνεργάζονται, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και την διασφάλιση κυρίως των οικονομικών συναλλαγών. Πρόσθετα, θα παρακαλούσα οι Οικονομικές Καταστάσεις των Δήμων και Περιφερειών, να συντάσσονται βάση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΔΛΠ) και όχι βάση μεθόδων που δεν συμβαδίζουν με την εποχή μας (όπως γίνεται σε όλους τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς στον ιδιωτικό τομέα. Ότι πρότεινα μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα ή παράλληλα με της Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι οποίες νομίζω συμπληρώνουν πλέον τον κύκλο τους. Όσα παρουσίασα ανωτέρω, πιστεύω θα βοηθήσουν κατά πολύ στον εκσυγχρονισμό των Δήμων και Περιφερειών προς μία θετικότερη κατεύθυνση. Θα παρακαλούσα οι σύμβουλοι της κας Υπουργού να μελετήσουν τις προτάσεις μου εις βάθος, οπότε μπορεί να τις εφαρμόσουν τουλάχιστον μέρος αυτών ή ακόμη και να το βελτιώσουν. Με εκτίμηση.