Άρθρο 2 Αντικείμενο

 

Αντικείμενο του παρόντος είναι:
α) η προσαρμογή του συστήματος διακυβέρνησης των Ο.Τ.Α. α’ και β΄ βαθμού στον ν. 4804/2021 (Α’ 90),
β) η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και των σχολικών επιτροπών στους δήμους και
γ) η θέσπιση δεικτών για την παρακολούθηση των επιδόσεων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού για την ενίσχυση της δημόσιας λογοδοσίας.

  • 17 Σεπτεμβρίου 2023, 02:23 | Π.Α

    η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και των σχολικών επιτροπών στους δήμους και
    γ) η θέσπιση δεικτών για την παρακολούθηση των επιδόσεων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού για την ενίσχυση της δημόσιας λογοδοσίας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια συμφωνώ απολύτως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά και να υπάρξει παρακολούθηση των επιδόσεων των ΟΤΑ και να μπουν στο παιχνίδι και οι βουλευτές της κάθε περιφέρειας να αποκτήσουν και μία αρμοδιότητα ένα ενδιαφέρον. Με την κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κοινωφελών επιχειρήσεων ,όσοι είναι από το προσωπικό για Να μεταφερθούν στους δήμους να γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών -χαρτιών -προσόντων τους και αν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις πρόσληψης τους και μεταφοράς στους δήμους. 🆘 Εδώ σας θέλω να δείτε τι λαβράκια θα βγάλετε και πόσοι είναι με πλαστά δικαιολογητικά…. Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους… Καιρός ήταν επιτέλους να μπει μία τάξη σε αυτό το δημόσιο.

  • 15 Σεπτεμβρίου 2023, 10:11 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Η κατάργηση νομικών προσώπων για όποιον έχει στοιχειώδης γνώσεις αυτοδιοίκησης θα πρέπει να περιοριστεί σε Ν.Π.Δ.Δ τα όποια δεν διαθέτουν οικονομικές και ταμειακές υπηρεσίες και ο Π/Υ τους είναι έως 3.000.000€.Τα μεγάλα Ν.Π.Δ.Δ ακολουθούν πιστά το ισχύον νομικό πλαίσιο και διευκολύνουν την λειτουργία βασικών κοινωνικών υπηρεσιών όπως παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές δομές. Τα Ν.Π.Δ.Δ. με προϋπολογισμό άνω των 4.000.000,00€ θα είναι σκανδαλώδες να συγχωνευθούν γιατί ξεπερνούν βασικές γραφειοκρατικές δυσκολίες (προμήθειες κ.λ.π) έχοντας δικό τους προσωπικό και λογιστήριο και λειτουργούν τα περισσότερα ε αυτών υποδειγματικά έχοντας αξιολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο ου κράτους.

  • 15 Σεπτεμβρίου 2023, 09:03 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Να ένα καλό νέο!
    Συμφωνώ απολύτως με τα άρθρα του κεφαλαίου Α του μέρους Β.

    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΘΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ καθώς και κατακερματισμό των πολιτικών δημιουργεί αλλά επιφέρει και οικονομική επιβάρυνση στους κρατικούς και δημοτικούς πόρους. Θεωρώ ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν θα παρασχεθούν από τους ΟΤΑ με το μισό του σημερινού κόστους.

    Σε σχέση με το άρθρο 35 συμφωνώ απολύτως εφόσον εξασφαλιστούν οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι για την εκτέλεση του επιπλέον έργου. Αλλιώς δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί από τους δήμους.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του άρθρου 50 του ν. 5027/2023 (Α’48) και διατήρηση δυνατότητας εγγραφής ομοίων και ομοειδών δαπανών σε ξεχωριστές πιστώσεις ανά δημοτική ενότητα. Εξυπηρετείται έτσι η κακοδιαχείριση.