Άρθρο 13 Σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής

 

1. Με κοινή απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού και των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, δύναται για τα όργανα διοίκησης της παρ. 1 του άρθρου 3 να προβλέπεται σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, υπό τη μορφή κινήτρου επίτευξης στόχων, στη βάση των αποτελεσμάτων επί των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που έχουν τεθεί στα σχέδια δράσης του άρθρου 11. Για τον σκοπό αυτό, απαιτείται να έχουν εκπληρωθεί πλήρως οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι του προηγούμενου έτους που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο σχέδιο δράσης του φορέα.

2. Το ύψος του κινήτρου επίτευξης στόχων δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το είκοσι τοις εκατό (20%) του ετήσιου βασικού μισθού στα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στις ομάδες Α και Γ και το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του ετήσιου βασικού μισθού στα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στην ομάδα Β και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών. Στα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στις ομάδες Α και Γ, το κίνητρο επίτευξης στόχων καταβάλλεται καθ’ υπέρβαση του ορίου της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176).

  • 16 Οκτωβρίου 2023, 11:49 | ΠΑΤΡΑ

    Να είναι ανεξάρτητη η επιτροπή που θα δίνει την ανταμοιβή, ελέγχοντας τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, και να μην ‘γνωρίζει’ ποιο άτομο αξιολογεί, διαφορετικά επιστρέφουμε στα ίδια…Οι ευνοούμενοί μας θα είναι και αυτοί που θα ανταμειφθούν, οπότε καμιά πρόοδος!

  • 12 Οκτωβρίου 2023, 13:36 | ΜΑΡΙΑ

    Το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής για διοικήσεις των ΑΕ του δημοσίου, διέπεται από τα αρθ. 11 παρ. 3 και αρθ. 5 παρ. 2,3,4 του ν. 4972/2022.