Άρθρο 12 Αξιολόγηση των οργάνων διοίκησης

Μετά από την έγκριση του σχεδίου δράσης του άρθρου 11, τα όργανα διοίκησης της παρ. 1 του άρθρου 3 υπογράφουν Συμβόλαιο Απόδοσης με τον εποπτεύοντα Υπουργό το οποίο συμπεριλαμβάνει τους ετήσιους στόχους και τις δράσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους και εναρμονίζεται με το ετήσιο σχέδιο δράσης του άρθρου 11. Το Συμβόλαιο Απόδοσης αναρτάται στην ιστοσελίδα του εποπτεύοντος Υπουργείου. Τα ανωτέρω πρόσωπα αξιολογούνται σε ετήσια βάση για την επίδοσή τους από τον εποπτεύοντα Υπουργό. Αν δεν επιτύχουν τους τεθέντες στόχους, είναι δυνατή η άμεση λήξη της θητείας τους αζημίως, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 10.

  • 16 Οκτωβρίου 2023, 11:06 | ΠΑΤΡΑ

    Καλή η αξιολόγηση από τον υπουργό, αλλά τα όργανα διοίκησης, πρέπει να αξιολογούνται και από τη βάση των υπαλλήλων.
    Πολλές φορές, έχουμε συναντήσει διοικητές-συντονιστές-προϊστάμενους, που είναι αρεστοί στην εκάστοτε διοίκηση-υπουργείο ,αλλά οι υφιστάμενοί τους είναι δυσαρεστημένοι από τη διοίκησή τους , με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο παραγωγικοί, έως αδιάφοροι, για την υπηρεσία τους .Αν υπάρχει λοιπόν και εσωτερική αξιολόγηση της κάθε μονάδας που προΐσταται ο κάθε διοικητής, σίγουρα οι »παρασπονδίες»-συμπάθειες θα μειωθούν και η εκάστοτε μονάδα θα αποδίδει περισσότερο, αφού θα έχει το δικαίωμα να »εκφράσει» τις αντιρρήσεις του και ο απλός υπάλληλος για τη διοίκηση.

  • 13 Οκτωβρίου 2023, 11:42 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    Όπως γνωρίζετε, υπάρχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ένας φορέας που αποτελεί ΝΠΔΔ και που τα όργανα της Διοίκησης είναι αιρετά, δηλαδή εκλέγονται από τους Μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα. Έτσι συστήνεται η Διοικούσα Επιτροπή με αιρετά μέλη. Η συνταγή αυτή δεν πέτυχε τόσα χρόνια, συγκεκριμένα από την ίδρυσή του διότι αιρετά μέλη Μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες διοικούν έναν δημόσιο φορέα. Έτσι κατά καιρούς αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής που αφορούν εργαζόμενους «ξεπερνούν» τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα, παρατυπώντας και παρανομούντας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ο φορέας «μετσοβέζικα».
    Επίσης ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω σαν δημόσιος υπάλληλος και Προϊστάμενος 37 χρόνια, ότι ανάλογα τις συμπάθειες του Προϊσταμένου ή τις αντιπάθειες προς τους υφισταμένους του, τους αξιολογεί και ανάλογα. Πράγμα που εγείρει την ανάγκη για αξιολόγηση από άτομα εκτός του φορέα.
    Κλείνοντας, δεν παραλείπω να αναφέρω το αιώνιο θέμα με τις «μαϊμούδες» υπερωρίες που χρεώνουν σχεδόν όλες οι Υπηρεσίες επιλεκτικά σε υπαλλήλους συμπαθείας τους, που έχει σαν αποτέλεσμα την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

    Με βαθιά συμπάθεια
    Γ.Κ.