Άρθρο 14 – Παραλαβή φακέλου επιστροφής επιστολικής ψήφου

1. Οι φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου παραλαμβάνονται από την Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου έως τις 17:00 της παραμονής της ημέρας διενέργειας των εκλογών.
2. Για τον σκοπό αυτό οι πάροχοι ταχυδρομικών και ταχυμεταφορικών υπηρεσιών, που έχουν συμβληθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών, οφείλουν να λειτουργούν και να παραδίδουν τους φακέλους επιστροφής επιστολικής ψήφου την παραμονή των εκλογών.
3. Η Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου παραλαμβάνει τους φακέλους επιστροφής επιστολικής ψήφου και τηρεί τη διαδικασία της παρ. 6 του άρθρου 15.

  • 1 Ιανουαρίου 2024, 16:03 | Dionysios Ntais

    Παρακαλώ σχολιάστε τι γίνετε σε περίπτωση ανωτέρας βίας όπως επίθεση παραδείγματι απεργία ταχυμεταδορικων εταιριών, η εταιριών όπως αεροπορικών που συμβάλουν στην διακίνηση του υλικού της εκλογικής διαδικασίας και τησ επιστροφής του ψηφοδελτίου. Τι θα γίνονταν στην περίπτωση κλεισίματος εναέριου χώρου αν η ψήφος είχε σταλθεί εμπρόθεσμα και ήταν καθ’οδόν αλλά έφτασε εκπρόθεσμα στο εκλογικό κέντρο; Θα προσμετρώνταν στην προκειμένη περίπτωση η θα ήταν μια ατελέσφορη διαδικασία πια τον ψηφοφόρο;

  • 30 Δεκεμβρίου 2023, 19:08 | Γεώργιος Μ.

    Τι συμβαίνει όταν η καθυστέρηση είναι ευθύνη της εταιρείας ταχυμεταφορών και όχι του ψηφοφόρου; Άλλο ένα σημείο που δεν έχει προβλεφθεί, και καθιστά την ιδέα της επιστολικής ψήφου κατά τη γνώμη μου ενφάρμοστη και ως εκ τούτου μια πάρα πολύ κακή ιδέα για την δημοκρατία