Άρθρο 35-Επιχειρησιακό Σχέδιο

1. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δια της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας μεριμνά για την εκπόνηση, εφαρμογή και επικαιροποίηση επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη Ε.Π. στην ελληνική Επικράτεια. Σκοπός του επιχειρησιακού σχεδίου είναι:
α) ο προσδιορισμός των Περιφερειακών Ενοτήτων της Επικράτειας, όπου καθίσταται σκόπιμη η κατά προτεραιότητα ανάπτυξη Ε.Π., και του αριθμού, της έκτασης και του τύπου των Ε.Π.,
β) ο εντοπισμός στην Επικράτεια των Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων, έκτασης άνω των εκατό (100) στρεμμάτων, των οποίων καθίσταται σκόπιμη η κατά προτεραιότητα οργάνωση.
2. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο επικαιροποιείται με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα στοιχεία του λαμβάνονται υπόψη κατά την αναμόρφωση του ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τη βιομηχανία.

  • Θα πρέπει να υπάρξει αναφορά ως προς τον συσχετισμό των προβλέψεων του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την ανάπτυξη ΕΠ σε σχέση με τις αντίστοιχες προβλέψεις του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου της Βιομηχανίας, ώστε να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, συγκρούσεις προβλέψεων κλπ.

  • 26 Αυγούστου 2022, 12:29 | Re.De-Plan AE Consultants

    Η θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας συνεχούς βελτίωσης και επικαιροποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου αποτελεί αντικειμενικά χρήσιμη ενέργεια συμβολής στην οργανωμένη χωροθέτηση. Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή:
    – Για να εκλείψουν ή να ελαχιστοποιηθούν οι ελλείψεις και οι ανακρίβειες που έχουν διαπιστωθεί στο ήδη υφιστάμενο Ε.Σ., το οποίο μάλιστα θεωρείται θεσμικά ισχυρό (βλέπε και άρθ. 46, παρ.11 του παρόντος).
    – Για να υπάρξει η αναγκαία συμβατότητα με τους προγραμματισμούς και τις καταγραφές που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο του νέου ΕΧΠ-Β για τον ίδιο σκοπό