Άρθρο 25 Προσβασιμότητα δυνάμει ενωσιακών πράξεων (άρθρα 24 και 25 Οδηγίας (ΕΕ) 2019/882)

1. Όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο 3, οι απαιτήσεις προσβασιμότητας που ορίζονται στο Παράρτημα I συνιστούν υποχρεωτικές απαιτήσεις προσβασιμότητας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 54 και την παρ. 1 του άρθρου 282 του ν. 4412/2016 (Α’ 149).
2. Κάθε προϊόν ή υπηρεσία, των οποίων τα χαρακτηριστικά, τα στοιχεία ή οι λειτουργίες συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας που ορίζονται στο Παράρτημα I, σύμφωνα με το Τμήμα VI αυτού, τεκμαίρεται ότι πληροί τις σχετικές υποχρεώσεις που ορίζονται σε άλλες ενωσιακές πράξεις, εκτός από τον παρόντα, όσον αφορά την προσβασιμότητα, για τα εν λόγω χαρακτηριστικά, στοιχεία ή λειτουργίες εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά στις εν λόγω άλλες πράξεις.
3. Η συμμόρφωση με εναρμονισμένα πρότυπα και τεχνικές προδιαγραφές ή τμήματα αυτών που θεσπίζονται σύμφωνα με το άρθρο 15 δημιουργεί το τεκμήριο συμμόρφωσης της παρ. 2, στο μέτρο που τα εν λόγω πρότυπα και οι τεχνικές προδιαγραφές ή τα τμήματά τους, πληρούν τις απαιτήσεις προσβασιμότητας του παρόντος.