Άρθρο 47: Καθήκοντα Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού

1. Ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού, που μπορεί να είναι και Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πρωτεύουσας του Νομού, έχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για τη θέση του και το βαθμό του από τις ισχύουσες για το Πυροσβεστικό Σώμα διατάξεις. Επιπλέον, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή θεομηνίας ή άλλου σοβαρού συμβάντος ή επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας στο Νομό, με εντολή του Διοικητή της οικείας Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης, μεταβαίνει επιτόπου και αναλαμβάνει προσωπικά τη Διεύθυνση του πυροσβεστικού έργου και το συντονισμό των πυροσβεστικών και λοιπών τακτικών επιχειρησιακών και υποστηρικτικών δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας. Η μη συμμόρφωση των πυροσβεστικών και λοιπών τακτικών επιχειρησιακών και υποστηρικτικών δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας με τα ανωτέρω αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τις κείμενες κατά περίπτωση διατάξεις.
2. Το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού, όταν απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει ο αρχαιότερος Αξιωματικός Γενικών Καθηκόντων που υπηρετεί στο Νομό, που στην περίπτωση αυτή έχει όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του Διοικητή.

  • 16 Φεβρουαρίου 2013, 15:43 | ΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ Ο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΔΗΜΟΥ.

  • 16 Φεβρουαρίου 2013, 00:33 | Σωκράτης Παπαγεωργίου

    Με πρόσφατη διαταγή του Α.Π.Σ. Διεύθυνσης Τεχνικών αν θυμάμαι καλά, τίθενται σε μακρά ακινησία πάρα πολλά πυροσβεστικά οχήματα από όλες τις Περιφέρειες, κυρίως για λόγους κόστους επισκευών. Ειδικά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποφασιστεί ότι λίγο λιγότερο από το μισό του συνόλου των οχημάτων θα τεθούν σε Μ.ΑΚ! Ίσως φίλε Αντώνη να μπορούσε να γίνει πράξη η πρότασή σου για μετακίνηση και «δανεισμό» μέρους του στόλου στην λατρεμένη, αλλά και πονεμένη Πελοπόνησο, ο οποίος στόλος ενδεχομένως να μην είναι και για πλήρη ακινησία και να αξίζει τον κόπο. Ψάξτο..

  • 14 Φεβρουαρίου 2013, 19:18 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    στο αρθρο 20 Στην Πελοποννησο τα πυροσβεστικα οχηματα ειναι παρα πολυ δουλευμενα με αποτελεσμα λογο των πολλων συμβαντων κατα την διαρκεια της αντιπυρικης περιοδου να παρουσιαζουν πολλες βλαβες με αποτελεσμα να βγαινουν εκτος λειτουργειας. Προτεινω να μετακεινηθουν οχηματα απο την βορεια ελλαδα που ειναι σε καλυτερη κατασταση (και με σαφως πολυ λιγοτερες ωρες λειτουργειας προς την Πελοποννησο. Με αυτον τον τροπο θα επιτευχθει α)μειωση των βλαβων σε οχηματα που επιχειρουν σε συμβαντα κατα την αντιπυρικη περιοδο, β)μειωση του κοστους επισκευης οχηματων γ) περισοτερες δυναμεις κατα την διαρκεια συμβαντων