Άρθρο 67

Το κράτος και οι φορείς του (ΕΟΠΥΥ κλπ.) υποχρεούνται να σέβονται τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Οποιαδήποτε απόφαση, με την οποία αντιστρατεύονται οι διατάξεις του, είναι άκυρη. Αν στη λήψη των αποφάσεων αυτών έχουν συμμετάσχει γιατροί, υπέχουν πειθαρχικές ευθύνες.

 • 13 Αυγούστου 2017, 19:57 | Βασιλειος Σταθόπουλος

  Χωρίς λόγια. Έχει περάσει από το νομοπαρασκευαστικό τμήμα του υπουργείου υγείας το άρθρο 67; Ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας αφορά την συμπεριφορά και άσκηση του ιατρού. Όταν πχ ο ΕΟΠΥΥ κάνει «αντιδεοντολογική διαφήμιση» στο κοινό πώς θα εγκληθεί όταν ο Π.Ι.Σ. δεν έχει εξουσιοδότηση πειθαρχικής δίωξης επί αυτού;

 • θα περίμενα όλα τα άρθρα να έχουν τίτλους (που ορίζουν την πρόθεση/σκεπτικό του νομοθέτη συνοπτικά)

 • οποιαδήποτε απόφαση… είναι άκυρη;;;
  νομικά δεν στέκει και τόσο (τέτοιες εκφράσεις μόνο στο Σύνταγμα θα μπορούσαν να υπάρχουν, όχι σε έναν άλλο νόμο)

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».