Άρθρο 09 – Εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.

1. Η εκλογή των εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων στη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. γίνεται ανά τετραετία συγχρόνως με την εκλογή των μελών των Διοικητικών και Πειθαρχικών τους Συμβουλίων. Δεν επιτρέπεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου να είναι και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. να έχει και την ιδιότητα μέλους του Α.Π.Σ.Ι. Όσοι επιθυμούν να ανακηρυχθούν για τις θέσεις εκπροσώπων υποβάλλουν σχετική αίτηση στον Ιατρικό Σύλλογο, του οποίου είναι μέλη.
2. Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι πρέπει να έχουν διατελέσει μέλη σε Ιατρικό Σύλλογο για έναν τουλάχιστον χρόνο πριν την υποβολή της υποψηφιότητάς τους και να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο.
3. Οι υποψήφιοι για θέσεις εκπροσώπων στον Π.Ι.Σ. αναγράφονται σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια είτε εντασσόμενοι σε συνδυασμούς είτε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι.
4. Κατά τα λοιπά, για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, την ανακήρυξη υποψηφίων, τα εκλογικά τμήματα, την ψηφοφορία και διαλογή ψήφων και την εν γένει διαδικασία εκλογής, το εκλογικό σύστημα, την κρίση των ενστάσεων και κάθε άλλο σχετικό θέμα, εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του παρόντος για την εκλογή των μελών των Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων.
5. Οι εκπρόσωποι στον Π.Ι.Σ. υποχρεούνται να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, όταν καλούνται για ενημέρωσή τους.
6. Δεν δικαιούται ο Ιατρικός Σύλλογος να συμμετέχει με εκπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αν ο Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος για το προηγούμενο έτος των αρχαιρεσιών, έναντι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τριάντα (30) ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες.

  • 25 Αυγούστου 2017, 11:45 | Εξαδάκτυλος Αθανάσιος-Τσάμης Δημήτρης

    Άρθρο 9 – Παράγραφος 6
    Να απαλειφθεί.

  • 25 Αυγούστου 2017, 10:03 | ΧΑΡΗΣ Χ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

    Να προστεθεί: Οι εκπρόσωποι του Π.Ι.Σ. δεν μπορεί να κατέχουν κυβερνητικές θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εξαιρούνται οι θέσεις σε επιστημονικές εταιρείες