Άρθρο 56 – Παράταση της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας του προγράμματος για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών – Παράταση ισχύος του άρθρου 98 του ν. 4915/2022

Η ισχύς του άρθρου 98 του ν. 4915/2022 (Α’ 63), περί της παράτασης της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας του προγράμματος για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών, παρατείνεται έως την 31η.5.2023.

  • 12 Δεκεμβρίου 2022, 22:49 | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ

    Ως σωματείο εργαζομένων του ΕΟΔΥ , εκπροσωπώντας τους 519 εναπομείναντες εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας στην προσφυγική κρίση» στους οποίος αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο, δηλώνουμε ξεκάθαρα τη διαφωνία μας σε μία ακόμα παράταση των συμβάσεων που «διασφαλίζουν την δημόσια υγεια και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών» και πιο συγκεκριμένα με μία παράταση πέντε (5) μηνών η οποία προδηλεί ότι γίνεται για προεκλογικούς λόγους. Εφόσον μιλάμε για διασφάλιση της δημόσιας υγείας και υγειονομική κάλυψη ευάλωτων πληθυσμών, η οποία πραγματοποιείται από κονδύλια της Ε.Ε. στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οφείλετε να συνεχίσετε το πρόγραμμα και να καλύψετε άμεσα τις πάνω από χίλιες ( 1000 ) κενές θέσεις, συνθήκη που οι πολιτικές σας δημιούργησαν. Η συμπεριφορά του οργανισμού, η ανυπαρξία αγοράς εξοπλισμού ως οφείλατε με τις ταυτόχρονες νομοθετικές πρωτοβουλίες συνεχών αλλαγών στις αποδοχές των εργαζομένων δημιούργησαν το χειρότερο πρόγραμμα δημόσιας υγείας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τραγικά υποστελεχωμένο, με μόλις 21 γιατρούς για τις άνω των είκοσι τεσσάρων (24) δομές ΚΥΤ/ΚΕΔ/ΚΦΠΜ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και με εξοπλισμό κατ’ ουσία από τους ίδιους του εργαζόμενους. Παράλληλα, στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, οι εναπομείναντες 190 συμβασιούχοι αφού ουσιαστικά κάλυψαν και εν μέσω πανδημίας τα τραγικά κενά του ΕΣΥ, πολλές φορές και σε αλλότρια καθήκοντα, αναγκάζοντας τον οργανισμό εργοδότη να αποστείλει σχετική εγκύκλιο στις ΥΠΕ η οποία σπανίως έφτανε σε γνώση των εργαζομένων, θα πρέπει σε αντίθεση με τους επικουρικούς συναδέλφους τους να βρεθούν στην ανεργία την 1/6/2023 και ενώ η πανδημία και η αντιμετώπισή της από το ΕΣΥ συνεχίζεται.
    Οι παραπάνω άδικες συνθήκες μας οδηγούν να σας καλέσουμε για ακόμα μια φορά στο να πράξετε τα αυτονόητα, συνεχίζοντας το πρόγραμμα και όχι δίνοντας του παρατάσεις για προεκλογικούς λόγους ή επειδή δεν έχετε βρει την εκτός Υπουργείου Υγείας διάδοχη κατάσταση, καθώς και στο να επαναπροκυρήξετε τις κενές θέσεις, συμπεριλαμβάνοντας το ΚΦΜΠ Κορίνθου και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο»

  • 12 Δεκεμβρίου 2022, 10:35 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

    Προτείνεται να υπάρξει ανάλογη πρόνοια του άρθρου 56 του παρόντος και για τα ΠΡΟΚΕΚΑ και συγκεκριμένα «Παράταση ισχύος του άρθρου 6 του Ν. 4647/2019» υπό τον τίτλο :
    «Παράταση απασχόλησης προσωπικού των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.Κε.ΚΑ.)»

  • 12 Δεκεμβρίου 2022, 00:15 | Ηλίας

    Καμία παράταση.

  • 9 Δεκεμβρίου 2022, 20:28 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

    Προτείνεται να υπάρξει ανάλογη πρόνοια του άρθρου 56, και για τα ΠΡΟΚΕΚΑ και συγκεκριμένα «Παράταση ισχύος του άρθρου 6 του Ν. 4647/2019» υπό τον τίτλο:
    «Παράταση απασχόλησης προσωπικού των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ)»