Άρθρο 89 – Υποβιβασμός ομάδας Α.Α.Ε. σε ερασιτεχνική κατηγορία

1. Οι Α.Α.Ε. τίθενται σε εκκαθάριση όταν η ομάδα τους, λόγω υποβιβασμού, αναδιάρθρωσης κατηγοριών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, παύει να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επαγγελματική κατηγορία. Η θέση σε εκκαθάριση επέρχεται αυτοδικαίως, χωρίς ν’ απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΑΑΕ, με την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα απ΄ τον οποίο συνάγεται ο υποβιβασμός ή από τη λήψη της απόφασης που έχει ως συνέπεια, λόγω αναδιάρθρωσης κατηγοριών ή άλλο λόγο, τη στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής σε επαγγελματική κατηγορία.

2. Τη θέση της ομάδας της Εταιρείας που υποβιβάζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία καταλαµβάνει αυτοδικαίως το ιδρυτικό της Αθλητικό Σωµατείο. Αν το ιδρυτικό Αθλητικό Σωµατείο έχει περιέλθει σε αδράνεια ή έχει διαλυθεί, για την επαναλειτουργία του ή την επανασύστασή του, προς το σκοπό της υποκατάστασης από τη δική του ομάδα της ομάδας της υπό εκκαθάριση Εταιρείας, απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των µελών του που ήταν γραµµένα κατά το χρόνο περιέλευσης σε αδράνεια ή διάλυσής του, µέσα σε ένα (1) µήνα από τον υποβιβασµό της Α.Α.Ε., με τα ποσοστά απαρτίας και πλειοωηφίας των παραγράφων 2 και 4 του άρθρου 73 του παρόντος.Το Αθλητικό Σωµατείο σε καµία περίπτωση δεν αναλαµβάνει τις τυχόν ενοχικές ή οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της ΑΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση.

  • 20 Νοεμβρίου 2016, 13:24 | ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    μΕτα την παραγραφο 1 να εισαχθει παραγραφος 2 η οποία να αναφερει » ΑΑΕ που υποβιβάσθηκαν πρό της εναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 από την κατώτερη επαγγελματική κατηγορια και εχουν ηδη τεθει σε εκκαθαριση με οποιοδηποτε τρόπο , εφόσον δεν εχουν διορισθει εκκαθαριστες από την ΓΣ των μετοχων μεχρι την δημοσιευση της παρουσας , την εκκαθαριση αυτων των Α.Α.Ε την αναλαμβανει το ιδρυτικο αθλητικο σωματειο, το οποίο εχει το αποκλειστικο δικαιωμα από την επομενη της δημοσιευσης της παρουσας να διορισει 2 εκκαθαριστες.
    Οι κατ αυτόν τον τρόπο διοριζομενοι εκκαθαριστες υποκαθιστουν το ΔΣ και την ΓΣ της ΑΑΕ σε όλες τις αρμοδιότητες αυτων. Εφόσον η εκκαθαριση αποπερατωθει εντος 3 ετων από της εναρξεως της , η κατ αυτόν τον τροπο εκκαθαρισθεισα ΑΑΕ διαγραφεται από το ΓΕΜΗ και ΜΑΕ μεριμνη των εκκαθαριστων και του ιδρυτικου αθλητικου σωματειου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει τυχόν ενοχικές ή οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της Α.Α.Ε.
    πού διεγραφη από το ΓΕΜΗ και ΜΑΕ κατά τον αναφερομενο
    στην παρουσα παραγραφο τροπο.»