Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τη σύσταση καθεστώτος Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων για την ανάπτυξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα

Τίθεται από σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τη σύσταση καθεστώτος Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων για την ανάπτυξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα». Με την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία ενσωματώνεται στη νομοθεσία της χώρας μας, και ειδικότερα στον βασικό επενδυτικό νόμο Ν.4399/2016 (Α’117) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, ένα εξειδικευμένο επενδυτικό κίνητρο για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού τομέα. Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη νομοθεσία βάζουμε τα θεμέλια στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τη σύσταση καθεστώτος Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ και σε πάρα πολλές χώρες του υπόλοιπου κόσμου.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00 (Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00).

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Νίκος Παππάς