• Σχόλιο του χρήστη 'Άννα Λεκατσά' | 4 Δεκεμβρίου 2020, 13:54

    Εκ της Γρηγόρης ΑΒΕΕ: Παρ. 3αβ) Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη, υπ’ αρ. 47829/23.6.2017 (Β΄ 2161), τα στοιχεία δυναμικότητας υπολογίζονται: α) στη βάση των παραγόμενων μερίδων (αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων επί τρεις μερίδες). β) στη βάση των καθήμενων πελατών (συνολικός αριθμός εντός-εκτός καταστήματος). Εκτιμούμε ότι η υποχρέωση χωριστής συλλογής σε διακριτά ρεύματα, πρέπει να καθοριστεί ανάλογα με τον αριθμό των καθήμενων πελατών, που είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν στην επιχείρηση (δυναμικότητα). Για την μέτρηση των εξυπηρετούμενων συνολικά (ειδικά αν πρόκειται για take away/delivery επιχείρηση), δεν υπάρχει ορισμένη μεθοδολογία, παρά μόνο η εκτίμηση της επιχείρησης βάσει των πωλούμενων αγαθών και του τζίρου, ως εκ τούτου δεν θα υπάρχουν κοινοί κανόνες υπολογισμού για τη διάκριση των επιχειρήσεων.