Άρθρο 06 – Προγράμματα εθελουσίας εξόδου προσωπικού

Με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. δύναται να εφαρμόζονται στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού με επιβάρυνση της εταιρείας και με βάση καθορισμένα κριτήρια, ιδίως για συγκεκριμένες κατηγορίες/ειδικότητες ή για συγκεκριμένες υπηρεσιακές μονάδες. Με τις ανωτέρω αποφάσεις καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, καθώς και το ύψος του οικονομικού κινήτρου που θα καταβάλλεται για την οικειοθελή αποχώρηση του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το πλήθος των ωφελουμένων και τα χαρακτηριστικά της προς έξοδο κατηγορίας.

  • 11 Νοεμβρίου 2019, 15:45 | Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ)

    Στο άρθρο 6 να συμπεριληφθεί πρόβλεψη εθελουσίας εξόδου του προσωπικού της Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε., της Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε. και του ΔΕΔΔΗΕ.

  • 8 Νοεμβρίου 2019, 17:29 | Λυκούργος

    Να υπάρχει πρόβλεψη εθελουσίας και για το προσωπικό της Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε. και της Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.

  • 8 Νοεμβρίου 2019, 09:59 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.

    Με το θέμα της εθελούσιας εξόδου, η ΔΕΗ δείχνει να ενδιαφέρεται για όσους αποχωρήσουν, αλλά όχι για αυτούς που θα παραμείνουν και θα αγωνιστούν για να τη σώσουν.
    1) ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 40%: Οι παραμένοντες χωρίς να προλάβουν τους παχυλούς μισθούς και τα εφάπαξ αυτών που έφυγαν ή τώρα φεύγουν, έχουν από το 2010 μείωση 40% στις αποδοχές.
    2) ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ από το 2010.
    3) Το νέο κουτσουρεμένο Τιμολόγιο Προσωπικού θα δίνει ουσιαστικά έκπτωση 15% και όχι 30% και ΜΟΝΟ για τις KWh αφού προστίθεται στις ετήσιες αποδοχές!!! Σε ποια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία γίνεται αυτό;
    4) Επίσης θα συμβαίνει το απίθανο: θα χρεώνονται οι εργαζόμενοι τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της επιχείρησης με τις χρεώσεις ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ!!! Σε ποια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία γίνεται αυτό;
    5) Η επιδότηση του ταμείου ασφαλισμένων της ΔΕΗ που αναφέρουν κάποιοι, γίνεται με το νόμο ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ του 1999 που πήρε ΌΛΟ το αποθεματικό της ΔΕΗ για να σωθεί το ΙΚΑ.

  • 7 Νοεμβρίου 2019, 18:22 | Κωνσταντινος

    Να υπάρξει δυνατότητα εθελουσίας εξόδου με τους ίδιους όρους και από ΔΕΔΔΗΕ