Άρθρο 29 Κατανομή αρμοδιοτήτων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμού στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Αντικατάσταση παρ. 2 και 3 άρθρου 5 ν. 3199/2003

 

Οι παρ. 2 και 3 του άρθρου 5 του ν. 3199/2003 (Α’ 280), περί λεκανών απορροής ποταμών, αντικαθίστανται ως εξής:

«2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, καθορίζονται οι λεκάνες απορροής ποταμών και ορίζονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι οποίες είναι αρμόδιες για τη διαχείριση και προστασία τους.

  1. Αν λεκάνη απορροής ποταμού εκτείνεται στα διοικητικά όρια περισσοτέρων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται από κοινού. Με κοινή απόφαση των οικείων Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, επιτρέπεται η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ή ο ορισμός μιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως αποκλειστικά αρμόδιας για την προστασία και διαχείριση της συγκεκριμένης λεκάνης απορροής ποταμού και τον καθορισμό του τρόπου άσκησης των αρμοδιοτήτων αυτών. Εάν η κοινή απόφαση του δευτέρου εδαφίου δεν δημοσιευτεί εντός πέντε (5) μηνών από τον καθορισμό των λεκανών απορροής της παρ. 2, η απόφαση αυτή εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.».