Άρθρο 27 Μεταφορά εποπτείας «Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.» και «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΓΙΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π.» στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η εποπτεία της «Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.» και του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΓΙΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π.» μεταφέρεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  • 23 Φεβρουαρίου 2023, 11:18 | Κώστας Αναγνωστόπουλος

    Με την ένταξη της Ε.Υ.Δ.Α.Π. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι ευκαιρία να κλείσει μια κατάφωρη εργασιακή αδικία για κάποιους εργαζομένους.

    Μιλάμε για αυτούς που είναι ενοικιαζόμενοι από εργολάβο στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. και κυρίως εργάζονται στην προμετωπίδα της επαφής με τους πελάτες, δηλαδή τα ταμεία είσπραξης της εταιρείας, αλλά και αλλού.

    Οι υπάλληλοι αυτοί, ενώ εκτελούν τα ίδια καθήκοντα και σε πολλές περιπτώσεις περισσότερα από τους μόνιμους συναδέλφους τους, αμοίβονται στο 1/3 των αποδοχών των μονίμων και με συνεχείς αγχώδεις ανανεώσεις της εργασίας τους.

    Αυτό λοιπόν πρέπει να πάψει και η Ε.Υ.Δ.Α.Π. να βρει τρόπο να τους έχει κάτω από τη σκέπη της με καλύτερες αποδοχές και συνθήκες.

    Πρότυπο της διαδικασίας αυτής μπορεί να θεωρηθεί η ίδια η Βουλή των Ελλήνων, η οποία απέσπασε το προσωπικό καθαριότητας από τους εργολάβους και το έχει πλέον υπό τη δική της αρμοδιότητα και μισθοδοσία.

    Η παρούσα συνθήκη παραβιάζει καταφανώς την αρχή της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, καθώς απουσιάζει πλήρως η ομοιόμορφη μεταχείριση των εργαζομένων που τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες εργασίας και είναι έκδηλη η άνιση μεταχείρισή τους, τόσο ουσιαστικά όσο και μισθολογικά.

  • 20 Φεβρουαρίου 2023, 11:36 | Βασίλειος Σούλης

    Επειδή οι εγκαταστάσεις των έργων μεταφοράς και διύλισης νερού ,νέες και παλαιές , αναφέρονται σε τεχνικά έργα μεγάλης εθνικής και οικονομικής σημασίας είναι σημαντικό να παραμείνουν στην εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών λόγω της σχετικής τεχνογνωσίας και της ανάλογης στελέχωσης απο μηχανικούς.