Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων»

Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο δικτυακό τόπο που φτιάχτηκε ειδικά, προκειμένου να φιλοξενήσει τη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του Σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων».

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις γίνεται δυνατή η εφαρμογή του Νόμου 3661/08 «Μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων και άλλες διατάξεις», με τον οποίο εναρμονίστηκε η ελληνική νομοθεσία με την Οδηγία 2002/91, ενώ ταυτόχρονα θεσμοθετούμε ένα νέο ενεργειακό κανονισμό, που θα είναι εύχρηστος, άμεσα εφαρμόσιμος, που δίνει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για τη μελέτη των κτιρίων και που επιτρέπει τη γρήγορη και μη δαπανηρή επιθεώρηση των κτιρίων.

Η κατάθεση των δικών σας απόψεων και προτάσεων, καθώς και οι προτάσεις από τους αρμόδιους φορείς θα ληφθούν υπόψη, μετά από σχετική επεξεργασία από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, στο τελικό Σχέδιο του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2010.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 19:45 | Κ. Γράψας

    Καλή επιτυχία
    Καλό θα ήταν κατ’αρχήν να ληφθεί υπόψη η ορθή γραφή ‘κτήριο’ και όχι η επικρατούσα λανθασμένη ‘κτίριο’ (Βλέπε λεξικό Μαπμπινιώτη).