• Σχόλιο του χρήστη 'Νικόλαος Ψύλλας' | 29 Ιανουαρίου 2011, 11:24

    Κύριε Υπουργέ Στο φορολογικό "καζάνι" της χώρας "βράζουν" μέχρι σήμερα οι ίδιοι και οι ίδιοι... Για να κάνεις ένα εύγευστο φαγητό δεν αρκεί να έχεις τη θέληση να μαγειρέψεις (πολιτική βούληση), όπως δεν αρκεί μόνο να έχεις την καλή συνταγή και τα κατάλληλα σκεύη(νομοθετικό πλαίσιο και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς). Είναι εξίσου βασικό και κατά τη γνώμη μου σπουδαιότερο να έχεις τα κατάλληλα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις (φορολογουμένους). Η χώρα μας δίνει την εικόνα μιας υπερσύγχρονης και υπερεξοπλισμένης κουζίνας, η οποία όμως δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα είτε γιατί οι μάγειρες (φοροεισπρακτικός μηχανισμός) δεν ξέρουν να μαγειρέψουν, είτε γιατί τα υλικά που έχουν στη διάθεση τους είναι ακατάλληλα (συνήθως είναι πολυχρησιμοποιημένα). Άραγε ποσό ζωμό μπορούμε να έχουμε από ένα υλικό που το βράζουμε και το ξαναβράζουμε συχεχώς ??? Χρειάζονται νέα υλικά προς επεξεργασία. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξετε και όχι τόσο η ικανότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, οι οποίοι ακολουθώντας βήμα - βήμα την κατάλληλη συνταγή αργά ή γρήγορα θ' αποδώσουν τα δέοντα. Μπορεί να μην πάρουν αστέρια μισελέν αλλά πάντως το φαγητό τους (αποτέλεσμα - απόδοση) θα είναι ικανοποιητικό. καλή όρεξη [Η καθιέρωση των τεκμηρίων για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται και άλλα. Προχωρείστε στην υλοποίηση της συνταγματικής επιταγής : κάθε πολίτης συμμετέχει στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του.]