Άρθρο 12 Επιτροπές κρατικής αρωγής

1. Μετά από θεομηνία ή άλλη φυσική καταστροφή, συστήνονται και συγκροτούνται αμελλητί επιτροπές κρατικής αρωγής ανά περιφερειακή ενότητα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες που απορρέουν από το άρθρο 160 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του περιφερειακού συντονιστή κρατικής αρωγής του άρθρου 11 .
2. Οι επιτροπές κρατικής αρωγής είναι αρμόδιες για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών από θεομηνία ή άλλη φυσική καταστροφή στις επιχειρήσεις της παρ. 1 του άρθρου 2, με σκοπό την επιχορήγηση ή την προκαταβολή έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των ζημιών, σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3.
3. Ως μέλη των επιτροπών κρατικής αρωγής ορίζονται μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο του άρθρου 10. Τα μέλη επιλέγονται με κριτήρια το γνωστικό αντικείμενο και την εμπειρία τους, την εντοπιότητα, καθώς και το είδος των ζημιών.
4. Τα μέλη των επιτροπών κρατικής αρωγής οφείλουν να τηρούν αρχές δεοντολογίας και συμπεριφοράς.

 • 27 Φεβρουαρίου 2021, 09:45 | νικος βοτσογλου

  Να γινει σαφεσταση κωδικοποιηση του τροπου εκτίμησης της ζημιας ώστε να παψει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδικια προς τις επιχειρησεις να περνουν τελικα μονο το 30% της εκτιμηθησας ζημιάς

 • 25 Φεβρουαρίου 2021, 11:58 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ»ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ» ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ.
  ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΘΕΩΡΩ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΝΠΔΔ ΤΗΣ ΠΛΗΓΕΙΣΑΣ ΠΕ. ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ , ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΦΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕ, ΤΩΝ ΟΤΑ κλπ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΜΑΣΤΕ.

 • 24 Φεβρουαρίου 2021, 11:24 | ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΔΙΤΖΟΓΛΟΥ

  Θα πρέπει να υπάρχει μια κωδικοποίηση του τρόπου εκτίμησης της ζημιάς. Επειδή μετά από μια Θεομηνία δεν είναι εφικτή η άμεση παρουσία της επιτροπής δεν υπάρχουν πολλές φορές αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικής καταστροφής. Θα πρέπει να υπάρχει ένας μπούσουλας, μια τυποποιημένη λίστα ελέγχου που να βοηθά το έργο της επιτροπής, ώστε να είναι όσο πιο δυνατή η αντικειμενική εκτίμηση της ζημιάς .

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».