Άρθρο 3 – Μισθολογική κατάταξη

1. Οι υπάλληλοι οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος κατατάσσονται ως εξής:
α. Σε μισθολογικά κλιμάκια βασικού μισθού, σύμφωνα με την κατηγορία εκπαίδευσης των υπαλλήλων και την προϋπηρεσία τους σε φορείς του Δημοσίου.
β. Σε Βαθμούς Θέσης Εργασίας, σύμφωνα με τη Θέση Εργασίας των υπαλλήλων, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 11.
2. Η ανωτέρω κατάταξη των υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια και Βαθμούς Θέσης Εργασίας δεν επηρεάζεται από τον κλάδο, στον οποίο ανήκει η θέση τους.

  • 26 Νοεμβρίου 2020, 16:45 | Ελπίδα

    Η μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας μόνο σε φορείς του Δημοσίου αποτελεί διακριτική μεταχείριση εις βάρος ικανών συναδέλφων με συναφή προϋπηρεσία στον Ιδιωτικό Τομέα. Ποιο στέλεχος κρίνετε ότι αξίζει μεγαλύτερη αμοιβή αυτό που έχει συναφή προϋπηρεσία στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα ή και στα δύο?

  • 26 Νοεμβρίου 2020, 14:12 | Αντώνης Μ.

    ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ, ΕΔΩΣΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
    ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. 9 ΜΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ Φ.Ο.Τ.Α.

    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 1200€, ΕΣΤΩ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.
    ΠΙΣΤΕΨΑ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ. ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ, ΕΣΤΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ 900€ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΩΡΑ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ.

  • 26 Νοεμβρίου 2020, 07:36 | Κατερίνα

    Είναι δυνατόν να εργάζεσαι στο ίδιο αντικείμενο με έναν συνάδελφο, να έχεις τα ίδια προσόντα αλλά να είσαι διορισμένος 2 χρονια αργότερα και να έχεις 300 ευρω διαφορά στο μισθό; Είναι δυνατόν να κινδυνεύεις να μπεις φυλακή και να σου δίνουν 1000 ευρω μισθό για να πολεμήσεις το λαθρεμπόριο η για να φέρεις έσοδα στο κράτος;

  • 26 Νοεμβρίου 2020, 00:15 | Ν.Μ

    Προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα συναφής προς το αντικείμενο της θέσης δεν μπορεί να μην αναγνωρίζεται μισθολογικά εν αντιθέσει με την αποκτηθείσα στο δημόσιο, σε ένα κράτος δικαίου και σε μια εκσυγχρονισμένη ΑΑΔΕ σαν και αυτή που ευαγγελιζεστε. Βέλτιστες πρακτικές και εκσυγχρονισμός αλά καρτ..

  • 25 Νοεμβρίου 2020, 16:26 | Φαλέκα Παναγιώτα

    Αυτό το σχέδιο νόμου παγιώνει τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων που εχουν ίδια τυπικά προσόντα και παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες κατω από τις ίδιες συνθήκες με μόνη διαφορά την ημερομηνία πρόσληψης ή μετάταξης στην ΑΑΔΕ.(πριν ή μετά την 11/10/20.Θεωρώ ότι οποιοδήποτε Ειδικό μισθολόγιο πρέπει να συζητηθεί αφού αρθεί αυτή η αδικία δίνοντας την ΠΔ σε όλους τους εργαζομένους στην ΑΑΔΕ

  • 25 Νοεμβρίου 2020, 15:35 | Κρυσταλλία

    Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία η εργασία από συμβάσεις έργου. Δεν αποτελεί εργασία;Τόσα χρόνια που δουλεύουμε γιατί να μην μετράνε; Τόσα χρόνια με μπλοκάκι πάνε στον βρόντο. Μέσα από αυτή την εργασία όμως αποκτήσαμε την εμπειρία που θα προσφέρουμε και θα αξιοποιήσουμε στην υπηρεσία μας. Δεν υπάρχει μόνο το δημόσιο ξέρετε. Είναι παράλογο να λαμβάνεται υπόψιν η προϋπηρεσία αυτή από τον ΑΣΕΠ και για το δημόσιο να είναι ανύπαρκτη.

  • 24 Νοεμβρίου 2020, 18:10 | ΕΙΡΗΝΗ

    Αυτό είναι το περιβόητo ειδικό μισθολόγιο που τόσα χρόνια ακούγαμε; Οκτώ χρόνια στον έλεγχο σε ένα τόσο δύσκολο τομέα, με πιέσεις, με κίνδυνο ζωής, με πολυνομία, χωρίς κίνητρο, χωρίς εξέλιξη, γονατίσαμε σωματικά και ψυχικά προσπαθώντας να ισορροπήσουμε κάθε μέρα πάνω σε τεντωμένο σκοινί με μισθούς ντροπής.
    Αυτά που θέλετε να ψηφίσετε είναι κοροϊδία.
    Μας λέτε δηλαδή οτι για να πάρουμε ψίχουλα θα πρέπει να πιάσουμε τον άπιαστο στόχο που θέτετε (φέτος είχα υποχρέωση να ελέγξω 150 χρήσεις!!!!) με προπολεμικά ηλεκτρονικά συστήματα, και αφού πρώτα αξιολογήσω το συνάδελφό μου.
    Γιατί δεν έχει προϊστάμενο να τον αξιολογήσει;;;
    Πραγματικά έχω απογοητευτεί με την ΑΑΔΕ και φυσικά μετάνιωσα που άφησα τον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχα μάλιστα και σε γραπτό διαγωνισμό. Καμία αναγνώριση, καμία επιβράβευση απο μία υπηρεσία που εκμεταλλεύεται το φιλότιμό μου, το ήθος μου και την επαγγελματική μου κατάρτιση.
    Τόσο κοστολογεί φαίνεται την αξία των «στελεχών» της…..

  • 23 Νοεμβρίου 2020, 17:00 | Μ. Δ,

    Πρέπει να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα επίσης πρέπει να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία από συμβάσεις έργου.
    Αυτό έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν (κατά παρέκκλιση του άρθρου 11 του ν. 4354/2015) :
    1)Άρθρο 21 – Νόμος 4452/2017 – Αυτοχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα
    και
    2)στο Άρθρο 09 – Αναγνώριση προϋπηρεσίας στο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
    http://www.opengov.gr/ypepth/?p=3749#comments

    «Κατά τη σύναψη των συμβάσεων εργασίας των παραγράφων 1 και 2 αναγνωρίζεται μισθολογικά ως προϋπηρεσία, κατόπιν αίτησης του εργαζομένου, η προηγούμενη απασχόλησή του βάσει σύμβασης έργου, σε υπηρεσίες και φορείς της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 4354/ 2015 (Α’ 176) στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους επίσημους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παρέκκλιση του άρθρου 11 του ν. 4354/2015»

  • 22 Νοεμβρίου 2020, 22:58 | Κωνσταντινος Μπ.

    Βασικα….Καλημερα σας..
    Επιτελους πρεπει να αναγνωριζεται η προυπηρεσια στον ιδιωτικο τομεα και ως Μισθολογικα κλιμακια…..εφοσον
    αναγνωριζεται ως μορια στον ΑΣΕΠ…
    Λογικο δεν ακουγεται?? ?
    Πως θα προσελκυσεις στελεχη υψηλων προσοντων και με εμπειρια δινοντας τους πρωτο μισθο 734????

  • 21 Νοεμβρίου 2020, 15:44 | T.X.

    Το νέο ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ οφείλει να αναγνωρίσει επιτέλους μισθολογικά την συναφή προϋπηρεσία του ιδιωτικού τομέα. Επιδίωξη της ΑΑΔΕ αποτελεί η προσέλκυση ικανών, με αυξημένα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα, στελεχών. Για αυτά τα προσόντα τα στελέχη πρέπει να αμείβονται εξίσου ανεξαρτήτως τον φορέα από τον οποίο την απέκτησαν και όχι να αναγνωρίζει μισθολογικά μόνο την δημόσια προϋπηρεσία.

  • 17 Νοεμβρίου 2020, 17:54 | Katerina


    Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟ 45 ΤΟΥ Ν.4569/2018 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘMΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 45 ΕΞΟMΟΙΩΝΟΝΤΑΙ µΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ MΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟMΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1.11.2011 ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ MΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗMΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Η MΕΤΑΤΑΧΘΕΙ µΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΗMΕΡΟMΗΝΙΑ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗMΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΟMΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗMΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟMΙΚΩΝ, ΣΕ ΕΠΟΠΤΕΥΟMΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΟMΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗMΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗMΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟMΙΚΟ ΣΥMΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 27 ΤΟΥ Ν. 4354/2015 (Α΄ 176) ΚΑΤ’ ΕΦΑΡMΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓMΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, MΕ ΔΕΔΟMΕΝΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΟMΟΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ µΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙMΗ ΗMΕΡΟMΗΝΙΑ.
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 57 ΤΟΥ Ν.4605/2019 ΦΕΚ Α 52 – 01.04.2019 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 45 ΤΟΥ Ν.4569/2018 ΦΕΚ A 179 – 11.10.2018, ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 1.9.2018 ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

    Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να εδραιώσει μια κατάφωρη και εγνωσμένη αδικία εις βάρος των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που διορίστηκαν σε αυτή μετά τον ν.4569/2018 (ΦΕΚ Α 179/11-10-2018), σύμφωνα με τον οποίο χορηγήθηκε για τελευταία φορά η προσωπική διαφορά της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν.4354/2015, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν.4024/2011 σε όλους τους υπαλλήλους της. Οποιαδήποτε ρύθμιση δεν λαμβάνει υπόψη της την άνιση μεταχείριση αυτή δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Κατηγοριοποιεί το ίδιο το κείμενο τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ σε παλαιούς που λαμβάνουν την προσωπική διάφορα και σε νέους που δεν την λαμβάνουν, εκκινώντας από διαφορετική βάση και απαιτεί από τους νέους συναδέλφους να καταβάλουν πολλαπλή προσπάθεια για να εξισωθούν με τους παλαιούς παρόλο που παράγουν την ίδια εργασία στις ίδιες συνθήκες με τα ίδια προσόντα.Η διάκριση αυτή και η παράβαση εν τέλει της συνταγματικής αρχής της ισότητας κατ’ άρθρο 4 παρ.1 Σ που εφαρμόζεται όταν αναφερόμαστε σε ίση αμοιβή για ίση εργασία στο δημόσιο τομέα, διαταράσσει προφανώς την εύρυθμη λειτουργία στην υπηρεσία και την συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων, ενώ δημιουργεί ισχυρό αντικίνητρο για τους νέους υπαλλήλους να σταδιοδρομήσουν στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο να μην αποδέχονται τον διορισμό τους πολλοί διοριστέοι που ανέμεναν να επιλυθεί η αδικία της μη χορήγησης της προσωπικής διαφοράς από την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μέχρι την στιγμή που κλήθηκαν για διορισμό. Ειδικότερα, στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με αρ. προκήρυξης 1Γ/2017 συμμετείχαν χιλιάδες επιστήμονες (κυρίως νομικοί και οικονομολόγοι) και όσοι πέτυχαν τελικά το διορισμό τους έχουν αυξημένα τυπικά και αποδεδειγμένα (γραπτός διαγωνισμός) ουσιαστικά προσόντα που επέλεξαν να σταδιοδρομήσουν στην ΑΑΔΕ αντί να φύγουν για το εξωτερικό, αποφεύγοντας το λεγόμενο brain drain. Τα προσόντα τους αυτά, όμως, αναγνωρίστηκαν στις υπηρεσίες και έτσι απασχολούνται σήμερα σε νευραλγικές θέσεις ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων και σε μεγάλα Ελεγκτικά Κέντρα. Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να περιβάλλονται με εγγυήσεις ανεξαρτησίας και αμεροληψίας και έναντι των τρίτων, οι οποίοι θα τους θεωρούν ευεπίφορους σε επηρεασμό λόγω των εξαιρετικά χαμηλών αποδοχών τους. ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.

  • 16 Νοεμβρίου 2020, 09:26 | Βασιλης

    Είμαι ΤΕ με μεταπτυχιακό. 7ο μισθολογικό κλιμάκιο. Στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ απο το 2008 αλλά δυστυχώς για εμένα στην ΑΑΔΕ από τον Μάρτιο του 2019.
    Παίρνω στο χέρι 1024€.
    Ο μόνος τρόπος να μου αποδείξει το συγκεκριμένο μισθολόγιο ότι είναι όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι μετά την εφαρμογή του να παίρνω 1424€, όσα δηλαδή κι ο διπλανός μου συνάδελφος που έχει ακριβώς τα ίδια προσόντα,κλιμάκια,χρόνια στο δημόσιο αλλά είναι στην ΑΑΔΕ από το 2015.
    Από εκεί και μετά ναι να μιλήσουμε για το αν η θέση του ή η αξιολόγηση του είναι καλύτερη από την δική μου οπότε να πάρει περισσότερα από εμένα.
    Δεν γίνεται να ξεκινά μισθολογικά ο άλλος από το +400 από εμένα κι αααν εγώ ταιριάξω στην θέση εργασιας (με βάση την κρίση ποιανού;) και τοποθετηθω σε ΠΘΕ που δίνει αυτό το ποσό να τον φτάσω.

  • 16 Νοεμβρίου 2020, 08:20 | ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Mε την επικέιμενη ένταξη της Επαγγελματικής κατάρτισης στην εκπαίδευση και (3,5 ετών με πιστοποίηση) οι διπλωματούχοι να εντάσσονται στο εποέμονο κλιμάκιο απο την κατηγορία ΔΕ. Ολοι γνωρίζουμε οτι ειναι by far περισσότερο γνώστες των φορολογικών-φοροτεχνικών απο εναν απόφοιτο εμπορίας διαφήμισης ή πληροφορικής ασο και εε. Οι συντεχνίες το καταφέρανε τόσα χρόνια να υποβιβάζουν τα ΙΕΚ φοροτεχνικών. ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

  • 15 Νοεμβρίου 2020, 22:41 | Γιώργος

    Πρέπει να πρωτοτυπήσετε λίγο. Αντιγράφοντας τον 4354 προκοπή δεν γίνεται. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να προσελκύσετε αξιόλογα στελέχη του ιδιωτικού τομέα εάν δεν τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Δεν γίνεται να δίνετε μισθολογικά κλιμάκια σε πρώην ΚΛΗΤΗΡΕΣ Δήμου, και να μην δίνετε σε ΛΟΓΙΣΤΕΣ του ιδιωτικού τομέα.

  • 15 Νοεμβρίου 2020, 19:32 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΖΑΙΡΗ

    Η προσωπική διαφορά δεν μπορεί να ισχύει να υπάρχει όταν έχουμε νέο φορέα νεα ΑΡΧΗ και να την αναγνωριζουν σε υπαλληλους μονο επι της ουσιας προερχομενους απο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και όχι απο προυπηρεσία απο άλλους φορείς του δημοσίου τομέα που είτε προερχονται απο νεα πρόσληψη είτε απο μετάταξη.

    Για να μην παώ ένα βημα πιο περα ότι η προσωπική αυτή διαφορά πρεπει να υπολογιζεται και στην αναγνωρισμενη εμπειρία εκ ιδιωτικου τομεα.

    Δεν μπορώ να αντιληφθω γιατι ενας ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ/ΝΕΑ ΑΡΧΗ να αντιμετωπιζει με τρεις (οχι μονο 2 ) ταχυτητες τους εργαζομενους της.
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ και οχι ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

    Καταργηστε την προσωπικη διαφορα οπως τη δινετε.

    Δεν θα μπορούσατε να την καταργησετε και να δίνετε περισσοτερα χρήματα σε κάθε νέο κλιμάκιο ετσι ωστε οι παλαιοτεροι (υπαλληλοι) αφου αυτο θελετε (αυτοι επι της ουσιας το σχεδιασαν το Νομο) να συνεχισουν να παιρνουν την υψηλη προσωπικη διαφορα;

    ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (συναφη) ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ…

    ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ;

  • 14 Νοεμβρίου 2020, 19:51 | Γιωργος Γεωργιου

    Στη μισθολογική κατάξη των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων που έχουν πριν τον διορισμό τους ευδόκιμη πραγματική δημόσια υπηρεσία σε άλλους φορείς του δημοσίου τομέα υφίσταται μια μεγαλη αδικία.

    Ειδικότερα ενώ η ΑΑΔΕ την αναγνωρίζει μετά από ουσιαστική κρίση του υπηεσιακού συμβουλίου και κατατάσσει τους υπαλληλους σε νεα μισθολογικά κλιμάκια εντουτοις δεν την αναγνωριζει στη διαμόρφωση της προσωπικής διαφοράς προς τα πάνω αλλα την αφαιρεί λογω προωθησης σε μισθολογικα κλιμακια.

    Από τη στιγμή που την αναγνωρίζει, η προυπηρεσια αυτή πρέπει να υπολογίζεται σαν να είχε διανυθεί στην ΑΑΔΕ και να υπολογίζεται στη διαμόρφωση της προσωπικής διαφοράς.

    Ετσι έχουμε το παράδοξο ενας νεοπροσλαβανόμενος υπάλληλος πχ με την 1κ/2013 22 ετών με χωρις προυπηρεσία στο δημόσιο τομέα να αμείβεται με 1200 ευρω το μήνα εκ των οποίων τα 400 να αποτελουν προσωπική διαφορά.

    Από την άλλη να έχουμε έναν νεοπρασλαμβανομενο υπαλληλο παλι με την 1κ/2013 40 ετών που έχει 15 έτη προυπηρεσία στο δημόσιο τομέα πριν διορισθεί στην ΑΑΔΕ. Αυτός ο υπαλληλος και με το παλιο και με το νεό σύστημα θα παιρνει κι αυτός 1200 ευρώ με τη προσωπική διαφορά να είναι 100 ευρώ. ,

    Ενας συνάδελφος του στην ΑΑΔΕ που εχει δουλέψει μόνο στην ΑΑΔΕ (δημοσιο και αυτό) ή και στο υπουργειο οικονομικών θα παίρνει 1500 ευρώ γιατί έχει υπολογιστει η προσωπικη διαφορά για 15 ετη.

    Πέρα από άδικο ελλοχεύει ο κίνδυνος κάτι τέτοιο να είναι και αντισυνταγματικο καθώς θα αναγνωριστεί στο νέο μισθολογιο προσωπική διαφορά όχι μονο στην ΑΑΔΕ αλλα μονομέρως μόνο για προυπηρεσια στο υπουργειο οικονομικών και όχι για τους λοιπους φορείς του δημοσιου.

    Αυτό θεωρω ότι πρεπει να το ξαναδειτε και να δώσετε το δικαίωμα σ όλους που εχουν αναγνωρισμενη προυπηρεσία στο δημοσιο και προσλαμβάνονται στην ααδε να διμορφώνεται η προσωπική διαφορά όπως και των υπολοιπων από το υπυργειο οικονομκων.