Άρθρο 10 Πρόσκληση για συμπλήρωση τυπικών παραλείψεων από τον γραμματέα με μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διαδίκου – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 227 ΚΠολΔ

Στην παρ. 2 του άρθρου 227 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προστίθεται τέταρτο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Η πρόσκληση γίνεται και τηλεφωνικώς, ο δε γραμματέας βεβαιώνει με σημείωση στο εσωτερικό του φακέλου της δικογραφίας το χρόνο της ειδοποίησης, τα ζητούμενα στοιχεία και την προθεσμία. Αν η τηλεφωνική πρόσκληση είναι αδύνατη ή δυσχερής, αποστέλλεται έγγραφο, αντίγραφο του οποίου τηρείται στο φάκελο της δικογραφίας. Στο αντίγραφο αυτό σημειώνεται η ημερομηνία αποστολής του εγγράφου. H πρόσκληση μπορεί επίσης να γίνει με αποστολή από τον γραμματέα ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διαδίκου.».

  • 20 Αυγούστου 2021, 10:47 | Σπυρος Αλεξιου

    Επειδή δεν θα πρέπει κανείς να είναι περήφανος αν άνθρωποι χάνουν το δίκιο τους λόγω αοριστίας, προτείνω ο ΑΠ να εκδώσει ειδικό πρότυπο/υπόδειγμα (φόρμα)που να περιλαμβάνει τα στοιχεία που χρειάζεται γιά το ορισμένο, π.χ.

    Λόγος αναίρεσης Παράβαση Αρθρου 559 αρ χ ΚΠολΔ
    Κανόνας δικαίου που παραβιάστηκε:
    Παραδοχές αναιρεσιβαλλόμενης:
    Σχετικές προτάσεις:….

    δηλ ολα τα στοιχεία που ο ΑΠ απαιτει για το ορισμένο