Άρθρο 24: Λειτουργία καταστημάτων εντός ζώνης τουριστικού λιμένα

Στο τέλος του άρθρου 46 του ν.2224/1994 προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής :
«3. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν εφαρμόζονται σε εμπορικά καταστήματα, που βρίσκονται μέσα στην χερσαία ζώνη τουριστικών λιμένων. Με απόφαση του φορέα διαχείρισης του τουριστικού λιμένα -και ύστερα από γνωστοποίηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού- τα καταστήματα του προηγούμενου εδαφίου είναι δυνατό να λειτουργούν, με απασχόληση προσωπικού, Κυριακές και αργίες για την εξυπηρέτηση των διαρκών αναγκών.»

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 01:27 | Ζωή Βρεττού

    θέλω να αναφερθω και να σας επισημάνω ένα πρόβλημα που είναι μεν εύκολη η λύση του, όσο όμως το αφήνουμε χιλιάδες επιχειρησεις του τουριστικού κλάδου βρίσκονται σε …ομηρία. Ο ΕΟΤ και ορθά έχει την ευθύνη για την έκδοση άδειας τουριστικού καταστήματος. Με διαδικασίες απλές, διαφανείας και ξεκάθαρες. Για κάποιο ακατανόητο λόγο, τουριστικά ακίνητα εντός μαρίνων πρέπει να λαμβάνουν άδεια από τον δήμο και όχι από τον ΕΟΤ. Ακόμα και τουριστικά καταστηματα που ειναι στις οργαν. πλαζ. Δημιουργείται πρόσθετη γραφειοκρατία. Γιατι να μην αδειοδοτούνται από τον ΕΟΤ? Κανείς δεν χάνει, καθώς τα έσοδα έτσι κι αλλιώς πανε στο Δήμο. Μπορεί και πρέπει να αλλάξει η διαδικασία αυτή.

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 19:47 | Ένωση Μαρινών Ελλάδας

    Σχόλιο
    Άλλη μία αδυναμία στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση των τουριστικών λιμένων των παραλιακών πόλεων καταργείται. Τα εμπορικά καταστήματα εντός των λιμένων δε μπορούσαν να είναι ανοικτά τις Κυριακές ή τις αργίες με αποτέλεσμα το σκάφος αναψυχής, ο ιδιοκτήτης, ο επισκέπτης, ο τουρίστας και το πλήρωμα ενός σκάφους διερχόμενου από τα ελληνικά ύδατα να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν. Έπρεπε να περιμένουν την επόμενη ημέρα να ανοίξουν τα καταστήματα για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης. Με την εφαρμογή του νόμου θα ισχύει στους τουριστικούς λιμένες της Αθήνας και των πόλεων ότι ισχύει και στις περισσότερες μαρίνες της ελληνικής περιφέρειας ή του εξωτερικού.
    Θετική η πρόταση την οποία επικροτούμε.

    ΔΣ Ένωσης Μαρινών Ελλάδας