• Σχόλιο του χρήστη 'Χρυσάνθη Κ. Ματαρά' | 6 Φεβρουαρίου 2013, 12:36

    Από τον οδηγό σπουδών του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ (Κύκλοι σπουδών Ι, ΙΙ & IV) προκύπτει ότι οι κτηνίατροι εκπαιδεύονται τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό-εργαστηριακό επίπεδο στα γνωστικά αντικείμενα της υγιεινής και της τεχνολογίας τροφίμων ζωικής προελεύσεως, της υγιεινής και της τεχνολογίας του γάλακτος, στις βασικές αρχές της χημείας τροφίμων και τις φυσικοχημικές μεθόδους εξέτασης των τροφίμων. Επιπρόσθετα, από τις διατάξεις του Π.Δ. 344/2000 και ειδικότερα του άρθρου 12 παράγραφος 3, στις επαγγελματικές δραστηριότητες των κτηνιάτρων περιλαμβάνεται η ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίου ελέγχου τροφίμων Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι ο αποκλεισμός των κτηνιάτρων από τις χημικές αναλύσεις στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι άδικος και αντιεπιστημονικός. Άλλωστε με βάση τα προαναφερόμενα δικαιώματα και την επιστημονική τους κατάρτιση προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα (βιομηχανίες, ιδιωτικά εργαστήρια, πανεπιστημιακά ιδρύματα,κτηνιατρικά εργαστήρια της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του ΥΠΠΑΤ, ΕΦΕΤ, ΕΛ.Γ.Ο. ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨)